Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DOAR 163 EURO/tonă, iar PREŢUL este în SCĂDERE!

Publicat: 09 decembrie 2016 - 09:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PREŢUL PORUMBULUI E EXTREM DE VOLATIL. La bursa Matif, cursurile sunt în scădere începând cu 25 noiembrie (166,5 euro/t). La momentul de față, porumbul cu livrare în ianuarie se tranzacționează la prețul de 163 euro/t. 

Interesul cumpărătorilor depășește ofertele și demonstrează cât de redusă este disponibilitatea de a vinde.
Pe piața fizică, agricultorii nu prea doresc să vândă marfa, în special din cauza nivelului prețurilor scăzut, iar cumpărătorii își acoperă necesitățile preponderent cu ajutorului grâului competitiv din Europa centrală.

La bursa la termen de la Chicago (CBOT), porumbul a profitat, la mijlocul săptămânii, de exporturile Statelor Unite, care ajunseseră săptămâna trecută(28 noiembrie - 4 decembrie) la 1,15 milioane de tone, depășind așteptările analiștilor.

Producţie mare în Argentina
Informa Economics și-a crescut estimările privind recolta de porumb a Argentinei, estimând acum 36,5 milioane de tone, cu 1 milion de tone mai mult față de prognoza precedentă. Noi impulsuri se așteaptă de la următoarea prognoză USDA.

Producția din UE 28 va fi de 60 milioane de tone
În ultimele săptămâni, prețul porumbului a fost foarte volatil din cauza cursului instabil euro-dolar, fiind înregistrate fluctuații de până la 10 euro/t. Prețurile se află, la momentul de față, aproximativ la nivelul de acum o lună. Producția din UE 28 se estimează a atinge la 60 milioane de tone. În timp ce în Franța se prognozează o recoltă mai slabă, producția din Europa centrală și de est ar urma să atingă un nivel bun, relatează traderul ADM în raportul său. Acest lucru ar putea duce la o modificare a fluxurilor comerciale.

Importurile din țări terțe se desfășoară anevoios, însă ar putea să crească în 2017. În acest moment se înregistrează o activitate economică redusă. Importurile de porumb ale UE au atins 3,610 milioane de tone (anul trecut: 4,482 mio t). Importurile săptămânale au atins în cea de-a 48-a săptămână fiscală 255.060 t porumb, iar cu o săptămână înainte, 190.193 t.
sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 1755 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Case IH Agronomic Design

Case IH Agronomic Design

În plină campanie de recoltat cereale păioase, Titan Machinery a organizat deplasarea a două combine Case IH la Igriş, în judeţul Timiş, pentru a servi drept material de studiu în cadrul demo tur-ului Agronomic Design, seria de evenimente în câmp dedicate promovării bunelor practici în agricultură. Asta se întâmpla la început de iulie şi marca practic ultima etapă a turului, când, pe parcursul a două zile, fermieri din vestul ţării, dar şi colegi din Serbia şi Croaţia, au fost invitaţi să descopere performanţele şi avantajele combinelor Axial-Flow.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Ţuţuianu a pariat pe New Holland „Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Bancul zilei

La doctor

La doctor
Un bâlbâit vine la doctor. Detalii