Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Bednar

DEROGARE: Liber la neonicotinoide, până pe 31 mai

Ferma
Publicat: 17 februarie 2016 - 13:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România a primit din partea Comisiei Europene o autorizaţie temporară pentru 117 zile în care fermierii pot utiliza patru insecticide pe bază de neonicotinoide pentru care MADR a solicitat derogare: Cruiser 350 FS (Tiametoxam, produs de Syngenta), Nuprid AL 600 FS (Imidacloprid, Alchimex şi Nufarm), Poncho 600 FS (Clotianidin, Bayer CropScience), Seedoprid 600 FS (Imidacloprid, Adama Agricultural Solutions). 

Produsele pot fi utilizate la tratarea seminţelor pentru combaterea dăunătorilor Tanymecus dilaticollis (răţişoara) şi Agriotes spp. (viermele sârmă) la culturile de porumb şi floarea-soarelui însămânţate în primăvara 2016.

Derogarea expiră pe 31 mai 2016, dată după care este interzisă şi stocarea seminţelor tratate.

ATENŢIE! Fermieri aveţi obligaţia să marcaţi, cu plăcuţe de avertizare, solele pe care aţi înfiinţat culturi cu seminţe tratate cu neonicotinoide.

Vizualizat: 650 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

„ZIUA GRÂULUI” LA DIOSIG

„ZIUA GRÂULUI” LA DIOSIG

Peste 52 de varietăţi de cereale păioase de toamnă cultivate în platforma demonstrativă de 20 de hectare, 14 firme producătoare de seminţe, 17 firme producătoare de pesticide şi îngrăşăminte, 6 firme distribuitoare de utilaje agricole şi peste 600 de fermieri. Aşa a arătat a IX-a ediţie a evenimentului anual „Ziua Grâului”, organizat de Agroind Cauaceu, împreună cu partenerii Promat Comimpex Tăşnad şi Agrotex Carei, pe 31 mai 2016. Cele trei firme exploatează cu mijloacele proprii peste 15.000 de hectare în judeţele Bihor şi Satu Mare. În plus, oferă input-uri agricole pentru 250 de mii de hectare.

Interviu cu

Dan CORBUŢ, proprietar şi administrator Agroind Cauaceu
Mihai BUDAI, tehnolog Agroind Cauaceu

NHR Agropartners la AgriPlanta-RomAgroTec 2016 2016, cel mai bun an pentru MEWI Case IH Agronomic Design Tour 2016

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii