Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

MARE CONCURENŢĂ pe PIAŢA PORUMBULUI

Publicat: 18 decembrie 2016 - 12:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În sezonul 2015/2016, exporturile de porumb din Ucraina au scăzut cu 11,4% faţă de sezonul precedent, ajungând la 16,76 milioane de tone. 

Diminuarea producţiei de porumb a fost principalul factor care a condus la reducerea livrărilor de porumb către toate destinaţiile cheie, cu excepţia UE. Astfel, în sezonul 2015/2016, Ucraina a exportat către statele UE 8,484 mil. tone de porumb, cu 44,4% mai mult decât în sezonul 2014/2015. Situaţia se poate schimba în sezonul actual (2016/2017), deoarece Ucraina are disponibilităţi de export suplimentare, estimate la 19 mil. tone, cu două milioane de tone mai mult decât în sezonul trecut.

În acelaşi timp, actualul sezon va fi marcat de o producţie record de porumb la nivel mondial, cu 7,4% mai mare faţă de sezonul 2015/2016, potrivit estimării USDA, datorită recoltelor mai bune din SUA, Brazilia şi Argentina.

Ultimul raport USDA apreciază că volumul comerţului internaţional cu porumb se va reduce cu cca. 3,4% în acest sezon. Astfel că exportatorii ucraineni se pot confrunta cu o concurenţă mai serioasă pe piaţa internaţională.

Mai multe informaţii privind piaţa agricolă internaţională găsiţi în revista Ferma, ediţia 15-31 decembrie 2016!

Articol redactat de Gheorghe Ghişe

Vizualizat: 1498 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Gavrila Tuchilus asteapta investitii în infrastructura de irigatii

Gavrila Tuchilus asteapta investitii în infrastructura de irigatii

Gavrila Tuchilus a luat pulsul celei mai mari expozitii în câmp, Agriplanta - RomAgroTec, si ne-a vorbit despre importanta finalizarii investitiei în sistemul de irigatii din zona unde îsi desfasoara activitatea.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AgroConcept şi-a prezentat gama de combine şi hedere Colectorul de bolovani Sisteme de recoltat propuse de MEWI

Bancul zilei

Întrebare la şcoală

Întrebare la şcoală
Profesorul: Cum se numesc ultimii dinţi care ne apar în gură? Detalii