Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria

Caussade Semences - Portofoliu variat pentru campania de primăvară

Publicat: 06 februarie 2014 - 20:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania Caussade Semences Romania şi partenerul său zonal în distribuţia produselor sale, SC Fitoplant SRL din Galaţi, au organizat o întâlnire cu fermieri din judeţele dunărene Galaţi şi Tulcea.

Scopul, aşa cum a fost el expus de reprezentantul comercial al  zonei, ing. Daniel Vasiliu, a fost acela de a prezenta portofoliul genetic şi a promova noile creaţii din domeniul producerii materialului semincer pentru campania agricolă de primăvară.

Trei hibrizi noi de porumb
Oferta Grupului Caussade Semences cuprinde 30 de hibrizi de porumb, între care, pe lângă varietăţile de referinţă, se regăsesc şi trei produse noi – Corioli CS, un hibrid timpuriu din grupa FAO 300, Tessali CS (FAO 330) şi Pincki CS, un semitardiv din grupa FAO 420. „În acest an, ne dorim să intrăm mult mai energic pe piaţa din această parte de ţară unde am întâlnit fermieri foarte buni profesionişti, care aplică tehnologii performante şi de aceea venim în ajutorul producătorilor agricoli cu o genetică performantă. Ca şi noutăţi pentru cultura porumbului aş recomanda, pe zona Galaţi, hibrizi semitimpurii chiar şi extratimpurii pentru cultura a doua, la floarea-soarelui recomandăm hibrizii cu tehnologia Clearfield datorită infestării unei mari părţi a judeţului cu Orobanche cumana - lupoaie”, ne-a declarat pentru Agroinfo, Daniel Vasiliu.  

Sorgul - „cămila verde a deşertului” câştigă teren
„Noi am început parteneriatul cu Grupul Caussade Semences în urmă cu trei ani pe când compania franceză nu intrase în această zonă. Am început cu promovarea produselor şi am început să vindem genetică franceză către fermieri. În urma rezultatelor peste aşteptări, a crescut volumul vânzărilor, astfel produşii Caussade Semence au început să fie cunoscuţi. De asemenea, de anul trecut, hibrizii de sorg au pătruns în judeţul Galaţi, producătorii agricoli convingându-se de avantajele acestei culturi. Fitoplant a găsit un partener care cumpără sorgul pentru furajarea animalelor, asigurând, astfel,  desfacerea producţiei. Din acest moment, suntem siguri că această plantă de cultură supranumită şi „cămila verde a deşertului” va câştiga tot mai mult teren în sudul Moldovei”, ne-a declarat ing. Valentina Cojocaru, administrator al Fitoplant.

Vizualizat: 1712 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tăuraşii îngraşă profitul fermierilor cu iniţiativă

Tăuraşii îngraşă profitul fermierilor cu iniţiativă

Zootehnia a devenit o alternativă pentru unii fermieri, care doresc să-şi asigure un venit constant pe tot parcursul anului, fără a depinde atât de mult de alocarea subvenţiilor. Anul acesta, mai mult ca oricând, s-a simţit nevoia de cash-flow, iar Radu Soldubanu, fermier din Satu Mare, a apelat în premieră la un împrumutul bancar pentru a-şi acoperi costurile de producţie.

Redactor agroinfo.ro: Liviu Gordea
Imagine: Claudiu Borobei

BRÂNZA LUI VODĂ În vizită la văcuţele melomane de la Doaga AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

Bancul zilei

Adevăr crunt...

Adevăr crunt...
Undeva în casă există un loc ascuns, unde cheile, telecomanda şi ciorapii pleacă să-şi dea ultima suflare! Detalii