Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agriplanta - RomAgroTec 2017

ECOAGRICULTURA: FERMIERUL riscă să fie EXCLUS din sistemul de agricultură ecologică şi SANCŢIONAT de APIA

Publicat: 24 ianuarie 2017 - 10:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Într-una dintre cele mai sărace zone ale judeţului Galaţi, inginerul Nicu Calmuc şi-a asumat serios, cu pricepere, stăruinţă, sârguinţă şi ştiinţă, misiunea de a face să rodească terenuri a căror fertilitate este scăzută. 

Unele chiar nu au mai simţit cormanele plugului de la Revoluţie! Din cele 1.250 de hectare ale fermei, 531 sunt puse în valoare în sistem de producţie ecologică. Numai că în acest an, pe Nicu Calmuc îl paşte o serioasă primejdie...

La inspecţia tehnologiei de cultură a coriandrului (148 ha), efectuată de organismul de inspecţie şi certificare, analizele de laborator au atestat prezenţa DDT-ului, substanţă interzisă de mulţi ani în România şi în lume. Astfel, există riscul major ca operatorul să fie exclus din sistemul de agricultură ecologică şi sancţionat de APIA cu returnarea subvenţiilor din ultimii trei ani. În aceste condiţii, suma ar depăşi 250 mii euro, cu consecinţe dezastruoase pentru ferma coordonată de Nicu Calmuc. Ciudăţenia ar fi că în urmă cu un sezon de producţie, pe aceleaşi tarlale, avusese înfiinţată tot cultură de coriandru şi atunci probele şi analizele au fost conforme!

Citeşte povestea agriculturii ecologice aflată pe marginea prăpastiei în revista Ferma, ediţia 15-31 ianuarie 2017!
Articol redactat de Marian Muşat

Vizualizat: 3622 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

Începând cu ora 10 a zilei de 2 februarie, sala NATO a Hotelului Piatra Mare din Poiana Braşov a devenit neîncăpătoare pentru cei 700 de fermieri invitaţi să participe la Conferinţa anuală Agricover. Tema din acest an abordează tendinţele şi inovaţiile din agricultură, alături de specialişti ai Agricover, KWS Seminţe, Bayer, Belchim, Syngenta, Adama, Timac Agro, Dow AgroSciences, Arysta Lifescience, Intermag. Printre subiectele luate în discuţie se numără soluţii inovatoare în agribusiness, tendinţele în finanţarea agriculturii, dezvoltarea IMM-urilor prin servicii profesionale de consultanţă în afaceri şi potenţialul oleaginoaselor în agricultura din România.

tex si video: RODICA ORJANU
montaj: CLAUDIU BOROBEI

Povestea porumbului de Cărpiniş Scapă sau nu rapiţa de îngheţurile din iarnă? LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ

Bancul zilei

La şcoală...

La şcoală...
Bulă la şcoală. Detalii