Adama
Agreena
AGRICOVER

ORDINUL SUBVENȚIILOR MODIFICAT DIN NOU!

Publicat: 02 aprilie 2017 - 12:13
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

CRITERII PENTRU SUBVENȚII! Fermierii români trebuie să fie informați de fiecare modificare făcută în criteriile de eligibilitate pentru schemele de plată din agricultură. Ordinul 619/2015 care stabilește aceste criterii pentru toate schemele de sprijin din agricultură este, din nou modificat! Vă punem la dispoziție cele mai recente schimbări!

Actul normativ aflat în consultare publică pe pagina Ministerului Agriculturii conține următoarele modificări:

SPRIJIN CUPLAT CARTOFUL DE SĂMÂNȚĂ

Pentru cultura înfiinţată începând cu anul de cerere 2016, trebuie să facă dovada că utilizează sămânţă certificată în conformitate cu Legea nr. 266/2002 şi cu Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 1.266/2005 pentru aprobarea Regulilor şi normelor tehnice privind producerea în vederea comercializării, certificarea calităţii şi comercializarea cartofului pentru sămânţă, denumit în continuare Ordinul nr. 1.266/2005, prin factura fiscală de achiziţie a seminţei de cartof, pentru cantitatea corespunzătoare suprafeţei declarate, însoţită de Autorizaţia pentru producerea cartofului de sămânţă, vizată pentru anul curent de cerere, şi documentul oficial de certificare a lotului de sămânţă sau Buletinul de analiză oficială, cu menţiunea "sămânţă admisă pentru însămânţare", sau Buletinul de analiză oficială cu menţiunea "Necesar propriu" şi "Interzisă comercializarea" sau Documentul de calitate şi conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor menţionate emis într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-o ţară terţă care are echivalenţă conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE sau eticheta oficială care poate ţine loc de document de calitate şi conformitate. NOU! MODIFICARE! În cazul utilizării seminţei certificate oficial din producţia proprie, fermierul prezintă documentul/documentele oficial(e) de certificare a lotului/loturilor de sămânţă. Cantităţile minime de sămânţă necesare la hectar sunt incluse în anexa nr. 4. (Art.48, lit. c)

AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU (ANTZ) BOVINE

La documentele care se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru încasarea acestei subvenții, fermierii trebuie să adauge și o copie de pe avizele de însoţire a mărfii care atestă livrarea și de pe notele de intrare - recepție în unitatea de procesare din care să rezulte livrarea și recepția a minimum 3 tone lapte la unitatea proprie de procesare, în perioada de referinţă a anului de solicitare, precum şi copie de pe certificatul constatator emis de ONRC din care să reiasă obiectul de activitate, respectiv procesare lapte. (Art.68, alin.2, lit.e)

SPRIJIN CUPLAT PENTRU TAURINELE DE CARNE ȘI METIȘII ACESTORA

Animalele din categoria tineret mascul şi/sau femel din rase de carne, tineret mascul şi/sau femel metis cu rase de carne pentru care se solicită SCZ trebuie să fie deţinute în aceeaşi exploataţie cel puţin o perioadă de 8 luni de la data intrării în exploataţie şi până în momentul ieşirii/până la data depunerii cererii unice de plată, după caz; momentul ieşirii animalelor menţionate anterior trebuie să fie cuprins între ziua următoare închiderii perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul precedent şi data depunerii cererii unice de plată pentru anul curent, iar prin excepţie, pentru anul de cerere 2015, acesta este cuprins între data de 21 iunie 2014 şi data depunerii cererii unice de plată la adresa/adresele exploataţiei cu cod ANSVSA/exploataţiilor cu cod ANSVSA menţionate în cerere. Animalele din categoria tauri din rase de carne, vaci din rase de carne şi vaci metise cu rase de carne trebuie menţinute de beneficiar pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data-limită de depunere fără penalizări a cererii unice de plată, în exploataţia/exploataţiile cu cod ANSVSA menţionate în cerere. Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care în perioada celor 8 luni, respectiv a celor 6 luni au intrat sau au ieşit în/din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar sau în/din exploataţiile asociaţiilor/ cooperativelor/grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat. (Art.74, lit.h)

SPRIJIN CUPLAT VACILE DE LAPTE

Fermierii care solicită această schemă de plată la APIA, trebuie să aibă încheiat un contract pe o perioadă de minimum 6 luni, valabil la data depunerii cererii unice de plată, cu un prim - cumpărător şi cel puţin un document fiscal care să ateste livrarea laptelui sau, în cazul în care producătorul deține unitate proprie de procesare a laptelui să dețină copie de pe cel puțin un aviz de însoţire a mărfii și de pe o notă de intrare - recepție care atestă livrarea laptelui la unitatea proprie de procesare, precum şi copie de pe certificatul constatator emis de ONRC din care să reiasă obiectul de activitate, respectiv procesare lapte, sau în cazul vânzărilor directe, să deţină carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol/dispoziţie de încasare a valorii aferente laptelui comercializat/factură fiscală care să ateste vânzarea laptelui sau a produselor lactate. (Art.75, lit.d)

La documentele care însoțesc cererea unică, se adaugă o copie de pe cel puțin un aviz de însoţire a mărfii care atestă livrarea și de pe o notă de intrare - recepție în unitatea de procesare din care rezultă livrarea și recepția laptelui la unitatea proprie de procesare, precum şi copie de pe certificatul constatator emis de ONRC din care să reiasă obiectul de activitate, respectiv procesare lapte. (Art.78, alin.5, lit. v)

Sursa: Ministerul Agriculturii

Vizualizat: 12521 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fermele mici exceptate de la controale și sancțiuni APIA!

Fermele mici exceptate de la controale și sancțiuni APIA!

25 aprilie 2024 - 15:20

Parlamentul European aprobă o revizuire a politicii agricole comune a UE. Condiționalitățile” de mediu revizuite pot fi deja utilizate pentru a solicita sprijin din partea UE în 2024. Mai multe derogări de la unele standarde PAC sunt posibile în cazul unor condiții meteorologice extreme. Fermele mai mici vor fi exceptate de la controale și sancțiuni pentru nerespectarea unor norme.

GAEC 8 eliminată dintre regulile pentru subvențiile APIA!

GAEC 8 eliminată dintre regulile pentru subvențiile APIA!

25 aprilie 2024 - 15:03

GAEC 8, norma de eco-condiționalitate, procentul de teren lăsat pârloagă, care a dat bătăi de cap fermierilor nu va mai fi o condiție pentru încasarea subvențiilor APIA, anunță eurodeputatul român Daniel Buda.

Fermierii români au luat țeapă cu tractoare din Germania!

Fermierii români au luat țeapă cu tractoare din Germania!

24 aprilie 2024 - 19:36

Mai mulți fermieri români au rămas fără zeci de mii de euro după ce au făcut comenzi în Germania pentru utilaje agricole. 

Atenție! Dosare penale pentru deținere substanțe protecția plantelor considerate periculoase!

Atenție! Dosare penale pentru deținere substanțe protecția plantelor considerate periculoase!

24 aprilie 2024 - 07:03

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase desfăşoară acţiuni pentru verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale privind produsele de protecţie a plantelor şi protecţia mediului, în cadrul acţiunii naţionale FITOS 2024.

Ce se modifică anul acesta la plata subvenției APIA soia!

Ce se modifică anul acesta la plata subvenției APIA soia!

23 aprilie 2024 - 13:30

Ministerul Agriculturii a publicat în dezbatere un proiect de Ordin MADR care modifică unele dintre condițiile subvențiilor APIA pentru acest an, prevăzute în Ordinul MADR 106/2024. O schimbare este făcută la sprijinul cuplat pentru venit-soia, referitoare la documentele doveditoare pe care fermierii trebuie să le prezinte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Târg de Florii în curtea MADR

Târg de Florii în curtea MADR

23 aprilie 2024 - 06:36

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM) organizează în perioada 25 - 27 aprilie 2024, în curtea ministerului, „Târgul de Florii”, primul eveniment de promovare a produselor agroalimentare provenite din zona montană a României etichetate pe schema de calitate „Produs montan”.

Bani achitați de AFIR fermierilor!

Bani achitați de AFIR fermierilor!

22 aprilie 2024 - 17:51

Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 22 aprilie 2024, într-un comunicat transmis Agroinfo, plățile făcute către fermieri de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Plățile făcute ASTĂZI de APIA! Lista subvențiilor APIA virate în contul fermierilor, crescătorilor!

Plățile făcute ASTĂZI de APIA! Lista subvențiilor APIA virate în contul fermierilor, crescătorilor!

22 aprilie 2024 - 17:27

Ministerul Agriculturii a transmis astăzi un comunicat către Agroinfo cu plățile făcute de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), lista subvențiilor virate în conturile fermierilor, crescătorilor de animale.

Ordin MADR: Modificare plata APIA tineri fermieri pentru acest an!

Ordin MADR: Modificare plata APIA tineri fermieri pentru acest an!

22 aprilie 2024 - 11:12

Ministerul Agriculturii a operat modificări la plata APIA pentru tinerii fermieri, aferentă acestui an, printr-un act normativ care schimbă Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 106/2024.

ANM anunţă ninsori şi viscol la munte, ploi torenţiale şi vânt puternic în rest

ANM anunţă ninsori şi viscol la munte, ploi torenţiale şi vânt puternic în rest

21 aprilie 2024 - 20:33

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis astăzi noi alerte de vreme severă.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
patru
|
04. 03, 2017. Monday 14:34
ma ce le poate mintea la bolnavii care inventeaza conditii cat mai diabolice pentru o amarata de subventie.cati dintre ciudatii acestia au crescut animale ,au incercat sa vanda produse.unii chiar umbla pe la negocieri cu UE SARACII DE EI !
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

În exploatația Agro Roban Roxet Farm SRL din localitatea Fălcoiu, județul Olt, recolta se măsoară nu doar în kilograme, ci și în kilowați. Aici, activitatea agricolă, reprezentată de 800 de hectare cultivate preponderent cu cereale, și un parc de utilaje performante achiziționate de la Sigma România, se îmbină cu producția de combustibili alternativi (brichete și peleți), realizată în două unități de prelucrare a paielor. O afacere agricolă integrată, născută din ambiția a doi tineri, naș și fin, în cadrul căreia își desfășoară activitatea nu mai puțin de 16 angajați.

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii