Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

LEGEA PIEŢELOR AGRICOLE, din nou ÎN DISCUŢII

Publicat: 13 iulie 2017 - 15:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii reia planurile de management ale pieţelor agricole româneşti. În acest sens, pe 13 iulie, secretarul de stat Daniel Botănoiu a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai Asociaţiilor de pieţe şi reprezentanţi ai Direcţiilor Agricole Judeţene. 

Întâlnirea a avut ca principal scop discuţiile pe tema Legii 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol. Legea aflată în discuţie reglementează modul de desfăşurare a activităţilor economice, de valorificare de către producătorii agricoli, persoane fizice, a produselor agricole proprii şi de exercitare a comerţului cu aceste produse.

De asemenea, Legea 145/2014 reglementează regimul de întocmire, de eliberare şi de utilizare a carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol şi a atestatului de producător.

Anunţată ca una dintre măsurile care va scoate intermediarii din pieţe şi va proteja producătorii adevăraţi, Legea pieţelor (Legea 145/2014) este în vigoare de la începutul lunii mai 2015. Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor la acea dată, Nini Săpunaru a explicat, într-un interviu pentru Agerpres, de ce nu este funcţională Legea pieţelor în forma în care este acum.

„Din punctul meu de vedere, Legea pieţelor a ieşit prost. Este o chestie oarecum semănătoristă în România şi văd că funcţionează la Ministerul Agriculturii. Pe ideea că trebuie să stea ţăranul în piaţă să vândă. După mine, cei care spun că trebuie să stea ţăranul în piaţă nu prea ştiu sau nu prea fac piaţa sau nu au o legătură directă cu cine stă în piaţă. Vă dau un exemplu. Ţăranul stă să cultive, nu are timp să vândă în piaţă. Ţăranul adevărat nu are diversificarea pe care o are un precupeţ în piaţă, el are marfă pe timp şi pe zone. El nu îşi permite să ţină o masă tot timpul, să o plătească, şi atunci aş zice că sunt un rău necesar comercianţii.", declara încă din 2015, Nini Săpunaru.

Ce modificare importanta a suferit Legea 145/2014 în iunie 2017, citiţi AICI!


Vizualizat: 1117 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Case IH Agronomic Design

Case IH Agronomic Design

În plină campanie de recoltat cereale păioase, Titan Machinery a organizat deplasarea a două combine Case IH la Igriş, în judeţul Timiş, pentru a servi drept material de studiu în cadrul demo tur-ului Agronomic Design, seria de evenimente în câmp dedicate promovării bunelor practici în agricultură. Asta se întâmpla la început de iulie şi marca practic ultima etapă a turului, când, pe parcursul a două zile, fermieri din vestul ţării, dar şi colegi din Serbia şi Croaţia, au fost invitaţi să descopere performanţele şi avantajele combinelor Axial-Flow.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Ţuţuianu a pariat pe New Holland „Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Bancul zilei

La doctor

La doctor
Un bâlbâit vine la doctor. Detalii