Adama
Agreena
AGRICOVER

BACIU (LAPAR): SE URMĂREȘTE DISTRUGEREA FERMELOR MARI!

Publicat: 06 iunie 2018 - 08:42
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ATAC VIRULENT! Preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, s-a lansat într-un atac virulent împotriva declaraţiilor comisarului european pentru agricultură Phil Hogan şi a oficialilor Comisiei Europene care au anunţat că vor plafona plățile directe pe fermă la suma de 100.000 de euro.  

Prin această lovitură dată de Bruxelles s-ar intenţiona falimentarea marilor exploataţii româneşti şi scoaterea lor de pe piaţa europeană pentru că ar reprezenta un real pericol pentru ceilalţi fermieri europeni.   

Eu nu mai înţeleg declaraţiile făcute de Phil Hogan pentru că de fiecare dată vine cu o altfel de declaraţie. Mi-aduc aminte de acum vreo trei ani când am avut o întâlnire cu dânsul condamna Politica Agricolă dusă de Cioloş că nu a alocat mai mulţi bani pe Europa de Est. Acum îl văd că vrea să plafoneze plăţile! Practic eu nu-l înţeleg! Care sunt DEDESUBTURILE? Noi am început să devenim un PERICOL pentru piaţa europeană şi atunci singurul mijloc care poate să ne pună frână este să distrugă exploataţiile mari. Pentru că cel mai uşor este de distrus exploataţiile mari; cel mai uşor este să FALIMENTEZE exploataţiile mari. Şi vorbesc în CUNOŞTINŢĂ de cauză, a precizat liderul LAPAR în exclusivitate pentru AGROINFO

Laurenţiu Baciu s-a declarat partizanul marilor fermieri care sunt mult mai vulnerabili faţă de cei mici (sic?!) pentru că au riscat construindu-şi averile prin leasinguri şi credite bancare neamortizate încă.

Se ţine langa că fermierii ăia mari nu mai au nevoie de subvenţii, da’ ce le dă cineva de pomană? Ăia mari sunt plini de datorii! Au fost nişte manageri mult mai curajoşi, şi-au dezvoltat o afacere, dar care se amortizează în timp. Şi ca să se amortizeze trebuiesc câteva zeci de ani. Asta trebuie să înţeleagă toată lumea; că-s mai vulnerabili fermierii mari decât fermierii mici. Sunt mult mai vulnerabili pentru că acele averi care se văd nu sunt ale lor! Alea sunt nişte averi care s-au făcut cu leasinguri, cu bănci, care nu sunt încă achitate. Deci, practic, poţi să spui că nu ei sunt acţionarii, ci acţionarii sunt băncile! A explicat Baciu. 

Comisia Europeană vrea să distrugă fermele mari est-europene!

În opinia preşedintelui LAPAR, ar exista o conspiraţie, oficialii Comisiei Europene urmărind distrugerea marilor exploataţii, reducerea producţiei agricole pentru ca acestea să fie mai lesne de cumpărat de investitorii comunitari.  
Aşa că EI au gândit-o foarte bine; sper să nu fie asta gândirea lui Phil Hogan! Dar au gândit-o foarte bine cum pot să DISTRUGĂ fermele mari! Pentru că e o chestie: ar prinde doi iepuri deodată; ar SLĂBI şi PRODUCŢIA agricolă, deci, nu ar mai fi un concurent de băgat în seamă pe piaţă, şi a doua, e şi mai UŞOR de CUMPĂRAT! Şi EI abia aşteaptă! Susține Laurenţiu Baciu.

Comisarul european Phil Hogan a declarat că proiecţia viitorului exerciţiu financiar pentru agricultura comunitară va urmări reducerea diferenţei dintre plăţile medii către fermierii din ţările membre. Astfel Comisia Europeană îşi propune să înjumătăţească diferenţa dintre nivelurile actuale şi 90 la sută din media UE. Propunem introducerea unui plafon a subvenţiilor la 60 mii de euro pe fermă. Economiile generate de această plafonare pot fi redistribuite fermierilor mai mici, care reprezintă bătăile inimii economiei rurale, a postat Hogan pe pagina lui de Facebook.

Mai mulţi bani pentru fermierii, medii, mici şi dezvoltare rurală

Avem statistici pentru fiecare stat, nu le știu din cap, dar au fost făcute aceste analize. Per total, 1% din fermieri, în majoritatea statelor, vor fi afectați de plafonare, dar sunt unele state precum România, Bulgaria, Slovacia, unde am aplicat mai multă flexibilitate în ceea ce privește salariile și costurile cu forța de muncă pentru a se adapta. Sper că aceste schimbări pe care le-am făcut vor ușura problema. Dar FIECARE STAT MEMBRU UE poate să păstreze acești bani (sumele rezultate în urma plafonării subvențiilor la 100.000 euro/fermă n.r.) pentru a-i redistribui către fermierii medii, mici și dezvoltare rurală, a declarat Phil Hogan, exclusiv pentru AGROINFO, la întâlnirea informală a miniștrilor agriculturii, desfășurată în Bulgaria.

 

 

Vizualizat: 6958 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

29 martie 2024 - 06:09

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) atrage atenția fermierilor, crescătorilor de animale asupra obligațiilor pe care le au pentru a se califica la plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal.

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

28 martie 2024 - 20:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță documentele necesare pentru toți fermierii, crescătorii de animale care cer subvenții agricole în 2024.

MAVRIK - piretroid unic cu efect de șoc și sistemie locală, consacrat în combaterea dăunatorilor din cultura de rapiță

MAVRIK - piretroid unic cu efect de șoc și sistemie locală, consacrat în combaterea dăunatorilor din cultura de rapiță

28 martie 2024 - 14:29

Anul acesta înregistrăm o suprafață cultivată cu rapiță de toamnă cu mult redusă comparativ cu anul anterior, aceasta datorându-se în principal condițiilor de secetă din perioada semănatului. Iarna blândă, cumulată cu practicarea sistemului de lucrări minime ale solului, favorizează bioacumularea și înmulțirea populațiilor de dăunători specifici culturii de rapiță. Estimăm în aceste condiții o presiune crescută de atac al dăunătorilor precum și o intensificare a atacului acestora. 

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

28 martie 2024 - 11:26

Fermierii cultivatori de mazăre de grădină, fasole păstăi și fasole boabe, care exploatează cel puțin un hectar, beneficiază anul acesta de sprijin cuplat pentru venit - leguminoase pentru industrializare.

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

28 martie 2024 - 11:15

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024, la Centrele APIA, se vor depune Cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

28 martie 2024 - 05:41

Fermierii care cultivă minim un hectar cu lucernă pot încasa anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sprijinul cuplat pentru venit-lucernă, subvenție plătită din bani europeni. Condițiile de eligibilitate sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Perspectivele agriculturii ecologice

Perspectivele agriculturii ecologice

27 martie 2024 - 21:15

Viorel Morărescu, directorul Direcției Politici în Sectorul Vegetal (DPSV), din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ambasador pentru agricultura ecologică, a susținut astăzi, 25 martie 2024, la Academia de Studii Economice (ASE) o prezentare în fața studenților din anul II la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, ce a vizat Planul Național de Acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice din România, precum și situația prezentă și perspectivele în agricultura ecologică.

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

27 martie 2024 - 16:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada 29 – 31 martie 2024, în curtea instituției, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, un nou târg de promovare a produselor agroalimentare românești.

Condiții sprijin cuplat soia pentru acest an!

Condiții sprijin cuplat soia pentru acest an!

27 martie 2024 - 11:23

Sprijinul cuplat pentru venit soia se acordă anul acesta fermierilor care exploatează un teren de minim un hectar. Condițiile pentru anul 2024 sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

De ce au fost amendați trei fermieri!

De ce au fost amendați trei fermieri!

27 martie 2024 - 05:47

Garda de Mediu Arad a făcut verificări după găsirea pe câmp a unor leșuri de căprioare, iepuri, vulpi. Controlul Gărzii s-a soldat cu amenzi și suspendarea activității pentru trei fermieri.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
micul fermier
|
06. 07, 2018. Thursday 15:58
Noroc cu Comisarul Hogan, ca se mai îngrijește careva de soarta micilor gospodarii. Ca Daea a devenit pe față un lobbyist al milionarilor roșii din Agricultura Româneasca! Cu toții abonați la subvențiile care le sporesc averea an de an, in timp ce micii fermieri, sunt ținuți doar cu vorbe goale, Lipsiti de capital de dezvoltare, in prag de subzistenta! Cum au auzit ca trebuie sa împartă subvențiile grase, cu micii fermieri, au sărit deodată ca arși toți milionarii (latifundiarii roșii) sa se plângă pe toate canalele media ca străinii vor sa-i îngroape, ca produc prea mult. Nu zău?! Cand de fapt de mult nu mai aveți nevoie de ele (majoritatea având linii de credit arhisuficiente ptr dezvoltarea fermei) iar subvențiile a devenit doar un mijloc de specula, de înavuțire personală. Ce exemplu mai bun putea veni decat cazul Agricost, Insula Mare a Brăilei?! Companie Subvenționată anual din banii noștri cu multe milioane euro, ca sa o scoată azi la vânzare MULT HULIȚILOR de străini!! Insa suma o încasează el, proprietarul, nu returneaza nimic statului din subvențiile încasate. Din sumele acelea uriașe, puteau fii construite scoli sau orfelinate sau policlinici sau finanțați absolvenții de Agronomie, ca sa nu mai plece din domeniu sau chiar din țara.
Insa toți acești mari latifundiari multimilionari cu rădăcini adânci in PSD, sunt mari patrioți doar in interviuri, nu si in fapte!! Aka agricultura, domeniul strategic, nu ne vindem țara, ca sa o prăduit noi!! La fel cum au facut si cu fabricile si uzinele privatizate, tot de găștile lor. Aceeași ipocrizie precum o auzi de la toată pleiada de senatori si deputați cu afaceri in domeniu, aflati cu toții de mulți ani in cardasie, cu șefii din Ministerul AGRI, (adica sifonarii fondurilor din agricultura prin Direcțiile Agricole, ADS, si APIA)
Mimând pe marii antreprenori, Toți sug la acelasi mare uger: fac o megaspecula cu subvențiile Europene (directe sau indirecte); de multe miliarde anual !! Și Se acoperă unii pe alții. Doar cand mai intra instituțiile Europene in încrengătura lor de hoție cu bani publici, mai cade câte una... Altfel, este una Grande Famiglia !!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii