Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria

Unde i-ar fi mai bine ADS – ului, la minister sau tot la premier?!

Publicat: 09 ianuarie 2017 - 15:06
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Actualul ministru al Agriculturii, Petre Daea este chitit să aducă ADS la ordinile sale. Poate pentru că așa ar fi mai normal, sau poate pentru a continua ce a început Achim Irimescu anul trecut. Sau pentru… altceva?! 

Poate că, în sfârșit, ADS ar cam trebui să înceapă să strângă și apoi să redistribuie terenuri agricole spre uzul tinerilor absolvenți de agronomie, care și-ar dori să practice astfel meseria de fermier. Nu mă pronunț dacă e de bine au ba. Sunt convins că într-o oarecare măsură ar fi de bine deși, nu am cum nu observa, iar punem boii invers.
Dar, cu certitudine, or fi multe de reglat și pe acolo, mai ales că actualul ministru cam știe cum s-a-mpărțit norocul pe domeniile statului.
Iar de la cârma ADS se pot manevra ceva manete și niscai butoane cam prăfuite în ultimul timp. Iar primul-ministru are deja prea multe de apăsat și tras.

Dar,într-un guvern eminamente politic, credeți că mai contează cine deține controlul?! Premierul nu ar lăsa nicidecum cu adevărat așa zisa avere a statului la cheremul ministerului Agriculturii. Și, oricum statul este, în continuare, cel mai prost administrator. Nu numai la noi, ci pretutindeni.

Așa că, părerea mea, oriunde s-ar afla ADS, tot o capră de muls va rămâne. Nu vă înghesuiți să mă corectați. ADS nu mai e de mult o vacă bună de muls. Dar, prin prisma activării dreptului de preempțiune ar putea redeveni o holsteancă mândră, cu ditamai ugerul.

Astfel statul ar putea deveni un jucător important pe piața terenurilor agricole. O piață cu un potențial imens dar și cu interese pe măsură. De altfel domnul Stat ar fi putut stopa multe tranzacții suspecte și până acum dar, cine să se fi ocupat de așa ceva. Specialiștii ADS?! Care au devenit între timp, probabil, funcționari cu apucături de funcționari. În niciun caz specialiști imobiliari, care să simtă și să discearnă rapid dacă o tranzacție cu teren agricol este speculativă au ba.

În schimb, având un stindard patriotard destul de mascat, ADS ar putea regla, în favoarea așa zisului popor, această piață, fără a risca nicio procedură de infrigement. Și uite-așa, fermierii români vor deveni mai puțin preocupați de fondurile de investiții care le cam suflă în smântână.

Ce să spun, faptul că nici nu se așezase pe fotoliul de ministru și revendica cu tărie ADS înseamnă că, ori partidul știe, ori onor Petre Daea are de mulțumit pre mulți actuali sau viitori beneficiari ai domeniilor statului.

Iar eu nu pot să nu mă gândesc că atunci când existau domeniile regale, acestea erau una din cele mai importante surse de venit pentru Casa Regală, pe când smintitele domenii ale statului culeg doar 1/10, sau uneori nici atât, din potențialul de producție. Iar statului, după ce își plătește cheltuielile, nu îi mai rămâne mai nimic de investit.

Așa că, o spun cu certitudine, va trebui să se împrumute pentru a încerca măcar să se facă că face ceva în direcția aprofundării dreptului să de preemptor! Altfel, numai de bine să auzim. Pentru că, cel puțin așa ar fi normal, ADS trebuie să fie în administrarea MADR. Dar asta nu înseamnă că îi va fi mai bine!

Vizualizat: 1331 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Adi
|
01. 14, 2017. Saturday 10:03

Din cauza Ads-ului care nu da drumul la terenuri catre primarie pt legile propietatii nu se da drumul la scrierea titlurilor de propietate pt izlazul la legea 247 care este ultima lege a propietatii. Sper ca acest guvern sa finalizeze legile din domeniu.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Masuratul Oilor

Masuratul Oilor

Măsuratul oilor, o traditie păstrată de sute de ani de locuitorii satului Tâtnova. Măsuratul oilor reprezintă măsurarea cantității de lapte de la fiecare oaie in parte, aceasta se măsoară cu un instrument special numit Oca , iar crescătorul care mulge cele mai multe oca de lapte este castigător pe acel an si primeşte bunda din blană de oaie ca drept de mare cinste.

BRÂNZA LUI VODĂ În vizită la văcuţele melomane de la Doaga AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

Bancul zilei

Foarte logic...

Foarte logic...
Bulă îi spune mamei: Detalii