Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

BURSA RAPIŢEI: Cotaţii între 360 şi 373 EURO/TONĂ!

Publicat: 07 iulie 2017 - 16:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Bursele americane au luat o pauză de Ziua Independenţei, acelaşi lucru întâmplându-se şi la bursele europene. Cotaţiile de la bursa pariziană au scăzut, ajungând, marţi, 4 iulie, la 370 euro/t de rapiţă.

Rapiţa cu livrare în august a fost cotată, nu de mult, peste marja de susţinere de 365,5 euro/t, însă, marţi, aceste cotaţii au scăzut. Jucătorii la bursă susţin că acest lucru devine periculos doar atunci când cotaţiile scad sub 360 euro/t. Atât timp cât acestea se menţin peste 360 euro/t, există potenţial să crească până la 370 şi chiar 373 euro/t. Este la fel ca în fotbal: „Atât timp cât durează campionatul, încă mai putem deveni campioni”.

Ar trebui însă analizat de unde vine stabilitatea preţurilor rapiţei. Mai puţini agricultori din SUA au mizat pe soia şi nu pe porumb, prin urmare, preţurile soia au crescut şi au determinat şi o creştere a preţurilor rapiţei. Conform ministerului agriculturii din SUA, suprafeţele cultivate cu soia însumează 89,5 mio acri, stabilind astfel un nou record, însă această cifră se află totodată sub aşteptările comercianţilor.

recoltare-rapita 2016_b

Recoltatul rapiţei este abia la început în Europa de est. Recolta din Polonia pare să fie mult mai bună faţă de cea din anul trecut. Centrul european MARS estimează o producţie de 3,16 tone la hectar în Polonia, o creştere semnificativă de 18 la sută faţă de 2,69 tone/ha de anul trecut. Asociaţia Agricultorilor din Germania estimează o producţie de rapiţă de 3,6 t/ha în Germania, această prognoză situându-se sub media de 3,9 t/ha a ultimilor cinci ani. Un factor determinant a fost seceta din unele regiuni, dar şi o răcire bruscă a vremii pe timp de noapte în luna aprilie, când rapiţa era în floare. Asociaţia estimează pentru Germania o recoltă de aprope 4,7 milioane de tone de rapiţă.
Sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 1087 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Case IH Agronomic Design

Case IH Agronomic Design

În plină campanie de recoltat cereale păioase, Titan Machinery a organizat deplasarea a două combine Case IH la Igriş, în judeţul Timiş, pentru a servi drept material de studiu în cadrul demo tur-ului Agronomic Design, seria de evenimente în câmp dedicate promovării bunelor practici în agricultură. Asta se întâmpla la început de iulie şi marca practic ultima etapă a turului, când, pe parcursul a două zile, fermieri din vestul ţării, dar şi colegi din Serbia şi Croaţia, au fost invitaţi să descopere performanţele şi avantajele combinelor Axial-Flow.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Ţuţuianu a pariat pe New Holland „Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Bancul zilei

La doctor

La doctor
Un bâlbâit vine la doctor. Detalii