Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria

Olandezii – exemplu de succes pentru horticultorii români

Publicat: 06 martie 2016 - 16:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Timp de patru zile, experţi din Olanda au promovat, la Bucureşti, Buzău, Matca, Tecuci şi Iaşi, modele funcţionale de asociere, prezentate în cadrul caravanei “Importanţa asocierii pentru succesul de piaţă al fermierilor din sectorul horticol” unui număr de peste două sute de fermieri.

Este binevenită o caravană de promovare a asocierii, mai ales că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale are acum pe circuit un act legislativ prin care se stimulează asocierea. Ajutorul pentru horticultorii români vine din partea Olandei, al doilea exportator de fructe şi legume la nivel mondial, deşi are o suprafaţă agricolă mai mică de două milioane de hectare. Olandezii au descoperit cheia succesului: cunoştinţe, tehnologie şi asociere.
Caravana a fost organizată cu sprijinul Ambasadei Olandei, iar experţii olandezi au adus românilor exemple concrete despre cum se poate reuşi prin asociere.

Ne dorim să arătăm care este rolul asocierii în sectorul agricol. Acesta este motivul pentru care unele state care au soluri mai slabe calitativ produc mai bine decât altele care au soluri de bună calitate. În general, zonele cu cele mai bune randamente în agricultură nu dispun de cele mai bune condiţii de climă şi de sol. Dar au organizare bună şi mediu propice. Acestea sunt accesul la finanţare, la cunoştinţe şi cercetarea. Sunt conştientă că sunt o serie de diferenţe între Olanda şi România când vine vorba de asociere. 75% din legumele şi fructele din Olanda ajung pe piaţă prin intermediul organizaţiilor de producători, spune ambasadorul Olandei în România, Stella Ronner-Grubacic.

Prezentări au susţinut reprezentanţii olandezi ai unui grup de producători, ai unei organizaţii de promovare a intereselor comune ale producătorilor de fructe şi legume proaspete şi ai unei structuri model de dezvoltare economică integrată, bazat pe profilul horticol al unei regiuni, alături de furnizori olandezi de tehnologie, inputuri şi servicii pentru sectorul horticol. 

Citeşte mai multe detalii şi află care este cheia succesului în agricultură din revista Ferma, ediţia 1-14 martie 2016!

Vizualizat: 567 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Producătorii autohtoni vor să fie egali în faţa competitorilor externi

Producătorii autohtoni vor să fie egali în faţa competitorilor externi

Importurile masive şi uneori la preţuri care nu includ taxa pe valoarea adăugată, pentru că legislaţia europeană permite şi astfel de aberaţii, pun în pericol existenţa producătorilor autohtoni de maşini şi echipamente agricole, care cu greu fac faţă provocărilor de pe piaţă. Această temă a fost adusă în discuţie şi în cadrul dialogului pe care preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a iniţiat la Indagra, iar reacţiile nu au întârziat să apară.

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ Naturevo - noi provocări tehnologice Trasabilitatea laptelui la Agrocomplex Lunca Paşcani

Bancul zilei

La psiholog

La psiholog
Psihologul către pacient: Detalii