Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

MAI PUŢIN PORUMB. Cine a PIERDUT 1 MILION DE TONE în 2016?

Publicat: 30 octombrie 2016 - 17:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru al doilea an consecutiv, în Germania, recolta la porumb boabe se situează sub media multianuală, relatează Comitetul German pentru Porumb– Deutsches Maiskomitee e.V., bazându-se pe informațiile actuale ale Intitutului Național de Statistică.

Conform datelor INS, agricultorii germani au recoltat în acest an 87,9 dt porumb boabe la hectar. Mult mai puţin faţă de 2015 (88,8 dt/ha) și cu 10,5 dt/ha sub media ultimilor cinci ani (98,4 dt/ha).

Întrucât suprafața semănată cu porumb boabe și hrană corn-cob mix a scăzut în 2016 de la 455.000 ha la 416.000 ha, cantitatea recoltată la hectar se va oglindi şi în producţia totală.
Recolta a scăzut cu aproximativ 8 la sută, de la 3.973.000 t la 3.659.000 t. Și mai evidentă este această scădere faţă de media recoltată în perioada 2010-2015. În 2016, cantitatea recoltată a fost cu 1 milion de tone mai redusă faţă de media ultimilor ani (4.735.000 t).

(sursa: agrarticker.de)

Vizualizat: 1279 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Case IH Agronomic Design

Case IH Agronomic Design

În plină campanie de recoltat cereale păioase, Titan Machinery a organizat deplasarea a două combine Case IH la Igriş, în judeţul Timiş, pentru a servi drept material de studiu în cadrul demo tur-ului Agronomic Design, seria de evenimente în câmp dedicate promovării bunelor practici în agricultură. Asta se întâmpla la început de iulie şi marca practic ultima etapă a turului, când, pe parcursul a două zile, fermieri din vestul ţării, dar şi colegi din Serbia şi Croaţia, au fost invitaţi să descopere performanţele şi avantajele combinelor Axial-Flow.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Ţuţuianu a pariat pe New Holland „Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Bancul zilei

La doctor

La doctor
Un bâlbâit vine la doctor. Detalii