Adama
Agreena
AGRICOVER

ULTIMA ORĂ! DOCUMENT OFICIAL PRIMIT ACUM de MINISTRUL OROS legat de BANII FERMIERILOR!

Publicat: 09 aprilie 2020 - 12:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SCRISOARE OFICIALĂ AJUTOARE FERMIERII ROMÂNI! AGROINFO a intrat în posesia unui document oficial transmis către ministrul agriculturii, Adrian Oros, de către comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski. Ce sumă pentru sprijinirea fermierilor români crește de la 6 miliarde de euro la 17 miliarde de euro? Ce ajutoare le poate acorda Ministerul Agriculturii fermierilor?

Inserăm integral scrisoarea transmisă ieri, 8 aprilie 2020, de la Bruxelles ministrului român al agriculturii:

Vă scriu ca urmare a primei mele scrisori, care v-a fost trimisă la 19 martie și a videoconferinței noastre la nivel înalt. Ne confruntăm cu o situație inegalabilă din cauza focarului Coronavirus. Comisia Europeană lucrează pe toate fronturile, în cooperare cu statele membre, pentru a răspunde provocărilor cheie și pentru a se asigura că toată lumea rămâne în siguranță.

Fermierii noștri și toți actorii lanțului de aprovizionare cu alimente lucrează din greu pentru a se asigura că produsele alimentare sigure și de înaltă calitate vor fi disponibile în toată această criză. Am ascultat preocupările dvs. și am anunțat deja flexibilitățile și simplificările care vor garanta continuarea sprijinului pentru fermieri și alți beneficiari ai politicii agricole comune (PAC), în cadrul restricțiilor actuale și al măsurilor de distanțare socială adoptate de statele membre. În prezent se fac ultimele pregătiri legale pentru a adopta aceste măsuri cât mai repede posibil.

oros-janusz_b

În acest moment, aș dori să vă încurajez să folosiți la maximum toate flexibilitățile și oportunitățile disponibile în cadrul dezvoltării rurale a PAC. În timp ce unele state membre au rămas, din păcate, fără nicio marjă bugetară, salut că cei care o au, caută deja activ în modul de utilizare a banilor încă disponibili în cadrul programelor de dezvoltare rurală pentru a finanța acțiuni relevante pentru a face față crizei. Pe baza informațiilor de care dispune Comisia, observ că, în acest moment, aproximativ 6 miliarde de euro pot fi angajate de statele membre în cadrul programelor de dezvoltare rurală; această sumă crește la aproximativ 17 miliarde euro atunci când se iau în considerare sumele rezervate pentru apelurile permanente pentru cererile care nu sunt încă finalizate.

În acest context pot fi utilizate mai multe măsuri de dezvoltare rurală și aș dori să vă subliniez câteva dintre aceste posibilități.

Dacă nu ați programat încă aceste măsuri și doriți să faceți acest lucru sau doriți să extindeți sfera lor de aplicare sau să realocați fonduri între măsuri, serviciile mele sunt gata să vă ajute astfel încât implementarea să poată începe cât mai curând posibil.

Se pot susține diverse tipuri de cooperare. Acest lucru se poate aplica lanțului de aprovizionare cu alimente, cu fermierii care vând direct consumatorilor sau înființând servicii de livrare la domiciliu de produse esențiale, cum ar fi alimente sau medicamente, pentru locuitori rurali izolați. De asemenea, se poate mobiliza sprijin pentru a coopera în vederea îmbunătățirii serviciilor legate de asistența medicală.

Mai mult, fondurile pentru dezvoltare rurală pot susține investiții la nivelul fermei, pentru prelucrarea, comercializarea sau ambalarea alimentelor sau pentru restabilirea potențialului de producție agricolă. Acest lucru se aplică, de asemenea, investițiilor în infrastructuri și servicii locale mici, cum ar fi achiziția de echipamente, adaptarea centrelor de sănătate sau amenajarea de instalații mobile de sănătate în zonele rurale.

Serviciile de consultanță pot ghida fermierii pentru a îmbunătăți rezistența exploatațiilor lor. Serviciile de ajutorare a fermelor pot ajuta fermierii în munca lor zilnică atunci când este nevoie din cauza unor motive precum boala, absența sau suprasolicitarea neașteptată.

În cazul în care instrumentele de gestionare a riscurilor sunt deja în vigoare, acestea ar putea fi utilizate imediat pentru a compensa fermierii pentru pierderi semnificative și bruște de venituri ca urmare a crizei.

În sfârșit, instrumentele financiare pot continua să ofere asistență financiară fermierilor. În plus, în conformitate cu Coronavirus Response Investment Initiative Plus, Comisia a extins sfera de sprijin acordată întreprinderilor mici și mijlocii din mediul rural, propunând împrumuturi sau garanții pentru acoperirea costurilor operaționale prin instrumente financiare. Acest lucru ar putea ajuta la creșterea fluxului de numerar al fermierilor, de exemplu.

Rețeaua europeană pentru dezvoltare rurală (ENRD) a publicat o colecție de exemple de proiecte de răspuns COVID-19.

Împreună cu serviciile mele, ne-am angajat să vă sprijinim pentru a folosi toate măsurile disponibile cât mai rapid și cât mai eficient. Vom asigura o aprobare rapidă a amendamentelor programului propuse ca răspuns la criză și am dori să vă încurajăm să vă conectați proactiv cu serviciile mele în acest sens.
Puteți conta pe sprijinul meu.
Cu stimă
Janusz Wojciechowski
Comisarul UE pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală

Vizualizat: 5765 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Parchetul European percheziții ASTĂZI la fermierii români ACUZAȚI de o fraudă de 1,7 milioane euro!

Parchetul European percheziții ASTĂZI la fermierii români ACUZAȚI de o fraudă de 1,7 milioane euro!

18 aprilie 2024 - 19:09

Procurorii europeni, descindere la fermierii acuzați de o fraudă uriașă! Trei fermieri din județul Galați sunt plasați sub control judiciar după ce Parchetul European a deschis pe numele lor un dosar de fraudă cu fonduri europene.

Câți fermieri utilizează semnătura electronică la depunerea cererilor APIA!

Câți fermieri utilizează semnătura electronică la depunerea cererilor APIA!

18 aprilie 2024 - 18:50

Anul 2022 a fost primul an în care a fost introdusă semnătura electronică, aceasta fiind utilizată în prezent de peste 2.500 de fermieri, a declarat astăzi Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Ce a anunțat ASTĂZI Adrian Pintea despre plățile APIA!

Ce a anunțat ASTĂZI Adrian Pintea despre plățile APIA!

18 aprilie 2024 - 15:26

Secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 18 aprilie 2024, că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face zilnic plăți între 5 și 10 milioane de euro.

Ce reguli APIA trebuie să respecte anul ăsta crescătorii de animale!

Ce reguli APIA trebuie să respecte anul ăsta crescătorii de animale!

18 aprilie 2024 - 07:32

Responsabilitățile pe care le au crescătorii de animale pentru a beneficia de subvențiile APIA, aferente acestui an.

Subvenții APIA 2024: Mijloace oficiale de identificare a animalelor!

Subvenții APIA 2024: Mijloace oficiale de identificare a animalelor!

18 aprilie 2024 - 06:39

Pentru a beneficia de subvențiile APIA pe cap animal, aferente acestui an, animalele trebuie să fie identificate. Ghidul APIA pentru acest an lămurește care sunt mijloacele oficiale de identificare.

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

17 aprilie 2024 - 19:40

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a virat astăzi în conturile fermierilor aproximativ 900.000 euro, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo.

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

17 aprilie 2024 - 19:26

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a făcut luni, 15 aprilie 2024, plăți de peste 18 milioane euro.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

17 aprilie 2024 - 14:12

APIA primește Cereri de plată aferente anului 2024 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”. 

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

17 aprilie 2024 - 12:19

Fermierii beneficiază și anul acesta de ajutorul național tranzitoriu, ANT, pe hectar. Care sunt condițiile anunțate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru obținerea acestui ajutor aferent anului 2024?

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

17 aprilie 2024 - 09:09

Termen APIA foarte important anul acesta pentru a nu pierde subvențiile APIA în cazul transferului de exploatație. Cum se procedează, ce trebuie să faceți? Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informațiile de care aveți nevoie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii