Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agriplanta - RomAgroTec 2017

FABRICĂ de AUTOBUZE la ȚARĂ sau NAVE SPAȚIALE în DELTA DUNĂRII din AJUTOARE de STAT!

Publicat: 16 aprilie 2017 - 09:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

GLUMA DIN LEGE. Sunt lansate anul acesta programe prin care se acordă fonduri europene nerambursabile sau ajutoare de stat ca să-ți pui pe picioare o afacere la țară sau în Delta Dunării. Mulți români sunt interesați să încaseze banii puși la dispoziție. Sunt ajutoare financiare acordate de stat care merg până la suma maximă de 200.000 de euro. Printre activitățile eligibile s-au strecurat însă și unele pe care cam greu le-ar pune cineva în practică. Cum ar fi construirea unei fabrici de autobuze la țară și construirea de nave spațiale în Delta Dunării.

NAVE SPAȚIALE ÎN DELTA DUNĂRII

Programul Operațional Regional a anunțat deschiderea în data de 10 mai 2017 a unui apel de proiecte destinat microîntreprinderilor ce urmăresc dezvoltarea sau înființarea unor afaceri noi în zona Deltei Dunării, ajutorul acordat fiind cuprins între 25.000 de euro și 200.000 de euro.

Astfel, dacă vreți să dezvoltați o afacere de viitor și nu aveți încă o idee de afaceri originală, puteți opta pentru fabricarea de nave spațiale. În urmă cu doar două luni de zile, NASA (agenția spațială a Statelor Unite ale Americii) a descoperit şapte exoplanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar, aflat la o distanţă de 40 de ani-lumină faţă de Soare. Dacă vreiț să fiți primii care ajungeți acolo, trebuie să începeți încă de pe acum pregătirea proiectului.

ATENȚIE! Puteți accesa aceste fonduri doar dacă viitorul loc de implementare va fi pe raza unor orașe din zona Deltei Dunării, precum Babadag sau Isaccea, însă tocmai o astfel de locație ascunsă vă poate asigura succesul afacerii, ținându-vă departe de ochii curioșilor care v-ar fura imediat ideea.

Activitatea este reglementată prin codul CAEN 3030 – Fabricarea de aeronave și nave spațiale și vă permite, din punct de vedere legal, să desfășurați activități precum:

• fabricarea de nave spațiale;
• fabricarea echipamentului de lansare a sateliților, a sondelor spațiale și a stațiilor orbitale;
• fabricarea de rachete balistice intercontinentale.

Este un pic cam târziu să produceți rachete intercontinentale, având în vedere că alte țări fac asta de zeci de ani, însă explorarea spațiului cosmic cu siguranță este o activitate cu mult potențial în anii ce vor veni.

FABRICĂ DE AUTOBUZE LA ȚARĂ

O altă idee năstrușnică pe care o pot încerca cei care accesează bani europeni nerambursabili sau ajutoarele de stat este fabricarea la țară a autovehiculelor de transport rutier prin intermediul codului CAEN 2910, cum ar fi autobuzele sau mașinile de pompieri, spre exemplu.

Sunteți eligibili pentru a desfășura această activitate dacă vă înregistrați la Oficiul Registrului Comerțului ca simplă persoană fizică autorizată și prezintați un contract de superficie pentru terenul pe care aveți de gând să construiți fabrica de autobuze. Statul știe că cele mai multe afaceri eșuează în primii cinci ani de la înființare, așa că v-a pregătit un sprijin fantastic: 70% din bani (adică 49.000 de euro) în avans și vă va lăsa timp cinci ani de zile să “vă puneți pe picioare”.

După aceea, puteți cere și restul banilor, dar trebuie să dovediți că ați vândut autobuze de cel puțin 30% din valoarea primei tranșe, adică să atingeți, în cinci ani, o cifră de afaceri de aproape 15.000 de euro. În principiu, trebuie să vindeți doar caroseria unui autobuz și aveți cinci ani la dispoziție să găsiți clientul.

Activitățile eligile ce pot primi finanțare în cadrul diverselor programe cu fonduri europene sau naționale sunt stabilite în funcție de mai multe criterii, printre care potențialul de dezvoltare al unor ramuri economice, specificul programului de finanțare, diverse strategii naționale sau europene  și specificul local al diverselor regiuni geografice. Sau cel puțin așa ar trebui să fie.

Sursa: avocatnet.ro 

Vizualizat: 1796 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Video

AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

Începând cu ora 10 a zilei de 2 februarie, sala NATO a Hotelului Piatra Mare din Poiana Braşov a devenit neîncăpătoare pentru cei 700 de fermieri invitaţi să participe la Conferinţa anuală Agricover. Tema din acest an abordează tendinţele şi inovaţiile din agricultură, alături de specialişti ai Agricover, KWS Seminţe, Bayer, Belchim, Syngenta, Adama, Timac Agro, Dow AgroSciences, Arysta Lifescience, Intermag. Printre subiectele luate în discuţie se numără soluţii inovatoare în agribusiness, tendinţele în finanţarea agriculturii, dezvoltarea IMM-urilor prin servicii profesionale de consultanţă în afaceri şi potenţialul oleaginoaselor în agricultura din România.

tex si video: RODICA ORJANU
montaj: CLAUDIU BOROBEI

Povestea porumbului de Cărpiniş Scapă sau nu rapiţa de îngheţurile din iarnă? LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ

Bancul zilei

La şcoală...

La şcoală...
Bulă la şcoală. Detalii