Adama
Agreena
AGRICOVER

DEZVĂLUIRI: POPII și PROFESORII de SPORT de la APIA!

Publicat: 24 iulie 2016 - 14:08
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ULUITOR CE SE ÎNTÂMPLĂ LA APIA! Nepriceperea angajaților APIA lasă fermierii români cu buzunarele goale! Ministrul agriculturii a dezvăluit că mai mulți fermieri din Constanța au fost sfătuiți atât de “bine” de angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) încât au fost la un pas să piardă subvenții de 10.000 de euro!

Am fost la Târgu Frumos și a fost acolo un domn destul de nervos, ca să spun așa. Avea și dreptate. M-a și întrebat: domle, te-ai supărat? Nu m-am supărat, domle, deloc. Pe mine nu mă supără adevărul. El mi-a spus că s-a ajuns ca în APIA să fie și preoți, nu am nimic cu preoții, Doamne ferește, nu trebuie să înțeleagă nimeni greșit, și profesori de sport și așa mai departe. Sigur pot să fie și profesori de sport care să fi învățat foarte bine lecția, să știe mai bine decât un specialist consacrat, să spunem așa. Sunt și autodidacți.

Eu am văzut la mine în sat un autodidact care ne făcea de rușine întotdeauna când vorbea despre geografie. Știa cea mai mică insuliță de pe lumea asta și era țăran simplu. Dar era autodidact. Omul acela a făcut-o de rușine pe profesoara mea de geografie. Deci, sunt oameni care studiază, am tot respectul.

Dar, din păcate, sunt și persoane în APIA care nu reușesc să se ridice la nivelul cerințelor și avem un caz clar din Constanța când a sfătuit prost pe niște crescători de ovine să bifeze și micul fermier. Și la micul fermier îi dădea 1.250 de euro și-l “ierta” de 10.000 de euro, a dezvăluit ministrul agriculturii, Achim Irimescu.

Șeful de la Agricultură le-a mărturisit fermierilor cu care s-a întâlnit la Sibiu, la sfârșitul săptămânii, că nu reușește să facă ordine în sistem, în Agenția de Plăți. 

Eu încerc să fac ordine în sistem. Când am venit, am găsit, ce să spun, raportul de control al ministrului. E singurul for cu care pot să controlez ce se întâmplă în APIA, dar APIA are activitatea atât de specifică încât dacă în Corpul de Control nu sunt specialiști, ce să  întrebe ei acolo?! Când angajezi la Corpul de Control nu este doar asta, că e prietenul lui Irimescu sau al lui Popescu, trebuie să fie un om care chiar să știe lucrurile respective, a recunoscut ministrul agriculturii. 

(sursa foto: moldovesti.info)

Vizualizat: 5556 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

28 martie 2024 - 05:41

Fermierii care cultivă minim un hectar cu lucernă pot încasa anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sprijinul cuplat pentru venit-lucernă, subvenție plătită din bani europeni. Condițiile de eligibilitate sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Perspectivele agriculturii ecologice

Perspectivele agriculturii ecologice

27 martie 2024 - 21:15

Viorel Morărescu, directorul Direcției Politici în Sectorul Vegetal (DPSV), din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ambasador pentru agricultura ecologică, a susținut astăzi, 25 martie 2024, la Academia de Studii Economice (ASE) o prezentare în fața studenților din anul II la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, ce a vizat Planul Național de Acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice din România, precum și situația prezentă și perspectivele în agricultura ecologică.

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

27 martie 2024 - 16:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada 29 – 31 martie 2024, în curtea instituției, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, un nou târg de promovare a produselor agroalimentare românești.

Condiții sprijin cuplat soia pentru acest an!

Condiții sprijin cuplat soia pentru acest an!

27 martie 2024 - 11:23

Sprijinul cuplat pentru venit soia se acordă anul acesta fermierilor care exploatează un teren de minim un hectar. Condițiile pentru anul 2024 sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

De ce au fost amendați trei fermieri!

De ce au fost amendați trei fermieri!

27 martie 2024 - 05:47

Garda de Mediu Arad a făcut verificări după găsirea pe câmp a unor leșuri de căprioare, iepuri, vulpi. Controlul Gărzii s-a soldat cu amenzi și suspendarea activității pentru trei fermieri.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

26 martie 2024 - 20:12

APIA a făcut plăți de peste 424 milioane lei pentru Campania 2023.

ASTĂZI, noi plăți APIA fermieri, crescători animale!

ASTĂZI, noi plăți APIA fermieri, crescători animale!

26 martie 2024 - 17:45

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a efectuat astăzi, 26 martie 2024, noi plăți pentru anul de cerere 2023 în suma de 424.674.010,17 lei. Astfel, APIA a efectuat până în prezent plăți, pentru anul de cerere 2023, în valoare de 10.537.252.517,38 lei.

Moțiunea simplă împotriva ministrului agriculturii, respinsă!

Moțiunea simplă împotriva ministrului agriculturii, respinsă!

26 martie 2024 - 12:40

Moțiunea simplă depusă de 54 de deputați ai USR și Forța Dreptei a fost respinsă cu 77 de voturi „pentru”, 149 de voturi „împotrivă” și 7 abțineri. Alți 10 deputați nu au votat.

Anunț OFICIAL ACUM plata subvențiilor APIA fermieri, crescători de animale!

Anunț OFICIAL ACUM plata subvențiilor APIA fermieri, crescători de animale!

26 martie 2024 - 08:20

Bani intrați în conturile fermierilor, crescătorilor de animale. "Am plătit deja fermierilor, din decembrie și până-n prezent, 2,13 miliarde de euro subvenții,la care se adaugă peste 100 milioane euro sprijin ANT (ajutor național tranzitoriu n.r.) și continuăm să luăm deciziile corecte pentru fermierii noștri," a anunțat ieri ministrul agriculturii, Florin Barbu, de la tribuna Parlamentului României. 

Plata anuală APIA pentru exploatații de minim 1 ha culturi permanente!

Plata anuală APIA pentru exploatații de minim 1 ha culturi permanente!

25 martie 2024 - 08:46

Conform Ordinului MADR 106/19 martie 2024, fermierii români beneficiază în 2024 de Eco-schema privind înierbarea intervalului dintre rânduri în plantaţiile pomicole, viticole, pepiniere şi hameişti, o plată APIA anuală acordată de la minim un hectar culturi permanente.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
07. 26, 2016. Tuesday 00:09

Lasa mai vrajeala! Lamureste fermierii sa nu mai conteste studiile functionarului ci doar nepriceperea legislatiei APIA de catre acestia, pentru care trebuie sa zboare afara din agentie. Dar nu-i puteti da afara pentru ca nu vreti sa schimbati legea functionarului public, tu si Ciolos. Pentru toti fermierii din aceasta tara dar si pentru marea majoritate a functionarilor Apia, trebuie stiut ca aceasta agentie este infiintata de statul roman in 2004. Pentru a adera in 2007 la UE ministerele agriculturii din Romania, Germania si Franta au accesat un proiect comunitar de infratire. Pe acest proiect, Phare Twinning Project RO/2004/IB/AG13 „IACS in Romania”, finalizat in 2008, s-a stabilit toata legislatia Apia in materie de subventii. Proiectantii au cerut beneficiarului roman, MADR, ca toti viitorii angajati APIA sa dea concurs, indiferent de facultatea absolvita. Asa au avut si au acces in continuare oameni cu studii superioare dar cu conditia ca la intrare sa cunoasca toate cerintele agentiei. Astfel, in 2006 prin Ordonanta nr.1/2006, s-au suspendat toate examenele de functionar public de la toate ministerele, cu exceptia MADR. S-au organizat concursuri, asa cum s-au organizat de catre PNL si PD, adica pe pile, cunostinte si relatii, si mii de oameni au devenit functionari publici prin promovarea examenelor la APIA. Ulterior, toti absolventii de USAMV au pretins ca doar ei au dreptul intr-o asemenea agentie, ceea ce este total fals. La APIA, o institutie comunitara complet informatizata, niciodata nu au venit si nu vor veni fermieri sa intrebe de altceva decat de bani. Pamantul si-l lucreaza cum stiu ei mai bine. Ceea ce trebuie sa inteleaga fermierul este faptul ca functionarul nu este de vina din cauza studiilor absolvite ci din cauza ca nu are ce cauta in agentie daca nu cunoaste legislatia in materie de plati si nu poate da o minima consultanta pentru solicitantii de subventii. Irimescu si Ciolos se fac ca nu pricep de ani de zile, invrajbind voalat fermierii impotriva functionarilor Apia si invers, prin declaratiile iresponsabile de mai sus. Aveti toate parghiile sa dati cu barda in impostorii din APIA si din restul agentiilor de stat, modificand legea functionarului public. Punct!

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii