Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agriplanta - RomAgroTec 2017

MAI PUŢIN PORUMB. Cine a PIERDUT 1 MILION DE TONE în 2016?

Publicat: 30 octombrie 2016 - 17:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru al doilea an consecutiv, în Germania, recolta la porumb boabe se situează sub media multianuală, relatează Comitetul German pentru Porumb– Deutsches Maiskomitee e.V., bazându-se pe informațiile actuale ale Intitutului Național de Statistică.

Conform datelor INS, agricultorii germani au recoltat în acest an 87,9 dt porumb boabe la hectar. Mult mai puţin faţă de 2015 (88,8 dt/ha) și cu 10,5 dt/ha sub media ultimilor cinci ani (98,4 dt/ha).

Întrucât suprafața semănată cu porumb boabe și hrană corn-cob mix a scăzut în 2016 de la 455.000 ha la 416.000 ha, cantitatea recoltată la hectar se va oglindi şi în producţia totală.
Recolta a scăzut cu aproximativ 8 la sută, de la 3.973.000 t la 3.659.000 t. Și mai evidentă este această scădere faţă de media recoltată în perioada 2010-2015. În 2016, cantitatea recoltată a fost cu 1 milion de tone mai redusă faţă de media ultimilor ani (4.735.000 t).

(sursa: agrarticker.de)

Vizualizat: 1231 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Deşi are numai 24 de ani, Cătălin Alb a acumulat destulă experienţă la ferma pe care o administrează împreună cu tatăl său, în localitatea Şeitin din judeţul Arad. Lucrează 90 de hectare, marea majoritate luate în arendă, şi creşte 40 de vaci pentru lapte. La vârsta de 11 ani a urcat pentru prima oară într-un tractor, dar marea sa pasiune este zootehnia.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Claudiu Borobei

Cosul cu lavanda IPSO Agricultură la Agraria 2017 MEWI la Agraria 2017

Bancul zilei

Doi peşti

Doi peşti
Doi peşti trăiau într-un acvariu. Detalii