Adama
Agreena
AGRICOVER

INTERZIS ȚĂRANULUI ROMÂN SĂ-ȘI DUCĂ ANIMALELE ÎN PĂDURE! CODRUL TREBUIE JEFUIT ÎN LINIȘTE!

Publicat: 09 iulie 2017 - 09:27
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SINGURA ȚARĂ DIN UE UNDE SE ÎNTÂMPLĂ ASTA! Țăranul a fost deposedat de milioane de hectare de pământ și despărțit de codrul său ca nu cumva să fie martor la jefuirea pădurii.  Înarmarea legală a 70.000 de țărani cu arme de vânătoare și eliminarea interdicției accesului animalelor în pădure, sunt propunerile pe care le face profesorul Avram Fițiu, de la USAMV Cluj, secretar general Federația Națională de Agricultură Ecologică. Inserăm textul scris de profesorul Fițiu pe pagina sa.

Ca să poți jefui în liniște codrul românesc de toate resursele pe care le are (lemn, apă, vânat, floră sălbatică, resursele subsolului) nu ai nevoie de prea mulți martori oculari. Așa că, a fost nevoie prin codul silvic să fie interzis după 1990, accesul în pădure al martorului ocular principal, care de milenii este frate cu codrul și anume țăranul român împreună cu animalele sale (oi, vaci).

Nu știm ce argumente au utilizat silvicultorii români pentru așa acțiune mișelească ca să poată modifica codul silvic, în condițiile în care accesul  animalelor în pădure este permis în toate țările europene și nu numai.

Dar ca la noi la nimenea, animalele țăranului român nu au voie să deranjeze drujbașii din pădure. Lăsând la o parte că este inuman să nu lași la 40  grade Celsius să intre animalul la umbră în pădure (animalele nu mănâncă pe vremea amiezii ci stau la rumegat), acest act legislativ este o trădare la adresa poporului român.

Așa că astăzi, s-a reușit o dublă performanță împotriva țăranului român: pe deoparte i-au furat milioane de ha de pământ decuplându-l emoțional de atașamentul față de glia străbună iar pe de altă parte l-au despărțit fizic și implicit emoțional de codrul său de care a fost neseparat din timpuri străvechi.

Se știe faptul că de milenii principala funcție a țăranului român a fost cea de străjer la hotare, de unde și multe denumiri de localități numite STRAJA în tot spațiul românesc, precum și în cel balcanic (Grecia, Bulgaria, Serbia, Bosnia, Croația, Muntenegru, Macedonia, Italia) sau centru european (Polonia, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria) pe unde au plecat cu oile oierii din Carpați.

Ce repercursiuni a avut această interzicere a accesului animalelor în pădure asupra României după 1990?

•S-a jefuit codrul românesc după bunul plac al jefuitorilor  (români și străini) fără să mai existe 4 milioane de martori oculari în pădure care puteau suna la 112 în orice moment când vedeau o neleguire;
•A fost îndepărtat din pădure proprietarul de fapt al acesteia (oierul, văcarul membrii de obști, composesorate,e etc..) ca să poată fi întăbulată pe jefuitori;
•I-au omorât câinii oierului (prin asociațiile de vânătoare sau administratorii de fonduri de vânătoare) de la stână (i-au lăsat doar trei, care nu se pot lupta cu ursul și lupul) ca să îi alunge pe oieri din munte ca martori oculari;
•Au fost cumpărați mare parte din pădurarii și silvicultorii codrului românesc;
•Au îngreunat la maxim acordarea de permise de vânătoare pentru oieri și văcari, ca să dispară martorii oculari incomozi;
•Fără martor ocular în pădure s-a trecut la braconaj în toată regula;
•Fără martor ocular în pădure s-a trecut la jefuit toată flora sălbatică (zmeură, afine, merișoare, plante medicinale);
•Fără martor ocular în pădure s-a trecut la pompat apa minerală din munte;
•Fără martor ocular în pădure s-a trecut la exploatare nemiloasă de resurse ale subsolului (aur, argint, pământuri rare, etc…, comori străvechi-vezi comorile dacice din Munții Apuseni și din jurul cetăților dacice);
•Fără martor ocular în pădure s-a trecut la investiții majore în energie verde (eolian, fotovoltaic, hidro), distrugându-se iremediabil echilibrul din natură: vezi cazul Defileului Jiului, sau a altor 2000 de cursuri de apă vizate de jefuitori/investitori;
•Fără oieri și văcari ca martori oculari, pășunea s-a împădurit și a fost trecută în regim silvic, o mană cerească pentru silvicultori care au putut deconta astfel devize frumușele de plantare  pe sute de mii de ha (ca să justifice suprafețele defrișate ilegal) pe o operație făcută natural de cel de sus.

Un astfel de atentat la adresa unei țări europene nu putea să aibă loc în Franța, Germania, Spania care au fiecare peste 100 000 de țărani vânători ce dețin arme și care merg la pășunat în pădurea publică sau pădurea lor privată.

Ori și ce măsură am vrea să luăm ca țară în anii care vin dacă om avea chef să votăm vreun partid responsabil ce o să apară, trebuie să înceapă cu aceste două măsuri fundamentale de apărare a pământului românesc (pădure și teren agricol):

•Înarmarea legală a minim 70 000 de țărani cu arme de vânătoare;
•Eliminarea interdicției accesului animalelor în pădure (cu restricții doar pentru pepiniere).

Avram Fițiu
Secretar General Federația Națională de Agricultură Ecologică

Vizualizat: 13165 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

29 martie 2024 - 06:09

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) atrage atenția fermierilor, crescătorilor de animale asupra obligațiilor pe care le au pentru a se califica la plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal.

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

28 martie 2024 - 20:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță documentele necesare pentru toți fermierii, crescătorii de animale care cer subvenții agricole în 2024.

APIA: Condiții, acte plata ANT ovine/caprine pentru anul acesta!

APIA: Condiții, acte plata ANT ovine/caprine pentru anul acesta!

28 martie 2024 - 19:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat, pe site-ul oficial, condițiile pentru obținerea în 2024 a ajutorului național tranzitoriu, ANT, ovine/caprine, subvenție plătită de la bugetul de stat.

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

28 martie 2024 - 11:26

Fermierii cultivatori de mazăre de grădină, fasole păstăi și fasole boabe, care exploatează cel puțin un hectar, beneficiază anul acesta de sprijin cuplat pentru venit - leguminoase pentru industrializare.

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

28 martie 2024 - 11:15

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024, la Centrele APIA, se vor depune Cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

28 martie 2024 - 05:41

Fermierii care cultivă minim un hectar cu lucernă pot încasa anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sprijinul cuplat pentru venit-lucernă, subvenție plătită din bani europeni. Condițiile de eligibilitate sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Perspectivele agriculturii ecologice

Perspectivele agriculturii ecologice

27 martie 2024 - 21:15

Viorel Morărescu, directorul Direcției Politici în Sectorul Vegetal (DPSV), din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ambasador pentru agricultura ecologică, a susținut astăzi, 25 martie 2024, la Academia de Studii Economice (ASE) o prezentare în fața studenților din anul II la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, ce a vizat Planul Național de Acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice din România, precum și situația prezentă și perspectivele în agricultura ecologică.

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

27 martie 2024 - 16:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada 29 – 31 martie 2024, în curtea instituției, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, un nou târg de promovare a produselor agroalimentare românești.

APIA ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu bovine!

APIA ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu bovine!

27 martie 2024 - 15:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le-a răspuns crescătorilor de animale care întreabă de plata ajutorului național tranzitoriu, ANT, vaci lapte și vaci carne.

Condiții sprijin cuplat soia pentru acest an!

Condiții sprijin cuplat soia pentru acest an!

27 martie 2024 - 11:23

Sprijinul cuplat pentru venit soia se acordă anul acesta fermierilor care exploatează un teren de minim un hectar. Condițiile pentru anul 2024 sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Petrica 13
|
07. 09, 2017. Sunday 11:12
Eu sunt de acord cu aceste masuri care le sugereaza domnul Avram Fitiu, tara trebuie protejata si resursele naturel cat si cultura cu traditiile ei atat de cei care sunt parveniti in Romania cat si de catre acei localnici sau persoane cu influenta pe care ii intereseaza doar castigul propriu fara sa se gandeasca la consecinte.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii