Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

FERMIERII ROMÂNI NU AU PIERDUT ACEASTĂ SUBVENȚIE URIAȘĂ!

Publicat: 16 februarie 2017 - 18:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LIBER LA PLATĂ PENTRU SPRIJINUL CUPLAT! În acest moment, avem liber pentru acordarea sprijinului cuplat în zootehnie, a spus ministrul agriculturii, Petre Daea, în cadrul unei conferințe de presă, susținută joi la Ministerul Agriculturii.

Astăzi (joi, 16 februarie 2017 n.r.) o echipă condusă de secretarul de stat Alexandru Potor, o echipă formată din 14 experți, a dialogat cu experții de la Comisia Europeană pe subvențiile de la zootehnie, unde, pe bună dreptate Comisia a făcut anul trecut unele observații, pe care noi ne-am focusat atenția și profesionalismul, în așa fel încât să nu punem în pericol subvențiile pentru acest domeniu.

Vă pot informa cu bucurie că a fost un succes întâlnirea de astăzi, iar secretarul de stat are, în acest moment, liber pentru acordarea subvențiilor în zootehnie, în România.

Evident, mai trebuie realizate anumite confirmări din punct de vedere statistic. Dar asta este o practică pe care o cunoaștem și la care aderăm. Toate semnele de întrebare pe care le avea Comisia au fost discutate, acordându-se, prin experții noștri, informațiile cuvenite, în așa fel încât răspunsul să fie: continuați-vă susținerea în domeniul zootehniei.

Până la mijlocul săptămânii viitoare, va trebui să transmitem informațiile necesare și să dăm drumul  la specii. Vă informez că există actul normativ pentru a acorda subvențiile la zootehnie. Actul normativ a fost pus pe site-ul Ministerului, pentru a rămâne în dezbatere publică, a fost semnat de toate ministerele, urmând ca săptămâna viitoare să-l aducem în Guvern pentru aprobare, a spus ministrul Petre Daea.

Sprijinul cuplat în zotehnie a fost cea mai mare subvenție acordată în Europa crescătorilor de bovine. Vă reamintim că, pentru campania 2015, cuantumul sprijinului cuplat pentru bovine de lapte a fost de cca 900 de euro/cap de bovină/an, iar pentru bovine de carne a fost de cca 1.300 de euro/cap de bovină/an.

Sprijinul cuplat în zootehnie se acordă crescătorilor de bovine, ovine și caprine. Schema de plată va putea fi accesată de fermierii români și pentru anul de cerere 2017.

Vizualizat: 10078 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Gavrila Tuchilus asteapta investitii în infrastructura de irigatii

Gavrila Tuchilus asteapta investitii în infrastructura de irigatii

Gavrila Tuchilus a luat pulsul celei mai mari expozitii în câmp, Agriplanta - RomAgroTec, si ne-a vorbit despre importanta finalizarii investitiei în sistemul de irigatii din zona unde îsi desfasoara activitatea.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AgroConcept şi-a prezentat gama de combine şi hedere Colectorul de bolovani Sisteme de recoltat propuse de MEWI

Bancul zilei

Întrebare la şcoală

Întrebare la şcoală
Profesorul: Cum se numesc ultimii dinţi care ne apar în gură? Detalii