Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria

Turcia, PRINCIPAL CUMPĂRĂTOR de BOVINE VII din UE!

Publicat: 28 iulie 2016 - 11:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ÎMBARCAREA CĂTRE TURCIA. Exporturile Uniunii Europene de bovine vii au înregistrat un progres considerabil anul acesta datorită cererii susţinute de Turcia şi alte state din Orientul Apropiat.

Pe parcursul primului trimestru al anului 2016, exporturile de bovine vii au crescut cu 30%, comparativ cu perioada similară din 2015. Comerţul direct este încă axat pe ţările din jurul Mediteranei, potrivit celui mai recent raport al Comisiei Europene. Turcia, cu 100 mii de capete, şi Liban, cu 45 mii de capete, au rămas principalele destinaţii pentru exporturile europene de bovine vii în primele patru luni ale anului 2016, asigurând 50 la sută din totalul schimburilor comerciale cu animale vii.

Ungaria a fost cel mai mare furnizor pentru piaţa turcă, cu 33 mii de exemplare livrate în primul trimestru al anului, în timp ce Israelul a preluat de la Libia a treia poziţie în topul ţărilor preferate pentru exporturile UE de vaci pentru carne. Între timp, Irlanda a primit acceptul autorităţilor de la Ankara privind reluarea exporturilor de vite, având un mare potenţial de penetrare a pieţei.

vacute-irlanda3_b

Focarele de boala limbii albastre înregistrate în ultima vreme continuă să împiedice Franţa să beneficieze de aceste oportunităţi de piaţă, în timp ce Canada este o altă ţară care a scăpat de embargoul Turciei în ceea ce priveşte exporturile de bovine vii, intrând în competiţie directă cu Uruguay şi Brazilia, două state mari exportatoare de bovine.

Turcia achiziţionează în general expemplare tinere, respectiv tăuraşi de până la 12 luni şi o greutate maximă de 300 kilograme. Preţurile la carnea de vită rămân încă la un nivel ridicat pe piaţa turcă, în condiţiile în care capacitatea de producţie locală este destul de limitată, iar cererea e din ce în ce mai mare. Prin urmare, estimările Comisiei Europene vorbesc despre o creştere de 12 procente a exporturile UE de bovine vii pentru anul 2016.

Vizualizat: 5115 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tăuraşii îngraşă profitul fermierilor cu iniţiativă

Tăuraşii îngraşă profitul fermierilor cu iniţiativă

Zootehnia a devenit o alternativă pentru unii fermieri, care doresc să-şi asigure un venit constant pe tot parcursul anului, fără a depinde atât de mult de alocarea subvenţiilor. Anul acesta, mai mult ca oricând, s-a simţit nevoia de cash-flow, iar Radu Soldubanu, fermier din Satu Mare, a apelat în premieră la un împrumutul bancar pentru a-şi acoperi costurile de producţie.

Redactor agroinfo.ro: Liviu Gordea
Imagine: Claudiu Borobei

BRÂNZA LUI VODĂ În vizită la văcuţele melomane de la Doaga AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

Bancul zilei

Adevăr crunt...

Adevăr crunt...
Undeva în casă există un loc ascuns, unde cheile, telecomanda şi ciorapii pleacă să-şi dea ultima suflare! Detalii