Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

FAO prognozează MAI PUŢIN GRÂU de CALITATE SUPERIOARĂ!

Publicat: 12 iulie 2017 - 12:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROGNOZA MONDIALĂ REDUSĂ! În timp ce oferta de grâu trebuie să rămână în continuare ridicată, pentru anul fiscal 2017/18 se prevede o aprovizionare mai slabă cu grâu cu conţinut proteic ridicat. 

Acest lucru l-a evidenţiat şi Organizaţia pentru Alimentaţie si Agricultură a Naţiunilor Unite, FAO, în raportul său lunar cu privire la situaţia de pe pieţele de cereale.

Prognoza recoltei mondiale de grâu a fost redusă cu 3,3 milioane de tone faţă de estimarea de luna precedentă. FAO prognozează acum o recoltă mondială de grâu de 739,9 milioane de tone (anul trecut: 760 de milioane de tone). Principala cauză a scăderii nu se află în SUA, ci în primul rând în Europa şi Ucraina, unde seceta va determina scăderi ale producţiei.

În acelaşi timp, producţia mondială de cereale grosiere se estimează a fi de 1,35 miliarde de tone, cu 1,9 milioane de tone mai mare faţă de estimarea din luna iunie. O cauză a acestei modificări este suprafaţa mai mare cultivată cu porumb în SUA, dar şi previziunile mai bune pentru sudul Africii. FAO estimează o recoltă mondială de cereale de 2,593 miliarde de tone în 2017, după 2,607 miliarde de tone de anul trecut.
Sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 514 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Case IH Agronomic Design

Case IH Agronomic Design

În plină campanie de recoltat cereale păioase, Titan Machinery a organizat deplasarea a două combine Case IH la Igriş, în judeţul Timiş, pentru a servi drept material de studiu în cadrul demo tur-ului Agronomic Design, seria de evenimente în câmp dedicate promovării bunelor practici în agricultură. Asta se întâmpla la început de iulie şi marca practic ultima etapă a turului, când, pe parcursul a două zile, fermieri din vestul ţării, dar şi colegi din Serbia şi Croaţia, au fost invitaţi să descopere performanţele şi avantajele combinelor Axial-Flow.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Ţuţuianu a pariat pe New Holland „Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Bancul zilei

La doctor

La doctor
Un bâlbâit vine la doctor. Detalii