Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agriplanta - RomAgroTec 2017

NOI PROGNOZE ale USDA pentru PORUMBUL din 2017

Publicat: 20 aprilie 2017 - 14:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul agriculturii din SUA, USDA, şi-a mărit cu 2 milioane de tone prognoza lunară privind producţia braziliană de porumb 2016/17, estimând acum 93,5 milioane de tone. 

La baza acestei creşteri ar sta, în special, suprafaţa mai mare la cea de-a doua recoltă, se explică în raport. Datele actuale ale guvernului brazilian relevă o suprafaţă mărită în vestul central şi în nordul Braziliei. Analiştii estimaseră anterior acestui raport o creştere de doar 1 milion de tone şi o recoltă de 92,5 milioane de tone.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru Argentina: Analiştii estimaseră şi pentru această ţară un mic plus de 0,3 milioane de tone, în timp ce USDA şi-a mărit prognoza cu 1 milion de tone, anunţând o posibilă recoltă de 38,5 milioane de tone. Cele mai recente informaţii de pe teren arată că producţia din Argentina ar fi mai bogată decât se estimase iniţial, informează ministerul.

Producţia mondială va fi mai mare cu 4,5 milioane de tone
Alte schimbări faţă de luna martie vizează recolte mai bogate de porumb în Mexic (plus 1 milion de tone, în total 27 milioane de tone), Indonezia, Pakistan şi Africa de Sud. În acelaşi timp, în Paraguay, Ecuador şi Rusia se va recolta mai puţin porumb faţă de estimările anterioare. Estimarea producţiei mondiale de porumb a fost mărită la 1,054 miliarde de tone, ceea ce înseamnă o creştere de 4,5 milioane de tone. Estimarea producţiei mondiale de cereale grosiere a crescut şi ea la 1,346 miliarde de tone.

Exporturi în creştere
Recoltele mai bogate din Brazilia şi Argentina se resimt şi în comerţul mondial: Brazilia ar urma să exporte cu 1 milion de tone mai mult porumb faţă de estimarea din martie, în total 32 milioane de tone. Exporturile de porumb din Argentina ar urma să fie de 26 milioane de tone, cu 0,5 milioane de tone mai mari faţă de prognoza de luna trecută. SUA vor resimţi în anul fiscal 2017/18 concurenţa acerbă din aceste două ţări. Pe de altă parte, Mexicul ar urma să importe mai puţin porumb, în timp ce Indonezia, Venezuela, Columbia şi insulele Filipine ar urma să importe mai mult porumb.

Stocuri mondiale mai mari
Prognoza privind stocurile mondiale de porumb prevede 223 milioane de tone la finalul sezonului 2016/17, cu 2,3 milioane de tone mai mult faţă de estimarea precedentă, relatează USDA. Analiştii estimaseră doar o creştere de până la 222,1 milioane de tone. La baza acestei creşteri se află stocurile mai mari din Mexic, Brazilia, Argentina şi Indonezia.
Sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 1634 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

Începând cu ora 10 a zilei de 2 februarie, sala NATO a Hotelului Piatra Mare din Poiana Braşov a devenit neîncăpătoare pentru cei 700 de fermieri invitaţi să participe la Conferinţa anuală Agricover. Tema din acest an abordează tendinţele şi inovaţiile din agricultură, alături de specialişti ai Agricover, KWS Seminţe, Bayer, Belchim, Syngenta, Adama, Timac Agro, Dow AgroSciences, Arysta Lifescience, Intermag. Printre subiectele luate în discuţie se numără soluţii inovatoare în agribusiness, tendinţele în finanţarea agriculturii, dezvoltarea IMM-urilor prin servicii profesionale de consultanţă în afaceri şi potenţialul oleaginoaselor în agricultura din România.

tex si video: RODICA ORJANU
montaj: CLAUDIU BOROBEI

Povestea porumbului de Cărpiniş Scapă sau nu rapiţa de îngheţurile din iarnă? LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ

Bancul zilei

La şcoală...

La şcoală...
Bulă la şcoală. Detalii