Adama
Agreena
AGRICOVER

SĂRĂCIA este mai MARE în zonele în care STRĂINII au INVESTIT în terenurile agricole!

Publicat: 20 iunie 2016 - 19:33
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

NU VINDEȚI PĂMÂNTUL. Sărăcia e mult mai mare în zonele unde sunt investitori străini, spune o analiză făcută de AGRO INTELLIGENCE Sistemul de Informații pe Securitate Alimentară (SISA), un grup de analiză agro-strategic. Studiul atinge mai multe puncte sensibile: România ar trebui să mizeze pe fermele de familie, să sprijine fermierii tineri ca să știm ce mâncăm și unde a fost produsă hrana noastră.

De ce pragul de sărăcie este mult mai ridicat în zonele unde există ferme mari, investitori străini? Noi ne așteptăm să avem acolo mai multe locuri de muncă și acei oameni din mediul rural într-adevăr să trăiască mai bine. Nicidecum! Să știți că statisticile arată că există grad de sărăcie mai ridicat unde există investitori străini. De ce? Pentru că avem o competiție neloială, unde nu dăm posibilitatea acestor fermieri simpli să poată investi pentru că și-au arendat terenurile și iată că ei nu pot deveni competitivi, spune Mădălina Neacșu, președintele fondator AGRO INTELLIGENCE SISA. 

Înstrăinarea masivă a pământului românesc atrage după sine dispariția fermelor de familie și insecuritatea  alimentară.

Dacă nu avem tineri fermieri pregătiți, nu avem, din păcate, controlul asupra securității alimentare. Pentru că, neștiind cum să obținem o hrană sănătoasă și sigură, iată că nu putem să aducem plusvaloare și în celelalte sectoare. Scenariul cel mai probabil este riscul unei insecurități alimentare care se va produce pe fondul sărăciei și acest lucru să știți că nu-l spun eu, îl spun statisticile.

Dacă plecăm de la ideea lipsei unui capital și al unui sistem de creditare, și aici vreau să fac o paranteză. Creditarea, de fapt, cine ar trebui să ne-o dea? În momentul de față, o doamnă spunea că supraviețuiește datorită acelor firme de inputuri. Aceste firme o țin în viață pentru că-i oferă inputuri pe datorie, pentru o anumtă perioadă. Și dacă nu ar fi existat acele firme, în momentul de față, ea ar fi dat faliment. Ok, dar oare este bine să depindem doar de un singur furnizor? Oare nu ar trebui să ne unim forțele și mediul privat să propună împreună cu băncile soluții alternative în care să devenim independenți tocmai ca să nu creăm acel monopol de care ne lovim de fiecare dată? adaugă Mădălina Neacșu.

Securitatea alimentară implică automat și o discuție despre avalanșa de importuri de alimente care inundă piața românească.

Nu mai vorbim de efectul importurilor asupra pieței noastre agro-alimentare unde acel produs competitiv modificat genetic intră în competiție neloială cu producția noastră, spune Neacșu.

SISA AGRO INTELLIGENCE susține într-un studiu publicat în 2015 că 70% din pământul românesc ar aparține deja unor cetățeni străini sau fonduri străine de investiții.

CITEȘTE AICI CÂT PĂMÂNT ROMÂNESC A AJUNS PE MÂINI STRĂINE!

Vizualizat: 13733 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cine beneficiază  anul acesta de subvenția APIA pe hectarul de pășune/teren arabil și cap animal!

Cine beneficiază anul acesta de subvenția APIA pe hectarul de pășune/teren arabil și cap animal!

29 martie 2024 - 08:19

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat condițiile minime, generale de eligibilitate pentru plata subvențiilor agricole aferente acestui an și beneficiarii. 

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

29 martie 2024 - 06:09

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) atrage atenția fermierilor, crescătorilor de animale asupra obligațiilor pe care le au pentru a se califica la plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal.

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

28 martie 2024 - 20:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță documentele necesare pentru toți fermierii, crescătorii de animale care cer subvenții agricole în 2024.

APIA: Condiții, acte plata ANT ovine/caprine pentru anul acesta!

APIA: Condiții, acte plata ANT ovine/caprine pentru anul acesta!

28 martie 2024 - 19:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat, pe site-ul oficial, condițiile pentru obținerea în 2024 a ajutorului național tranzitoriu, ANT, ovine/caprine, subvenție plătită de la bugetul de stat.

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

28 martie 2024 - 11:26

Fermierii cultivatori de mazăre de grădină, fasole păstăi și fasole boabe, care exploatează cel puțin un hectar, beneficiază anul acesta de sprijin cuplat pentru venit - leguminoase pentru industrializare.

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

28 martie 2024 - 11:15

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024, la Centrele APIA, se vor depune Cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

28 martie 2024 - 05:41

Fermierii care cultivă minim un hectar cu lucernă pot încasa anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sprijinul cuplat pentru venit-lucernă, subvenție plătită din bani europeni. Condițiile de eligibilitate sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Perspectivele agriculturii ecologice

Perspectivele agriculturii ecologice

27 martie 2024 - 21:15

Viorel Morărescu, directorul Direcției Politici în Sectorul Vegetal (DPSV), din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ambasador pentru agricultura ecologică, a susținut astăzi, 25 martie 2024, la Academia de Studii Economice (ASE) o prezentare în fața studenților din anul II la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, ce a vizat Planul Național de Acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice din România, precum și situația prezentă și perspectivele în agricultura ecologică.

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

27 martie 2024 - 16:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada 29 – 31 martie 2024, în curtea instituției, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, un nou târg de promovare a produselor agroalimentare românești.

APIA ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu bovine!

APIA ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu bovine!

27 martie 2024 - 15:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le-a răspuns crescătorilor de animale care întreabă de plata ajutorului național tranzitoriu, ANT, vaci lapte și vaci carne.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
06. 21, 2016. Tuesday 07:02

Un avertsment bine venit (cu toate ca pentru foarte multe zone este tarziu!), mā întreb ce au påzit pânā acum " specialistii" si guvernantii nostri !? Se pare ca si ei sunt pārtasi la acest dezastru national pentru nepasare,pentru sprijinul tacit oferit in aceste tranzactii imobiliare.Parerea mea este ca in România nu ar trebui sã existe ferme agricole mai mari de 300 ha iar bãncile sa devina parteri fermierului si nu "camatarul oficial". astfel si forta de munca ar putea fi mai bine distribuita ,produsele obtinute vor fi mai bine valorificate s.a.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii