Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agriplanta - RomAgroTec 2017

NU VĂ LĂSAȚI EXCLUȘI DE LA PLATĂ! CEREȚI URGENT ACEST ACT PENTRU SUBVENȚIA APIA!

Publicat: 19 aprilie 2017 - 19:34
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ANUNȚ  DE ULTIMĂ ORĂ PENTRU FERMIERI! 1.500 de fermieri ar risca, la acest moment, să piardă subvenția cu cel mai mare cuantum din România, sprijinul cuplat pentru bovine, din pricina unui act. Asociațiile fermierilor din mai multe județe ar tergiversa eliberarea acestui act, obligatoriu de atașat la cererea unică pentru plată depusă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

În atenția tuturor fermierilor, care acum au depus cererea către organizațiile de COP (control oficial al producțiilor n.r.) să verifice dacă au toate documentele în regulă și au primit adeverințele pentru Registrul genealogic, astfel încât să poată să depună documentele la APIA în timp.

Știind că până la 15 mai sunt foarte puține zile și, așa cum a precizat și domnul ministru, după data de 15 mai nu se va primi nicio cerere la APIA. Există aproximativ 1.000 – 1.500 de fermieri care e posibil să rămână pe dinafară din cauza unor tergiversări din partea unor organizații. Să nu vină fermierii în ultima secundă pentru că, fizic, nu o să-i putem servi pe toți cu adeverință, indiferent la ce Registru genealogic se adresează, că e la Bălțată, la Holstein sau la Brună.

Nimeni nu o să poată să facă într-o zi, două, munca pe care trebuia să o facă în două luni și jumătate. Ca atare, toți fermierii care au semnat un contract de COP să solicite DE URGENȚĂ ADEVERINȚELE pentru APIA aferente registrelor genealogice.

Fermierii săraci sunt în necunoștință de cauză și este posibil să fie sacrificați. Vor fi victimele unor mașinațiuni parșive din partea unora. Au la dispoziție una, două, trei zile pentru că, trebuie să știe, procesarea unor adeverințe presupune o verificare prealabilă. Deci, nu se poate de pe o secundă pe alta să se genereze acele adeverințe.

Există o procedură, mai bine zis, transmisă către toate asociațiile de COP, procedură care trebuie respectată întrutotul. Astfel încât toți fermierii să beneficieze de aceste subvenții. Condiția este să se facă din timp. Este obligația lor imediată ca să se solicite aceste adeverințe pentru APIA, declară Zoltan Haller, vicepreședinte Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească Tip Simmental, pentru AGROINFO.

Fermierii trebuie să ceară de urgență aceste adeverințe la asociațiile acreditate pentru controlul oficial al producțiilor. Fără adeverința de la registrul genealogic fermierii nu vor fi eligibili pentru încasarea sprijinului cuplat la bovine. Cuantumul acestui sprijin este, pentru anul 2016, 732,87 euro/cap de vacă de lapte/an și 690,61 euro/bovine de carne/an.

Există câteva județe în România unde se tergiversează în mod voit încercând într-un fel să se sacrifice, cu bună știință, un număr mare de fermieri și trebuie avizați acești fermieri, mai spune Haller.

Până la data de 15 mai 2017, APIA preia cererile unice de plată pentru campania de subvenții agricole din acest an.

Vizualizat: 15542 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Adi
|
04. 20, 2017. Thursday 09:51
Trebuie dat in judecata asociatia care tergiverseaza dosarele fermierilor si nu elibereaza adeverinta si dupa accea vedem ce o sa se intample cand o sa trebuiasca sa plateasca ASOCIATIA subventiile neacordate !!!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

Începând cu ora 10 a zilei de 2 februarie, sala NATO a Hotelului Piatra Mare din Poiana Braşov a devenit neîncăpătoare pentru cei 700 de fermieri invitaţi să participe la Conferinţa anuală Agricover. Tema din acest an abordează tendinţele şi inovaţiile din agricultură, alături de specialişti ai Agricover, KWS Seminţe, Bayer, Belchim, Syngenta, Adama, Timac Agro, Dow AgroSciences, Arysta Lifescience, Intermag. Printre subiectele luate în discuţie se numără soluţii inovatoare în agribusiness, tendinţele în finanţarea agriculturii, dezvoltarea IMM-urilor prin servicii profesionale de consultanţă în afaceri şi potenţialul oleaginoaselor în agricultura din România.

tex si video: RODICA ORJANU
montaj: CLAUDIU BOROBEI

Povestea porumbului de Cărpiniş Scapă sau nu rapiţa de îngheţurile din iarnă? LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ

Bancul zilei

La şcoală...

La şcoală...
Bulă la şcoală. Detalii