Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agriplanta - RomAgroTec 2017

TENDINŢA PREŢULUI la GRÂUL din noua recoltă!

Publicat: 19 mai 2017 - 10:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PREVIZIUNI LA NIVEL MONDIAL. Pe măsură ce se apropie campania de recoltat la grâu (în emisfera nordică), principalele aşteptări ale pieţei privind sezonul 2017/18 pot fi descrise în următoarele două teze-cheie: în primul rând, se preconizează că producţia mondială de grâu va scădea (cu cca. 20 milioane tone, conform ultimelor previziuni), iar în al doilea rând, se estimează că stocurile vor ajunge la un record la finalul sezonului actual (2016/2017). 

Aceasta în condiţiile în care estimările privind rezerva de grâu au încetinit creşterea preţurilor pe principalele pieţe.

Dilema producătorilor: grâu furajer sau de panificaţie?
Preţul grâului furajer pe piaţa franceză s-a depreciat, în timp ce grâul de panificaţie s-a scumpit de-a lungul sezonului 2016/2017. În schimb, în Marea Britanie, de la începutul sezonului, preţul grâului furajer a crescut cu 34%, iar pentru grâul de panificaţie creşterea a fost de numai 11% în acelaşi interval de timp. Această situaţie a dus la micşorarea diferenţei de preţ dintre cele două categorii de grâu, fermierii întrebându-se dacă merită să depună efortul de a obţine grâu de panificaţie sau dacă grâul pentru furaj ar putea fi o opţiune mai bună.

Fără a cunoaşte cantitatea sau calitatea recoltei din această vară, este dificil, în acest stadiu, să se estimeze cum vor fluctua preţurile, însă se poate urmări evoluţia contractelor futures.

Pe larg despre piaţa grâului la nivel mondial, în revista Ferma, ediţia 15-31 mai 2017!

Vizualizat: 3023 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Deşi are numai 24 de ani, Cătălin Alb a acumulat destulă experienţă la ferma pe care o administrează împreună cu tatăl său, în localitatea Şeitin din judeţul Arad. Lucrează 90 de hectare, marea majoritate luate în arendă, şi creşte 40 de vaci pentru lapte. La vârsta de 11 ani a urcat pentru prima oară într-un tractor, dar marea sa pasiune este zootehnia.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Claudiu Borobei

Cosul cu lavanda IPSO Agricultură la Agraria 2017 MEWI la Agraria 2017

Bancul zilei

Doi peşti

Doi peşti
Doi peşti trăiau într-un acvariu. Detalii