Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agriplanta - RomAgroTec 2017

CLAAS va construi un NOU CENTRU de TESTARE!

Publicat: 11 mai 2017 - 14:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CLAAS îşi sporeşte în mod semnificativ capacitatea de testare pentru dezvoltarea de utilaje agricole noi prin construirea unui nou centru lângă sediul său din Harsewinkel.

Investiţiile în noul centru vor totaliza peste 15 milioane de euro până la data finalizării acestuia, în toamna anului 2018.

„Laboratoarele de testare de la sediul nostru din Harsewinkel vor fuziona cu noul centru de testare; acest lucru ne va ajuta să ne extindem capacităţile şi să reducem dependenţa ciclurilor noastre de testare de programul de recoltare”, spune Oliver Westphal, directorul departamentului certificare al CLAAS.

Centrul de testare va putea simula o varietate mare de condiţii climatice întâlnite în timpul recoltării în lumea întreagă. Cu ajutorul acestor simulări, inginerii pot evalua performanţele şi fiabilitatea utilajelor într-o fază incipientă a dezvoltării acestora.

Noul centru va fi echipat pentru testarea componentelor pentru combine de recoltat, combine de recoltat furaje şi tractoare. „Testăm în exclusivitate funcţiile şi durabilitatea componentelor din cadrul utilajelor noastre. Acestea devin din ce în ce mai complexe şi, în acelaşi timp, trebuie să îndeplinească o gamă de cerinţe legale în continuă creştere”, explică Westphal.

Noul centru de testare va avea echipamente de ultimă generaţie. „Vom utiliza motoare electrice de 300 kW în locul motoarelor diesel pentru testarea componentelor sistemelor de transmisie”, adaugă Ulrich Elfers, managerul de proiect pentru construcţie utilaje. Noul centru de testare va respecta, de asemenea, standardele moderne referitoare la eficienţa energetică. De exemplu, sistemele de testare vor integra un sistem de recuperare a căldurii, astfel încât pe timpul iernii să nu fie necesar un sistem de încălzire convenţional, iar un sistem cu schimbătoare de căldură cu apă, conectat la radiatoarele de încălzire prin pardoseală, va asigura răcirea în timpul verii.

Suprafaţa totală a spaţiului construit va fi de aproximativ 8.000 m², din care jumătate va fi utilizată pentru asamblare, laboratoare şi echipamentele de testare efective. Pe lângă aceste spaţii vor exista peste 200 de staţii de lucru pentru inginerii de testare şi dezvoltatori, precum şi facilităţi suplimentare pentru sistemele tehnologice de alimentare.

CLAAS_Test--und-Prüfzentrum_b

Fotografie: În perspectivă: o idee despre cum va arăta noul centru de testare.

Vizualizat: 733 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Deşi are numai 24 de ani, Cătălin Alb a acumulat destulă experienţă la ferma pe care o administrează împreună cu tatăl său, în localitatea Şeitin din judeţul Arad. Lucrează 90 de hectare, marea majoritate luate în arendă, şi creşte 40 de vaci pentru lapte. La vârsta de 11 ani a urcat pentru prima oară într-un tractor, dar marea sa pasiune este zootehnia.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Claudiu Borobei

Cosul cu lavanda IPSO Agricultură la Agraria 2017 MEWI la Agraria 2017

Bancul zilei

Doi peşti

Doi peşti
Doi peşti trăiau într-un acvariu. Detalii