Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agriplanta - RomAgroTec 2017

Impresii din iarba progresului

Publicat: 19 mai 2017 - 15:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

După prima zi a celei de-a şaptea ediţii a expoziţiei AgriPlanta – RomAgroTec nu aş putea sintetiza o impresie generală. Nicidecum!

În fapt, cred, expoziţia din acest an s-a copt. Aşa cum se întâmplă cu un fruct. Aşa cum se întâmplă cu un om. Pot spune că AgriPlanta e precum o tânără care şi-a evaluat bine nurii. Nu mai este nici prea dichisită, nici exagerată, dar stăpână pe farmecele ei. Iar fermierii nu mai caută doar o relaţie de sezon, ci se gândesc la viitor.

oldies-agriplanta_b

Tot ceea ce se întâmplă la Fundulea a căpătat consistenţa experienţei. Sita interesului a ales. Firmele cheltuie mulţi bani să fie aici. Marketingul a trecut de la plasa cu mici atenţii la o atitudine centrifugată. Deschiderea evenimentului a fost discretă, iar lumea prezentă conştientă de simbolismul momentului. Simpozioanele sunt profi, problemele dezbătute vin spre limpezirea unor necesităţi şi devoaloarea căilor de urmat. Cu posibilitatea alegerii!

pe-tractor-agriplanta_b

Standurile firmelor de utilaje nu mai sunt o prelungire a întregului. E şi cum şi-ar fi mutat sediul central aici. Diversitate, logistică şi oameni pe care te bucuri să-i revezi. Numai ieri m-am întâlnit cu liderii fermierilor precum Laurenţiu Baciu – LAPAR, Emil Dumitru – ProAgro şi Arnaud Perrein – APPR. Fiecare dintre ei cu implicare în co-organizare.

lideri-la-agriplanta1_b

Presa este acolo, printre actorii principali şi este clar că regizorul Corina Mareş nu se mulţumeşte să privească spectacolul ci joacă cu dezinvoltură. Un regizor-actor într-un show viu. Cu utilaje rupte parcă din filmele de science-fiction, cu firme noi în agribusiness sau care îşi caută un loc în piaţă. Iar intrarea în expoziţie un adevărat câmp de prins în catalogul oficial al INCDA Fundulea.

lideri-agriplanta-2_b

La AgriPlanta – RomAgroTec 2017 totul este la dospit. Iar dintr-un observator inedit, ridicat spre cer de un braţ de macara uriaşă, fermierii pot vedea toată expoziţia într-o viziune integralistă. Nu e de ratat o asemenea experienţă decât dacă ai rău de înălţime!

Vizualizat: 606 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb

Deşi are numai 24 de ani, Cătălin Alb a acumulat destulă experienţă la ferma pe care o administrează împreună cu tatăl său, în localitatea Şeitin din judeţul Arad. Lucrează 90 de hectare, marea majoritate luate în arendă, şi creşte 40 de vaci pentru lapte. La vârsta de 11 ani a urcat pentru prima oară într-un tractor, dar marea sa pasiune este zootehnia.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Claudiu Borobei

Cosul cu lavanda IPSO Agricultură la Agraria 2017 MEWI la Agraria 2017

Bancul zilei

Doi peşti

Doi peşti
Doi peşti trăiau într-un acvariu. Detalii