Adama
Agreena
AGRICOVER

AJUTORUL DE MINIMIS DE MII DE EURO CERUT DE MII DE FERMIERI ROMÂNI!

Publicat: 03 aprilie 2019 - 08:28
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT! 15.337 de fermieri români au depus cereri în acest an pentru ajutorul de minimis de 3.000 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO. Termenul limită pentru acest an de depunere a cererilor este 15 septembrie 2019.

Aflat în al treilea an de implementare, Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii prezintă un interes din ce în ce mai crescut pentru producătorii agricoli.

Astfel, până la data de 1 aprilie 2019, s-au arătat interesați să se înscrie în Program 18.500 de fermieri. Pentru Ciclul I s-au primit deja 15.337 de cereri de înscriere în program, numărul acestora fiind în creștere față de anul 2017, când au beneficiat de acest sprijin peste 8.000 fermieri și față de 2018, când numărul total al beneficiarilor a fost de 15.712 pentru ambele cicluri de producție. 

Facem precizarea că pentru ciclul II al anului 2019 se pot depune cereri de înscriere până pe 15 septembrie a.c. pentru perioada de valorificare noiembrie-20 decembrie.

Producătorii agricoli din România sunt susținuți, printr-un program guvernamental, începând cu anul 2017, să cultive tomate în spații protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă.

Reamintim că pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

•să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator inscripționată „Program susținere tomate, 2019” și să menționeze numărul cererii depuse pentru obținerea finanțării;
•să obțină o producție de minimum 2 kg de tomate/mp și să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției;
•să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spațiile protejate în anul de cerere;
•să valorifice producția în perioadele ianuarie-mai inclusiv, și/sau noiembrie-20 decembrie, inclusiv.

Scopul Programului de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii este realizarea unei producții cantitative și calitative pentru a eficientiza exploatația prin capitalizare, în vederea dezvoltării unui management eficient al acesteia. În același timp, programul răspunde dorinței consumatorului de a avea acces la produse proaspete în perioada rece a anului, se arată în comunicatul MADR.

Vizualizat: 1933 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Fermierii care iau anul ăsta o plată în plus de la APIA!

Fermierii care iau anul ăsta o plată în plus de la APIA!

16 aprilie 2024 - 07:03

Fermierii care beneficiază de o plată în plus pe hectar anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sunt tinerii fermieri cu vârsta de până-n 40 de ani. Agroinfo a obținut de la APIA informațiile de care aveți nevoie.

Vești importante pentru proprietarii de terenuri din România! Anunț făcut de ministrul Barbu!

Vești importante pentru proprietarii de terenuri din România! Anunț făcut de ministrul Barbu!

15 aprilie 2024 - 20:21

Proprietarii de terenuri din țara noastră au parte de vești bune din partea Guvernului. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a oferit noi informații despre stadiul lucrărilor de modernizare a sistemului de irigații din Lunca Dunării.

Atenție, fermieri! Închisoare de la 3 luni la un an pentru așa ceva!

Atenție, fermieri! Închisoare de la 3 luni la un an pentru așa ceva!

15 aprilie 2024 - 17:16

Nu doar că-și pierd subvențiile APIA fermierii care dau foc vegetației uscate de pe terenuri, dar riscă acum și pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la un an.

Precizări MADR ASTĂZI rachete antigrindină!

Precizări MADR ASTĂZI rachete antigrindină!

15 aprilie 2024 - 16:43

Având în vedere apariția în spațiul public a unor informații referitoare la impactul tehnologiei de combatere a grindinei prin metoda rachetelor asupra mediului, MADR face următoarele precizări:

Fermierii români, protest ASTĂZI!

Fermierii români, protest ASTĂZI!

15 aprilie 2024 - 14:42

Proteste spontane ale fermierilor afectați de sistemul antigrindină Lipsa măsurilor concrete din partea autorităților au determinat fermierii impactați de efectele sistemului antigrindă să organizeze, astăzi, 15 aprilie 2024, proteste spontane în zonele punctelor de lansare a rachetelor, informează un comunicat al Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, transmis Agroinfo

Cum verifică APIA dacă ați mințit la declararea terenului pentru subvenții!

Cum verifică APIA dacă ați mințit la declararea terenului pentru subvenții!

15 aprilie 2024 - 06:45

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) verifică anul acesta declarațiile făcute de fermieri pentru plățile pe hectar. Crearea unor condiții artificiale înseamnă excluderea de la plata subvențiilor APIA și aplicarea unor sancțiuni. Care sunt metodele folosite de APIA?

Plata APIA până la maxim 50 hectare: condiții pentru acest an!

Plata APIA până la maxim 50 hectare: condiții pentru acest an!

15 aprilie 2024 - 06:21

Fermierii care lucrează maxim 50 hectare de pământ beneficiază și anul acesta de sprijinul redistributiv complementar pentru venit, CRISS. Fermele care depășesc 50 ha sunt excluse de la acest sprijin. 

Anunț oficial ACUM! Ajutor de stat fermieri, crescători animale!

Anunț oficial ACUM! Ajutor de stat fermieri, crescători animale!

14 aprilie 2024 - 10:44

Noi ajutoare de stat pentru fermieri, crescători animale care să compenseze  pierderile suferite pe fondul războiului din Ucraina, anunță oficial Comisia Europeană.

Acte necesare APIA pășuni proprietatea fermierilor, crescătorilor de animale!

Acte necesare APIA pășuni proprietatea fermierilor, crescătorilor de animale!

14 aprilie 2024 - 10:24

Actele de care au nevoie anul acesta fermierii, crescătorii de animale pentru a încasa subvenția APIA pe hectarul de pășune aflată în proprietatea lor. Agroinfo a obținut aceste informații utile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Zoo

Zoo
- Scumpule, mi-ai promis că de ziua mea mă duci să-mi arăți niște blănuri grozave. Detalii