Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agriplanta - RomAgroTec 2017

Piaţa oleaginoaselor: COTAŢIILE pentru SOIA şi RAPIŢĂ sunt în SCĂDERE

Publicat: 05 aprilie 2017 - 14:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Tema cea mai discutată din ultimele zile de pe piaţa soia a fost prognoza ministerului agriculturii din SUA, USDA, cu privire la suprafaţa cultivată şi situaţia stocurilor din SUA.

Experţii estimează o suprafaţă cultivată cu soia de 89,5 (analiştii vorbesc despre 88,1) milioane de acri, precum şi stocuri de 1,7 (1,7) miliarde de buşeli. Ca o primă reacţie la această estimare, cotaţiile soia la bursa de la Chicago (CboT) au scăzut sub marja de 9,50 dolari/buşel, deoarece suprafaţa depăşeşte aşteptările.

Cu toate acestea, condiţiile meteo nefavorabile din Argentina nu au sprijinit cotaţiile soia din SUA. Inundaţiile ar putea pune probleme recoltatului tocmai început. Biroul de analiză economică Informa şi-a mărit, vineri, 31 martie, prognoza privind recolta la soia din Argentina, menţionând acum 57,6 milioane de tone, în timp ce, pentru Brazilia, se prevede o recoltă de 111 milioane de tone. Exporturile de soia din SUA estimate la 681.000 t sunt, de asemenea, peste aşteptările pieţei.

Şi pe bursa Matif, cotaţiile sunt în scădere. După ce a fost făcut public raportul USDA, cotaţiile rapiţei au scăzut. Rapiţa cu livrare în luna mai s-a tranzacţionat vineri la 393,25 euro/t, cu 2,25 euro/t mai slab faţă de ziua precedentă. Rapiţa de recoltă nouă cu livrare în august s-a vândut la 362,50 euro/t, la un preţ cu 2,75 euro/t mai scăzut faţă de ziua precedentă.

Pe piaţa cash, preţurile scad, ceea ce se datorează lipsei marjei de procesare, dar şi faptului că importurile ar acoperi, pe viitor, posibilele lacune în aprovizionare. Pe piaţa de la Hamburg, preţurile sunt relativ stabile – marfa cu livrare în mai se vinde la 397 euro/t, iar recolta veche se tranzacţionează la preţuri de 359 până la 360 euro/t.
Sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 1115 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

Începând cu ora 10 a zilei de 2 februarie, sala NATO a Hotelului Piatra Mare din Poiana Braşov a devenit neîncăpătoare pentru cei 700 de fermieri invitaţi să participe la Conferinţa anuală Agricover. Tema din acest an abordează tendinţele şi inovaţiile din agricultură, alături de specialişti ai Agricover, KWS Seminţe, Bayer, Belchim, Syngenta, Adama, Timac Agro, Dow AgroSciences, Arysta Lifescience, Intermag. Printre subiectele luate în discuţie se numără soluţii inovatoare în agribusiness, tendinţele în finanţarea agriculturii, dezvoltarea IMM-urilor prin servicii profesionale de consultanţă în afaceri şi potenţialul oleaginoaselor în agricultura din România.

tex si video: RODICA ORJANU
montaj: CLAUDIU BOROBEI

Povestea porumbului de Cărpiniş Scapă sau nu rapiţa de îngheţurile din iarnă? LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ

Bancul zilei

La şcoală...

La şcoală...
Bulă la şcoală. Detalii