Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

BANII EUROPENI, pe masa DEZBATERILOR!

Publicat: 14 iulie 2017 - 10:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Beneficiarii PNDR, reprezentanţii MADR şi oficialităţile discută privind implementarea proiectelor finanţate prin PNDR

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Alexandru Potor a participat alături de Directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Adrian - Ionuţ Chesnoiu, la o serie de întâlniri de informare organizate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale în data 13 iulie 2017 la nivelul Regiunii 3 Sud – Târgovişte. 

Evenimentul a început cu o sesiune de discuţii cu beneficiari şi solicitanţi ai PNDR, reprezentanţi ai Grupurilor de Acţiune Locală şi ai firmelor de consultanţă, întâlnire desfăşurată la Prefectura judeţului Dâmboviţa. Ulterior, a fost organizată o întâlnire cu Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, precum şi cu reprezentanţii instituţiilor cu care AFIR colaborează în implementarea proiectelor finanţate prin PNDR, şi anume cu reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare, ai Agenţiei Naţionale de Mediu, ai Gărzii de mediu, Direcţia de Sănătate Publică, ai Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice şi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Intalnire-CRFIR-3_b

După cele două întâlniri, Secretarul de stat şi Directorul general al AFIR au convocat o întâlnire de lucru cu structurile judeţene şi regionale ale AFIR, respectiv cu Directorul General Adjunct al Centrului Regional 3 Sud – Târgovişte, Claudiu-Cezar Popescu şi cu Directorii Oficiilor judeţene din Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova şi Giurgiu.
Scopul întâlnirilor a fost identificarea, împreună cu beneficiarii – inclusiv reprezentanţii Grupruilor de Acţiune Locală şi firmele de consultantă, a eventualelor blocaje pe care aceştia le-au constatat în implementarea proiectelor finanţate prin PNDR 2020 şi de a oferi informaţii suplimentare şi răspunsuri la întrebări specifice.
„AFIR are un rol bine definit şi nu se află în poziţie antagonică cu beneficiarii şi consultanţii, ci într-un parteneriat a cărui fezabilitate depinde de contribuţia şi implicarea fiecărui partener. Scopul final este atingerea cu succes a obiectivului AFIR, acela de accesare a intregului buget pus la dispozitia Romaniei din Fondul European de Dezvoltare Rurala, insa numai in conformitate cu legislatia comunitara si nationala incidenta.” a declarat Adrian – Ionuţ Chesnoiu, Director General al AFIR.

Intalnire-Beneficiari-PNDR_b

Una dintre problemele ridicate de beneficiari a fost termenul mare de obţinere a avizelor pentru proiectele aflate în perioada de tranziţie (proiecte contractate prin PNDR 2013 şi plătite din PNDR 2020), aceştia solicitând prelungirea termenului de plată a acestor proiecte, după decembrie 2018. Conducerea AFIR a precizat că pentru toate proiectele contractate în programarea 2014 – 2020, dar şi pentru cele aflate în tranziţie, se poartă discuţii cu instituţiile partenere (cele responsabile de emiterea avizelor şi verificarea procedurilor de achiziţie, de exemplu) pentru a găsi modalităţi de micşorare a termenelor de emitere a actelor necesare beneficiarilor sau de simplificare a procedurilor de lucru.
„Întâlnirile de astăzi, au drept scop prezentarea problemelor cu care va confruntaţi dumneavoastră, beneficiarii, iar obiectivul nostru este acela de a ne asigura că facem tot ce este posibil pentru a uşura sarcina de implementare şi finalizarea cu succes a proiectelor aflate în implementare.” a precizat Alexandru Potor, Secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

sursa: AFIR

Vizualizat: 1251 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Case IH Agronomic Design

Case IH Agronomic Design

În plină campanie de recoltat cereale păioase, Titan Machinery a organizat deplasarea a două combine Case IH la Igriş, în judeţul Timiş, pentru a servi drept material de studiu în cadrul demo tur-ului Agronomic Design, seria de evenimente în câmp dedicate promovării bunelor practici în agricultură. Asta se întâmpla la început de iulie şi marca practic ultima etapă a turului, când, pe parcursul a două zile, fermieri din vestul ţării, dar şi colegi din Serbia şi Croaţia, au fost invitaţi să descopere performanţele şi avantajele combinelor Axial-Flow.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Ţuţuianu a pariat pe New Holland „Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Bancul zilei

La doctor

La doctor
Un bâlbâit vine la doctor. Detalii