Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

MATIF: Exporturile de GRÂU sunt în CREŞTERE

Publicat: 16 martie 2017 - 10:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Preţul grâului este relativ stabil la Bursa Matif, dar contracte noi nu se prea încheie. Totodată, lucrările de primăvară din agricultură sunt în plină desfăşurare. Interesul pentru contractele din noua recoltă este reţinut.

Pierderi la bursă
La bursa europeană Eurex de la Paris (Matif), interesul participanţilor se îndreaptă acum către contractele cu livrare în mai. Prima zi de tranzacţionare din săptămâna 13-19 martie a început cu modificări ale cotaţiilor la Matif. Cea mai redusă cotaţie a fost de 172,25 euro/t (-1,50 euro). Acest lucru nu este deloc o veste bună, întrucât este posibil ca preţurile să scadă şi mai tare. Însă pentru a păstra impulsul pozitiv de pe piaţa grâului, este suficient ca preţurile să nu scadă sub marja de 170,50 euro/t, respectiv 168,50 euro/t. Situaţia ar deveni periculoasă dacă preţurile ar scădea sub 165,50 euro/t.

În acelaşi timp însă, exporturile susţin piaţa grâului. Comisia Europeană a anunţat săptămâna trecută exporturi de 400.000 t de grâu. Astfel, cantitatea exportată din acest an fiscal atinge 16,523 milioane de tone. La aceeaşi dată a anului trecut se exportaseră 19,050 milioane de tone, iar în anul record 2014/17 - 20,614 milioane de tone de grâu.

Un alt impuls important care ar putea susţine piaţa nu se prevede. Bursa la termen de la Chicago înregistrează pierderi de zile întregi. Bursa Matif se poate detaşa doar cu greu de această situaţie dificilă. Participanţii la bursa CBOT mizează pe faptul că va surveni o modificare a preţurilor în cazul în care îngheţul anunţat în câmpiile de nord va periclita culturile de grâu de iarnă. După ce Franţa a reuşit să câştige pentru prima dată, din nou, o licitaţie organizată în Egipt, se aşteaptă ca licitaţia din Arabia Saudită, la care vor fi cumpărate 720.000 t de grâu, să pună exporturile europene încă o dată în mişcare. De la această licitaţie ar putea porni noi impulsuri pentru bursa Matif.
(sursa: agrarticker.de)

Vizualizat: 1196 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Gavrila Tuchilus asteapta investitii în infrastructura de irigatii

Gavrila Tuchilus asteapta investitii în infrastructura de irigatii

Gavrila Tuchilus a luat pulsul celei mai mari expozitii în câmp, Agriplanta - RomAgroTec, si ne-a vorbit despre importanta finalizarii investitiei în sistemul de irigatii din zona unde îsi desfasoara activitatea.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AgroConcept şi-a prezentat gama de combine şi hedere Colectorul de bolovani Sisteme de recoltat propuse de MEWI

Bancul zilei

Întrebare la şcoală

Întrebare la şcoală
Profesorul: Cum se numesc ultimii dinţi care ne apar în gură? Detalii