Adama
Agreena
AGRICOVER

ROMÂNIA NU este de vânzare! VREM să lăsăm țara moștenire copiilor!

Publicat: 27 martie 2016 - 13:43
8 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

37.000 de semnături a strâns o petiție care spune STOP VÂNZĂRII PĂMÂNTULUI către străini! Haosul din sistemul funciar, legile echivoce, dezbinarea românilor, lichidarea comunităților locale, toate ar urmări un singur scop: forțarea țăranului român să-și vândă cât mai ieftin pământul la străini.

Sunt tot mai multe voci care se ridică și spun: Opriți vânzarea pământului românesc! Fermierii români au cerut la protestul lor din București, din 23 martie, să fie blocată vânzarea terenurilor până pământul nostru nu va fi acaparat cu totul de străini. Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) a cerut să se modifice legea și să se protejeze pământul românesc.

Ne dorim să îngrădim pe cât posibil accesul la vânzarea terenurilor către străini. Nu e un moft al nostru, e un lucru firesc care este practicat în toate țările despre care spunem că sunt cele mai democratice si europene. În România este la ora actuala o libertate deplină. Oricine, atât din Europa, cât și din afară, poate cumpăra teren în țara noastră din cauza unor scăpări din lege. În prezent găsim și americani care au cumpărat teren la noi, și arabi, spune Laurențiu Baciu, președintele LAPAR.

37.000 de semnături a strâns, până acum, o petiție online care cere să fie stopată vânzarea și concesionarea pământului către străini și care insistă pentru naționalizarea resurselor naturale. Este inițiată de Fluierul.ro și încearcă să ajungă la 500.000 de semnături, cât este nevoie pentru schimbarea legislației.

Un alt militant pentru pământul strămoșilor este Gheorghe Cozmuța. Maramureșeanul este președintele Asociației Proprietarilor de Păduri, Pășuni și Terenuri Agricole, filiala Maramureș. Cozmuța i-a adresat public o scrisoare președintelui României, Klaus Iohannis.

Fermierul susține că în România s-ar derula anumite acțiuni care să-l forțeze, în final, pe țăranul român să renunțe la pământ. 

Formarea de rezerve de terenuri din proprietatea ţăranilor români pentru atribuirea lor apropiaţilor regimului şi formarea de noi susţinători.
Crearea de haos în sistemul funciar pentru învrăjbirea cetăţenilor prin formulări echivoce a legilor, prin restituirea pe etape aparent fără logică având ca ţintă purtarea lor pe drumuri, la Comisii, Tribunale, pentru distragerea atenţiei de la politica antiromânească.

Lichidarea comunităţilor locale prin deposedarea acestora de proprietăţile comune care îi uneau (prin anularea fără titlu de lege a dreptului de proprietate a acestora, a prevederilor legii pentru reforma agrară din 1921....) pentru a elimina orice formă de asociere organizată a românilor care se putea opune acestei politici (cum au lichidat şi marile grupări muncitoreşti prin distrugerea întreprinderilor), încălcând prevederile art. 4 din Constituţia României – unitatea poporului român, în acelaşi timp trâmbițează peste tot sloganul asocierii şi unităţii românilor, când politica statului este de dezbinare prin orice mijloace.

Toate acestea având ca scop final forţarea țăranului român să renunțe la pământ pentru vânzarea pământului cât mai ieftin la străini, scrie Gheorghe Cozmuța în scrisoarea adresată președintelui României.

Până și ministrul agriculturii, Achim Irimescu, nu se ferește să declare că, într-un singur an, românii au scos la vânzare 997.000 de hectare.

(foto ziuaveche.ro)

Vizualizat: 14247 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

"România, trezeşte-te!"

Titlul piesei celor de la Moromeţii mi s-a părut cel mai potrivit pentru mesajul acestui editorial. Pentru că nepăsarea generaţiei noastre face ca hălci bune din terenul arabil şi din pădurile României să fie înstrăinate zilnic în favoarea cetăţenilor străini.

Mai avem 60% din terenul agricol. Şi înstrăinarea continuă...

Mai avem 60% din terenul agricol. Şi înstrăinarea continuă...

Negocieri proaste, tratat păgubos, consecinţe dezastruoase! România a liberalizat piaţa funciară la 1 ianuarie 2014, conform obligaţiilor incluse în Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, adică persoanele fizice non-rezidente au dat şi mai abitir iama în patrimoniul funciar românesc.

Alte articole in aceasta categorie

Parchetul European percheziții ASTĂZI la fermierii români ACUZAȚI de o fraudă de 1,7 milioane euro!

Parchetul European percheziții ASTĂZI la fermierii români ACUZAȚI de o fraudă de 1,7 milioane euro!

18 aprilie 2024 - 19:09

Procurorii europeni, descindere la fermierii acuzați de o fraudă uriașă! Trei fermieri din județul Galați sunt plasați sub control judiciar după ce Parchetul European a deschis pe numele lor un dosar de fraudă cu fonduri europene.

Câți fermieri utilizează semnătura electronică la depunerea cererilor APIA!

Câți fermieri utilizează semnătura electronică la depunerea cererilor APIA!

18 aprilie 2024 - 18:50

Anul 2022 a fost primul an în care a fost introdusă semnătura electronică, aceasta fiind utilizată în prezent de peste 2.500 de fermieri, a declarat astăzi Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Ce a anunțat ASTĂZI Adrian Pintea despre plățile APIA!

Ce a anunțat ASTĂZI Adrian Pintea despre plățile APIA!

18 aprilie 2024 - 15:26

Secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 18 aprilie 2024, că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face zilnic plăți între 5 și 10 milioane de euro.

Ce reguli APIA trebuie să respecte anul ăsta crescătorii de animale!

Ce reguli APIA trebuie să respecte anul ăsta crescătorii de animale!

18 aprilie 2024 - 07:32

Responsabilitățile pe care le au crescătorii de animale pentru a beneficia de subvențiile APIA, aferente acestui an.

Subvenții APIA 2024: Mijloace oficiale de identificare a animalelor!

Subvenții APIA 2024: Mijloace oficiale de identificare a animalelor!

18 aprilie 2024 - 06:39

Pentru a beneficia de subvențiile APIA pe cap animal, aferente acestui an, animalele trebuie să fie identificate. Ghidul APIA pentru acest an lămurește care sunt mijloacele oficiale de identificare.

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

17 aprilie 2024 - 19:40

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a virat astăzi în conturile fermierilor aproximativ 900.000 euro, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo.

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

17 aprilie 2024 - 19:26

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a făcut luni, 15 aprilie 2024, plăți de peste 18 milioane euro.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

17 aprilie 2024 - 14:12

APIA primește Cereri de plată aferente anului 2024 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”. 

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

17 aprilie 2024 - 12:19

Fermierii beneficiază și anul acesta de ajutorul național tranzitoriu, ANT, pe hectar. Care sunt condițiile anunțate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru obținerea acestui ajutor aferent anului 2024?

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

17 aprilie 2024 - 09:09

Termen APIA foarte important anul acesta pentru a nu pierde subvențiile APIA în cazul transferului de exploatație. Cum se procedează, ce trebuie să faceți? Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informațiile de care aveți nevoie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [8]  
Pagini: [1]  1   
8.
Alexandru Nicolae
|
03. 28, 2016. Monday 06:44

Bun.Ati semnat petitia.Ati facut miting si tot nu v-a bagat nimeni in seama.Ce faceti in continuare dormiti?
Strabuni nostri nu aveau net si erau mai ascultati decat noi.Nu vedeti ca nu le pasa...Caini latra ursul trece..si isi vad in continuare de treaba lor.

7.
anonim
|
03. 27, 2016. Sunday 21:40

O mai este pamant am si eu de dat

6.
Tilvaru Viorel
|
03. 27, 2016. Sunday 20:44

De acord. sa lasam pamantul mostenire generatiilor viitoare.

5.
AdminLS
|
03. 27, 2016. Sunday 19:49
Comentariu editorial

aveți la comentariile de sus linkul cu petitia

4.
Cristea Elena
|
03. 27, 2016. Sunday 18:52

Da, unde este petitia, ce sa semnam?

3.
MARIAN FLORIN
|
03. 27, 2016. Sunday 18:29

Sustinem si semnam in numele Partidului Micilor Propietari si al Liberei Initiative din Romania legal din 90,,,

2.
Bereanu
|
03. 27, 2016. Sunday 17:42

Urgent lege ca 30 de ani sa nu se vanda pamanturile agricole si sa se taie padurile Romaniei

1.
RADU STELA
|
03. 27, 2016. Sunday 15:34

nu sunt de acord cu vanzarea pamantului Romaniei,la straini

Rezultate: [8]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii