Adama
Agreena
AGRICOVER

FERMIERII CER REAUTORIZAREA UNEI SUBSTANȚE!

Publicat: 10 decembrie 2017 - 11:09
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT! Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) solicită Ministerului Agriculturii, Direcției Fitosanitare reautorizarea substanței Tiram, folosită pentru tratarea semințelor de porumb. APPR ne-a transmis adresa pe care a făcut-o la Ministerul Agriculturii și Direcția Fitosanitară.

În atentia MADR ,
Domnului Ministru Secretar de Stat Daniel Botanoiu
Doamnei Director Direcția Fitosanitară Doina Băiculescu

Următorul Comitet Permanent « Plante, animale, produse alimentare și hrana pentru animale » - secțiunea fitofarmaceutice - se va reuni pe data de 12 și 13 decembrie.

Cu această ocazie, vor fi abordate diverse subiecte, inclusiv reautorizarea substanței active Tiram. Această moleculă care aparține familiei de Ditiocarbamați folosite în tratamentul semințelor de porumb, în plus față de protecția fungicidului de bază, pentru a consolida lupta împotriva ciupercilor, cum ar fi Pythium. Mai mult, în unele părți ale Europei, producătorii de porumb se confruntă în prezent cu mai multe atacuri de păsări, care necesită uneori implicarea de voluntari pentru a salva culturile de porumb.

Protecția păsărilor se bazează pe o combinație de tehnici, inclusiv utilizare de repelenți. Tiram este o componentă de contact din clasa ditiocarbamați, cu acțiune împotriva complexului de boli cu transmitere prin semințe și sol si este utilizat atât pentru culturile de porumb, cât și la alte culturi de interes major pentru fermierii din România (floarea soarelui, cereale paioase).

Tratamentele la semințe cu substanța activă Tiram sunt de asemenea utilizate pentru proprietățile lor de respingere împotriva păsărilor. În cazul in care discuțiile viitoare europene vor duce la imposibilitatea utilizării pentru tratarea semințelor a acestei substanțe, fermierii cultivatori de porumb ar fi lipsiți de ingrediente active eficiente împotriva mai multor boli penalizatoare pentru aceasta cultură și ar rămâne cu soluții limitate în ceea ce priveste atacurile de păsări după semănat.

Acesta este motivul pentru care vă cerem în mod deosebit ca reprezentanții naționali, în reuniunea din 12-13 decembrie, să solicite sprijinul pentru reautorizarea substanței active Tiram pentru utilizare în tratamentul semințelor.

Vă mulțumim anticipat pentru sprijinul dumneavoastra !
Arnaud PERREIN, Președinte APPR

Vizualizat: 1939 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Minim 150 euro subvenții APIA pe cap de animal!

Minim 150 euro subvenții APIA pe cap de animal!

19 aprilie 2024 - 10:04

Cum se procedează anul acesta la acordarea plăților APIA din zootehnie? Ce înseamnă pragul de 150 de euro? Agroinfo a obținut informații de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Parchetul European percheziții ASTĂZI la fermierii români ACUZAȚI de o fraudă de 1,7 milioane euro!

Parchetul European percheziții ASTĂZI la fermierii români ACUZAȚI de o fraudă de 1,7 milioane euro!

18 aprilie 2024 - 19:09

Procurorii europeni, descindere la fermierii acuzați de o fraudă uriașă! Trei fermieri din județul Galați sunt plasați sub control judiciar după ce Parchetul European a deschis pe numele lor un dosar de fraudă cu fonduri europene.

Câți fermieri utilizează semnătura electronică la depunerea cererilor APIA!

Câți fermieri utilizează semnătura electronică la depunerea cererilor APIA!

18 aprilie 2024 - 18:50

Anul 2022 a fost primul an în care a fost introdusă semnătura electronică, aceasta fiind utilizată în prezent de peste 2.500 de fermieri, a declarat astăzi Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Ce a anunțat ASTĂZI Adrian Pintea despre plățile APIA!

Ce a anunțat ASTĂZI Adrian Pintea despre plățile APIA!

18 aprilie 2024 - 15:26

Secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 18 aprilie 2024, că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face zilnic plăți între 5 și 10 milioane de euro.

Ce reguli APIA trebuie să respecte anul ăsta crescătorii de animale!

Ce reguli APIA trebuie să respecte anul ăsta crescătorii de animale!

18 aprilie 2024 - 07:32

Responsabilitățile pe care le au crescătorii de animale pentru a beneficia de subvențiile APIA, aferente acestui an.

Subvenții APIA 2024: Mijloace oficiale de identificare a animalelor!

Subvenții APIA 2024: Mijloace oficiale de identificare a animalelor!

18 aprilie 2024 - 06:39

Pentru a beneficia de subvențiile APIA pe cap animal, aferente acestui an, animalele trebuie să fie identificate. Ghidul APIA pentru acest an lămurește care sunt mijloacele oficiale de identificare.

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

17 aprilie 2024 - 19:40

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a virat astăzi în conturile fermierilor aproximativ 900.000 euro, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo.

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

17 aprilie 2024 - 19:26

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a făcut luni, 15 aprilie 2024, plăți de peste 18 milioane euro.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

17 aprilie 2024 - 14:12

APIA primește Cereri de plată aferente anului 2024 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”. 

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

17 aprilie 2024 - 12:19

Fermierii beneficiază și anul acesta de ajutorul național tranzitoriu, ANT, pe hectar. Care sunt condițiile anunțate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru obținerea acestui ajutor aferent anului 2024?

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii