Adama
Agreena
AGRICOVER

Ajutor pentru fermieri, solicitat acum de Clubul Fermierilor Români!

Publicat: 05 decembrie 2022 - 17:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nou ajutor pentru fermieri solicitat Ministerului Agriculturii de către Clubul Fermierilor Români. Ce propunere a făcut organizația?

Clubul Fermierilor Români propune MADR crearea unui Pool al asigurărilor agricole, ca soluţie viabilă pentru managementul riscului în agricultură, conform unui comunicat al organizaţiei.

Pool-ul de asigurare împotriva calamităţilor naturale în agricultură are la bază principiul solidarităţii, prin contribuţia tuturor fermierilor şi despăgubirea celor afectaţi de fenomenele meteo extreme.

La invitaţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de a identifica o soluţie optimă pentru gestionarea riscului, Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă şi Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare au propus crearea unui Pool de asigurare împotriva calamităţilor naturale în agricultură (PAIC) cu rolul de a oferi protecţie fermierilor.

Conform sursei citate, guvernanţa riscului în agricultură este esenţială pentru organizarea, întreţinerea şi supravegherea gamei de instrumente disponibile pentru fermieri. Crearea PAIC impune elaborarea unei legi care să prevadă necesitatea asigurării obligatorii a culturilor agricole pentru orice persoană fizică sau persoană juridică ce desfăşoară activităţi agricole.

"Pool-ul de asigurare împotriva calamităţilor naturale în agricultură (PAIC) se va constitui ca o rezervă financiară şi va oferi protecţie fermierilor în faţa calamităţilor naturale. Misiunea PAIC va fi aceea de a convinge fermierii cu privire la importanţa asigurării culturilor agricole şi de a proteja investiţia lor în faţa fenomenelor meteo cu care se confruntă tot mai des în ultimii ani, în toate regiunile ţării", a declarat Georgiana Rusu, director executiv Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare.

colaj-norma-de-venit_b

În comunicat se menţionează că guvernul ar urma să acorde subvenţii contractelor de asigurare executate conform acestei legi, cuantumul subvenţiei urmând a fi stabilit anual.

Această propunere are la bază "vocea" fermierilor, membri ai Asociaţiei Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă. Încă din anul 2021, în urma analizelor de piaţă externă, Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare, cu o experienţă de peste 11 ani în gestionarea managementului de risc, a identificat şi propus ca exemplu MADR sistemul de asigurare din Turcia (TARSIM) care este considerat unul de succes. TARSIM este o organizaţie care a fost înfiinţată cu scopul de a ajuta la construcţia unui sistem extins şi sustenabil de asigurări agricole în Turcia şi protejează producătorii împotriva calamităţilor naturale.

"Clubul susţine proiectele care aduc valoare adăugată în agricultură şi care cresc competitivitatea fermierilor din România, iar propunerea de înfiinţare a unui Pool de asigurare împotriva calamităţilor naturale în agricultură (PAIC), iniţiată de către Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare, ar avea rolul de a oferi protecţie fermierilor în faţa calamităţilor naturale. Fermierii au nevoie de o soluţie durabilă pentru a lupta împotriva fenomenelor meteo extreme" a precizat Florian Ciolacu, director executiv Clubul Fermierilor Români

Pool-ul de asigurare reprezintă o soluţie viabilă şi durabilă privind asigurarea culturilor agricole împotriva riscurilor naturale, riscuri care sunt viitoare, naturale, posibile, dar incerte şi provoacă daune materiale directe culturilor agricole. Riscurile naturale ce vor fi acoperite prin intermediul PAIC vor fi: secetă, arşiţă, inundaţii şi băltire. Plata despăgubirii producătorilor agricoli pentru calamităţile naturale produse de fenomenele naturale menţionate, se efectuează numai pentru culturile agricole care au fost asigurate de către societăţile de asigurare-reasigurare.

Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare are o experienţă de peste 11 ani în gestionarea riscurilor şi asigurarea culturilor agricole, utilajelor, animalelor şi bunurilor din ferme, cu misiunea de a reprezenta interesele fermierilor. Prin activitatea sa, CFRO Broker de Asigurare este alături de fermieri de la însămânţare până la recoltare, cu promptitudine şi seriozitate, în fiecare regiune a ţării, pentru ca munca şi investiţia lor să fie protejată prin asigurare.

Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare are o dublă misiune: sprijină fermierii şi le acordă consultanţă în gestionarea riscurilor în afacerile agricole şi, prin activitatea curentă, contribuie la susţinerea financiară a programelor şi proiectelor asociaţiei Clubul Fermierilor Români. Membrii fondatori sunt fermieri, dedicaţi să crească performanţa tuturor fermierilor din România.

Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă este o asociaţie non-profit şi non-guvernamentală a fermierilor din România. Obiectivul principal al Clubului este să asigure implicarea activă a membrilor săi în procesul de consultare şi elaborare a reglementărilor europene şi naţionale în domeniul agricol, cu scopul de a creşte performanţa fermierilor din România. Membrii asociaţiei sunt fermieri performanţi care au modele de afaceri bazate pe inovaţie, tehnologie şi ghidul de bune practici în agricultură, pentru creşterea competitivităţii şi a valorii adăugate create în acest domeniu.

Vizualizat: 2248 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cine beneficiază  anul acesta de subvenția APIA pe hectarul de pășune/teren arabil și cap animal!

Cine beneficiază anul acesta de subvenția APIA pe hectarul de pășune/teren arabil și cap animal!

29 martie 2024 - 08:19

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat condițiile minime, generale de eligibilitate pentru plata subvențiilor agricole aferente acestui an și beneficiarii. 

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

29 martie 2024 - 06:09

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) atrage atenția fermierilor, crescătorilor de animale asupra obligațiilor pe care le au pentru a se califica la plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal.

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

28 martie 2024 - 20:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță documentele necesare pentru toți fermierii, crescătorii de animale care cer subvenții agricole în 2024.

APIA: Condiții, acte plata ANT ovine/caprine pentru anul acesta!

APIA: Condiții, acte plata ANT ovine/caprine pentru anul acesta!

28 martie 2024 - 19:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat, pe site-ul oficial, condițiile pentru obținerea în 2024 a ajutorului național tranzitoriu, ANT, ovine/caprine, subvenție plătită de la bugetul de stat.

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

28 martie 2024 - 11:26

Fermierii cultivatori de mazăre de grădină, fasole păstăi și fasole boabe, care exploatează cel puțin un hectar, beneficiază anul acesta de sprijin cuplat pentru venit - leguminoase pentru industrializare.

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

28 martie 2024 - 11:15

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024, la Centrele APIA, se vor depune Cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

28 martie 2024 - 05:41

Fermierii care cultivă minim un hectar cu lucernă pot încasa anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sprijinul cuplat pentru venit-lucernă, subvenție plătită din bani europeni. Condițiile de eligibilitate sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Perspectivele agriculturii ecologice

Perspectivele agriculturii ecologice

27 martie 2024 - 21:15

Viorel Morărescu, directorul Direcției Politici în Sectorul Vegetal (DPSV), din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ambasador pentru agricultura ecologică, a susținut astăzi, 25 martie 2024, la Academia de Studii Economice (ASE) o prezentare în fața studenților din anul II la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, ce a vizat Planul Național de Acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice din România, precum și situația prezentă și perspectivele în agricultura ecologică.

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

27 martie 2024 - 16:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada 29 – 31 martie 2024, în curtea instituției, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, un nou târg de promovare a produselor agroalimentare românești.

APIA ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu bovine!

APIA ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu bovine!

27 martie 2024 - 15:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le-a răspuns crescătorilor de animale care întreabă de plata ajutorului național tranzitoriu, ANT, vaci lapte și vaci carne.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii