Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agriplanta - RomAgroTec 2017

APIA! DOCUMENTE care VĂ ADUC SUBVENȚIA CEA MAI MARE din ZOOTEHNIE!

Publicat: 17 februarie 2017 - 06:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

 LIBER SPRIJIN CUPLAT ÎN ZOOTEHNIE 2017.  Fermierii români pot să solicite și în 2017 subvenția cu cel mai mare cuantum pe cap de animal. Informați-vă corect! Agenția de Plăți și Intervnție pentru Agricultură (APIA) VĂ SPUNE CARE SUNT ACTELE pe care trebuie să le atașați cererii unice de plată pentru încasarea acestei sume.

Sprijinul cuplat se acordă fermierilor activi în funcție de efectivul de animale determinate la plată. Vă prezentăm documentele de care aveți nevoie pentru încasarea banilor.

BIVOLIȚE DE LAPTE

- copia de pe pașaportul fiecarei bivoliţe de lapte;
- adeverință eliberată de asociația/agenția acreditată pentru înființarea și menținerea Registrului Genealogic al rasei prin care se confirmă înscrierea bivolițelor, pentru care se solicită sprijin cuplat, în Registrul genealogic al rasei, avizată de ANZ, după caz.

OVINE REPRODUCȚIE

- adeverință eliberată de asociația/agenția acreditată pentru înființarea și menținerea Registrului Genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea femelelor ovine și/sau a berbecilor de reproducție, pentru care se solicită sprijin cuplat, în Registrul genealogic al rasei, avizată de ANZ, după caz.

OVINE PRODUCȚIE

- copie certificat de origine care atestă că berbecul este din rasă specializată.

CAPRINE REPRODUCȚIE

-adeverință eliberată de asociația/agenția acreditată pentru înființarea și menținerea Registrului Genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea femelelor caprine și/sau a țapilor de reproducție, pentru care se solicită sprijin cuplat, în Registrul genealogic al rasei, avizată de ANZ, după caz.

CAPRINE PRODUCȚIE

- copie certificat de origine care atestă că țapul este din rasă specializată

TAURINE DIN RASE DE CARNE ȘI METIȘII ACESTORA

- copie de pe paşaportul fiecărei vaci din rase de carne și vaci metise cu rase de carne pentru care se solicită SCZ;
-pentru taurul din rase de carne și tineretul mascul/femel din rase de carne și metis cu rase de carne, existent în exploatație la data depunerii cererii, copia pașaportului fiecărui animal;
-pentru taurul din rase de carne și tineretul mascul/femel din rase de carne și metis cu rase de carne, care nu este prezent în exploatație la data depunerii cererii, copia documentului care atestă ieșirea fiecărui animal din exploatație, conform prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 40/2010, cu modificările și completările ulterioare;
-pentru taurul din rase de carne, vaca din rasă de carne și vaca metisă cu rasă de carne, adeverinţa eliberată de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic al rasei, care certifică  înscrierea în Registrul genealogic al rasei, avizată de către ANZ după caz;
-pentru toate animalele pentru care se solicita sprijin cuplat-categoria taurine din rase de carne și metișii acestora, adeverință eliberată de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic al rasei, care certifică rasele de carne şi metişii acestora, prin verificarea datelor din certificatele de origine, buletinele de însămânţări artificiale/adeverinţele de montă naturală. avizată de către ANZ după caz.

VACI DE LAPTE

- copie de pe paşaportul fiecărei vaci de lapte pentru care se solicită SCZ;
- adeverinţa eliberată de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea vacilor de lapte, pentru care se solicită SCZ, în Registrul genealogic al rasei, avizată de ANZ, după caz;

- pentru livrarea sau vânzarea directă a laptelui şi produselor lactate:
      (i) copie de pe cel puţin un contract cu un prim-cumpărător, valabil pe o perioadă de minimum 6 luni, însoţită de copii de pe cel puţin o factură fiscală sau de pe cel puţin o filă din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pentru producătorul care efectuează livrare de lapte;
     (ii) copie de pe fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pentru producătorul persoana fizică ce efectuează vânzare directă a laptelui şi a produselor lactate;
      (iii) copie de pe avizul de însoţire a mărfii şi de pe dispoziţia de încasare a valorii aferente laptelui comercializat pentru producătorul care efectuează vânzarea directă a laptelui prin automatele de lapte, indiferent de forma de organizare juridică;
      (iv) copie de pe factura fiscală/bonuri fiscale de vânzare directă a laptelui şi a produselor lactate pentru PFA, II, IF şi SC.

VIERMI DE MĂTASE
- copia contractului de livrare cu o unitate de procesare/un operator din domeniu.

ATENȚIE! În anul 2017 declaraţiile în sectorul zootehnic se depun la centrele judeţene/locale APIA.

CUANTUMUL SCZ STABILIT PENTRU CAMPANIA 2015!
SCZ 7.19 ovine – 4,68 euro/cap de animal
SCZ 7.20 caprine – 4,68 euro/cap de animal
SCZ vaci de lapte - 826,06 euro/cap de animal
SCZ bivolițe de lapte – 209,84 euro/cap de animal 
SCZ taurine de carne – 1.222 de euro/cap de animal.

(Sursa: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură)

Vizualizat: 13351 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Deşi are numai 24 de ani, Cătălin Alb a acumulat destulă experienţă la ferma pe care o administrează împreună cu tatăl său, în localitatea Şeitin din judeţul Arad. Lucrează 90 de hectare, marea majoritate luate în arendă, şi creşte 40 de vaci pentru lapte. La vârsta de 11 ani a urcat pentru prima oară într-un tractor, dar marea sa pasiune este zootehnia.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Claudiu Borobei

Cosul cu lavanda IPSO Agricultură la Agraria 2017 MEWI la Agraria 2017

Bancul zilei

Doi peşti

Doi peşti
Doi peşti trăiau într-un acvariu. Detalii