Adama
Agreena
AGRICOVER

FERMIERII care SUNT OBLIGAȚI SĂ DEPUNĂ CEREREA UNICĂ CHIAR DACĂ NU SOLICITĂ SUBVENȚII!

Publicat: 20 februarie 2018 - 17:49
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

OBLIGAȚI Să SE PREZINTE LA APIA! Chiar dacă solicită sau nu solicită plăți directe, subvenții, acești fermieri sunt obligați să se prezinte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să completeze și să depună cererea unică pentru Campania 2018. Despre ce fermieri este vorba?

Beneficiarii măsurilor de reconversie/restructurare a plantațiilor viticole, membrii grupurilor și organizațiilor de producători din sectorul fructe și legume, precum și cei ai Măsurii 221 - prima împădurire a terenurilor agricole din PNDR 2007-2013 și cei ai M215 Bunăstarea animalelor, sM8.1 Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite, sM15.1 - plăți pentru angajamente de silvomediu au obligația de a completa și depune cererea unică de plată, indiferent dacă solicită sau nu plăți directe, este stipulat în Ordinul ministrului agriculturii nr.39/19 februarie 2018 privind aprobarea formularului-tip pentru cererea unică de plată pentru Campania 2018.

Fermierii care au accesat schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, Măsura 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, pot să încaseze maxim 7 milioane de euro, valoarea înglobează toate costurile standard aferente Primei 1, respectiv Primei 1 şi Primei 2, după caz, care vor fi plătite pe toată durata de aplicare a contractului de finanţare.

Schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”,  Măsura 15 „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”, SubMăsura 15.1 „Plăți pentru angajamente de silvomediu” compensează două tipuri de angajamente:

•    Pachetul 1 – Asigurarea de zone de liniște - 25 euro/ha/an.
•    Pachetul 2 - Utilizarea atelajelor la colectarea lemnului din rărituri. (Pachetul 2 poate fi aplicat doar în combinaţie cu Pachetul 1). Intensitatea sprijinului public nerambursabil acordat în baza acestei Scheme este de 100% - 103 euro/ha/an.

Măsura 215 plata pentru bunăstarea animalelor se acordă crescătorilor de suine și crescătorilor de păsări.



Vizualizat: 4314 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cine beneficiază  anul acesta de subvenția APIA pe hectarul de pășune/teren arabil și cap animal!

Cine beneficiază anul acesta de subvenția APIA pe hectarul de pășune/teren arabil și cap animal!

29 martie 2024 - 08:19

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat condițiile minime, generale de eligibilitate pentru plata subvențiilor agricole aferente acestui an și beneficiarii. 

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

29 martie 2024 - 06:09

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) atrage atenția fermierilor, crescătorilor de animale asupra obligațiilor pe care le au pentru a se califica la plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal.

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

28 martie 2024 - 20:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță documentele necesare pentru toți fermierii, crescătorii de animale care cer subvenții agricole în 2024.

MAVRIK - piretroid unic cu efect de șoc și sistemie locală, consacrat în combaterea dăunatorilor din cultura de rapiță

MAVRIK - piretroid unic cu efect de șoc și sistemie locală, consacrat în combaterea dăunatorilor din cultura de rapiță

28 martie 2024 - 14:29

Anul acesta înregistrăm o suprafață cultivată cu rapiță de toamnă cu mult redusă comparativ cu anul anterior, aceasta datorându-se în principal condițiilor de secetă din perioada semănatului. Iarna blândă, cumulată cu practicarea sistemului de lucrări minime ale solului, favorizează bioacumularea și înmulțirea populațiilor de dăunători specifici culturii de rapiță. Estimăm în aceste condiții o presiune crescută de atac al dăunătorilor precum și o intensificare a atacului acestora. 

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

28 martie 2024 - 11:26

Fermierii cultivatori de mazăre de grădină, fasole păstăi și fasole boabe, care exploatează cel puțin un hectar, beneficiază anul acesta de sprijin cuplat pentru venit - leguminoase pentru industrializare.

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

28 martie 2024 - 11:15

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024, la Centrele APIA, se vor depune Cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

28 martie 2024 - 05:41

Fermierii care cultivă minim un hectar cu lucernă pot încasa anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sprijinul cuplat pentru venit-lucernă, subvenție plătită din bani europeni. Condițiile de eligibilitate sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Perspectivele agriculturii ecologice

Perspectivele agriculturii ecologice

27 martie 2024 - 21:15

Viorel Morărescu, directorul Direcției Politici în Sectorul Vegetal (DPSV), din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ambasador pentru agricultura ecologică, a susținut astăzi, 25 martie 2024, la Academia de Studii Economice (ASE) o prezentare în fața studenților din anul II la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, ce a vizat Planul Național de Acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice din România, precum și situația prezentă și perspectivele în agricultura ecologică.

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

27 martie 2024 - 16:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada 29 – 31 martie 2024, în curtea instituției, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, un nou târg de promovare a produselor agroalimentare românești.

Condiții sprijin cuplat soia pentru acest an!

Condiții sprijin cuplat soia pentru acest an!

27 martie 2024 - 11:23

Sprijinul cuplat pentru venit soia se acordă anul acesta fermierilor care exploatează un teren de minim un hectar. Condițiile pentru anul 2024 sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
amarandei
|
02. 21, 2018. Wednesday 07:15
in anul 2016 am depus pentru prima data cererea pentru sbventie ca persoana juridica mai exact detineam o exploatatie de porci din rasa mangalita cu un nr de 27 de capete.am trecut terenul cu o suprafata de 4,44 ha pe persoana juridica.am avut 14 tone de porumb la acea vreme era 0,70 lei kg.in luna iunie acelasi an 2016 am lichidat exploatatia si apoi am inchis firma deoarece obiectivul principal era crestere porcilor de rasa.in termen de 5 zile de la data radiei interprinderii am dus la apia si rezilierea contractului de de arenda intre mine si persoana juridica tot eu.mentionez ca subventie nu am incasat decit pentru teren.din vinzarea exploatatiei am avut un cistig de 7000 lei o pierdere de 7000 lei.anul acesta ma trezesc cu o scrisoare de la apia ca trebuie sa restitui suma de 3.338 lei precum am creat conditii artificiale pentru a incasa subventie?ma intreb cum puteam sa mentin o exploatatie de porcine daca nu aveam cistig si mergeam pe pierdere.ce fel de conditii artificiale pot fi cind inchizi o firma pentru neperformanta.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii