Adama
Agreena
AGRICOVER

EXCLUSIV! CHIRIA PE PĂȘUNE, LIMITATĂ LA O ANUMITĂ SUMĂ! PUBLICAREA LISTEI CU CEI CARE DEȚIN PĂȘUNI!

Publicat: 09 septembrie 2018 - 19:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CERERILE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE PENTRU MINISTERUL AGRICULTURII! Săptămâna trecută, crescătorii de ovine au depus un memoriu la Ministerul Agriculturii prin care cer să fie eliminate sumele uriașe percepute, în acest moment, de unele primării pe hectarul de pășune. Un hectar de pășune a ajuns să fie închiriat crescătorilor de animale cu uriașa sumă de 500 de euro. De asemenea, oierii cer reglementarea clară și uniformă a impozitelor, publicarea listei cu toți proprietarii de pășuni și cu cei care le dețin în arendă.

Cei trei ciobani români, care au avut curajul să meargă anul trecut până la Bruxelles să-și spună necazurile și să-și ceară drepturile, luptă în continuare pentru crescătorii de ovine din România. Gheorghe Dănulețiu sau Ghiță Ciobanul, cum îl cunoaște toată lumea, din județul Sibiu, Dan Petrescu din județul Argeș și Ionică Sterp din județul Bihor, participă la fiecare ședință pe care Ministerul Agriculturii o are cu reprezentanții crescătorilor de oi, dar și la ședințele convocate la cererea fermierilor la Agenția Națională de Zootehnie (ANZ) sau Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Cei trei se implică în problemele pe care le au crescătorii de ovine, iar ceea ce ei solicită autorităților este valabil pentru aproape toți crescătorii de ovine din țară.

În memoriul depus săptămâna trecută la MADR, cei trei ciobani cer ca autoritățile competente din minister să rezolve problemele de care se lovesc, aproape zilnic, crescătorii de ovine din țara noastră:

- atribuirea pășunilor efectiv către adevărații utilizatori, crescătorii de animale, încasarea subvenției pe hectarul de pășune de către aceștia și nu de asociațiile crescătorilor de animale;
- stabilirea unui prag maxim al nivelului concesiunii pe ha de pășune, care trebuie să fie unul echitabil, atât pentru fermier, cât și pentru proprietarul pășunii. În practică, se întâlnesc sume foarte mari percepute de către administrațiile locale, chiar și 500 euro/ha;
- reglementarea clară și uniformă a impozitelor pe care le plătesc crescătorii de oi. Includerea în impozitul plătit a unei cote care să fie alocată fondului de pensii. De asemenea, să se plătească o sumă suplimentară care să permită angajarea de personal, fără a mai fi necesară încheierea unui contract de muncă. În practică, este imposibil să se încheie contracte de muncă deoarece păstorii nu doresc acest lucru. Nu posedă acte de identitate și nu sunt stabili în ceea ce privește locul de muncă;
- să fie făcute publice numele tuturor celor care au vândut berbeci cu origine; să fie publicate toate persoanele care dețin exploatații  agricole de creștere a oilor și toate crotaliile pe care le dețin;
- să fie publicată lista cu toate persoanele care dețin pășuni agricole și suprafețele pe care le dețin; să se publice toate suprafețele deținute de Agenția Domeniilor Statului (ADS) și toate contractele de concesiune; să se publice lista tuturor composesoratelor și obștilor sătești care dețin pășuni;
- să se regândească modul în care sunt întocmite amenajamentele pastorale în așa fel încât să simplifice activitatea oierilor și să se aducă plusvaloare în sector;
- intensificarea eforturilor în vederea deblocării piețelor externe în care se pot exporta animale vii. La momentul actual, întregul sector de creștere a ovinelor este în colaps. Dacă nu se intervine urgent și profesionist pierderile vor fi imense.

Vizualizat: 7952 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Parchetul European percheziții ASTĂZI la fermierii români ACUZAȚI de o fraudă de 1,7 milioane euro!

Parchetul European percheziții ASTĂZI la fermierii români ACUZAȚI de o fraudă de 1,7 milioane euro!

18 aprilie 2024 - 19:09

Procurorii europeni, descindere la fermierii acuzați de o fraudă uriașă! Trei fermieri din județul Galați sunt plasați sub control judiciar după ce Parchetul European a deschis pe numele lor un dosar de fraudă cu fonduri europene.

Câți fermieri utilizează semnătura electronică la depunerea cererilor APIA!

Câți fermieri utilizează semnătura electronică la depunerea cererilor APIA!

18 aprilie 2024 - 18:50

Anul 2022 a fost primul an în care a fost introdusă semnătura electronică, aceasta fiind utilizată în prezent de peste 2.500 de fermieri, a declarat astăzi Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Ce a anunțat ASTĂZI Adrian Pintea despre plățile APIA!

Ce a anunțat ASTĂZI Adrian Pintea despre plățile APIA!

18 aprilie 2024 - 15:26

Secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 18 aprilie 2024, că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face zilnic plăți între 5 și 10 milioane de euro.

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

17 aprilie 2024 - 19:40

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a virat astăzi în conturile fermierilor aproximativ 900.000 euro, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo.

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

17 aprilie 2024 - 19:26

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a făcut luni, 15 aprilie 2024, plăți de peste 18 milioane euro.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

17 aprilie 2024 - 14:12

APIA primește Cereri de plată aferente anului 2024 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”. 

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

17 aprilie 2024 - 12:19

Fermierii beneficiază și anul acesta de ajutorul național tranzitoriu, ANT, pe hectar. Care sunt condițiile anunțate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru obținerea acestui ajutor aferent anului 2024?

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

17 aprilie 2024 - 09:09

Termen APIA foarte important anul acesta pentru a nu pierde subvențiile APIA în cazul transferului de exploatație. Cum se procedează, ce trebuie să faceți? Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informațiile de care aveți nevoie.

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

17 aprilie 2024 - 07:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat marți, pe pagina Facebook, că sunt la plată toate ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, atât pentru zootehnie, cât și pentru vegetal.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii