Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agriplanta - RomAgroTec 2017

PIAŢA CEREALELOR: Prognozele BUNE stagnează CREŞTEREA PREŢURILOR

Publicat: 03 aprilie 2017 - 12:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MIŞCĂRI SLABE PE PIAŢA CEREALELOR. Stocurile mari la nivel mondial şi situaţia bună a culturilor din Europa stopează o posibilă creştere a preţurilor.

Ludwig Striewe de la Asociaţia Economiei Agricole BVA a comentat, la Berlin, că, în Germania de nord, recolta mai slabă de cereale 2016/17 a fost deja comercializată în mare parte, în timp ce, în sudul Germaniei, se mai găseşte marfă necontractată. După experienţa din anul fiscal precedent, mulţi agricultori au vândut la preţuri bune grâul şi orzul şi nu au greşit adoptând această strategie. Pentru lunile rămase până la începutul recoltatului în emisfera nordică, Striewe nu se aşteaptă la o competiţie: „America de Sud şi Australia vor avea recolte bogate de porumb şi grâu care vor trebuie vândute”.

Fără pierderi în UE
Potrivit acestuia, pentru noua recoltă, condiţiile din Europa de vest şi regiunea Mării Negre sunt destul de prielnice. Culturile de cereale de iarnă au depăşit cu bine anotimpul rece. Încă mai există riscuri legate de vreme, însă probabilitatea să apară pierderi mari este mult mai redusă faţă de toamna precedentă.
În ceea ce priveşte piaţa internaţională, devine tot mai clar că oportunităţile de dezvoltare sunt reduse. Astfel, ministerul agriculturii din SUA, USDA, prevede pentru Australia o creştere a producţiei de grâu cu 45 la sută, ajungându-se la 35 milioane de tone.

Exporturile ar putea creşte până la 25,5 milioane de tone „acest lucru însemnând totalitatea exporturilor din UE”, explică expertul Ludwig Striewe. Producţia globală de grâu ar ajunge, în sezonul 2016/17, la 751 de milioane de tone.

sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 822 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

Începând cu ora 10 a zilei de 2 februarie, sala NATO a Hotelului Piatra Mare din Poiana Braşov a devenit neîncăpătoare pentru cei 700 de fermieri invitaţi să participe la Conferinţa anuală Agricover. Tema din acest an abordează tendinţele şi inovaţiile din agricultură, alături de specialişti ai Agricover, KWS Seminţe, Bayer, Belchim, Syngenta, Adama, Timac Agro, Dow AgroSciences, Arysta Lifescience, Intermag. Printre subiectele luate în discuţie se numără soluţii inovatoare în agribusiness, tendinţele în finanţarea agriculturii, dezvoltarea IMM-urilor prin servicii profesionale de consultanţă în afaceri şi potenţialul oleaginoaselor în agricultura din România.

tex si video: RODICA ORJANU
montaj: CLAUDIU BOROBEI

Povestea porumbului de Cărpiniş Scapă sau nu rapiţa de îngheţurile din iarnă? LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ

Bancul zilei

La şcoală...

La şcoală...
Bulă la şcoală. Detalii