Adama
Agreena
AGRICOVER

Europarlamentar ROMÂN avertizează despre un ALIMENT IMPORTAT: ATENTAT la sănătatea ROMÂNILOR!

Publicat: 29 august 2016 - 08:05
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

TRANSPORTURI SUSPECTE DE ALIMENTE IMPORTATE.  Europarlamentarul Daniel Buda avertizează că piețele din România au fost invadate de ouă importate despre care nu se știe nimic, au origine necunoscută și nimeni nu știe cât sunt de vechi. Este un atentat la sănătatea românilor, spune politicianul.

Este de prisos să mai spunem cu cât se vinde un ou la poarta unei ferme din România. Fermele de găini de la noi o duc rău, prețurile sunt în scădere, dar noi, ca de obicei, importăm și consumăm alimente despre a căror trasabilitate nu știm nimic, de unde provin, când au fost produse.

Europarlamentarul român Daniel Buda a aflat un lucru extrem de îngrijorător de la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și de Siguranța Alimentelor (ANSVSA). În ultimele zile, piețele din România sunt invadate de ouă suspecte. Nu se știe de unde provin, cât sunt de vechi.

Ne confruntăm cu faptul că din spațiul Uniunii Europene vin transporturi de ouă a căror origine este necunoscută, a avertizat Radu Roatiș Chețan, președintele ANSVSA.

Ouăle nu sunt marcate la producător și urmează un traseu dubios pe care-l dezvăluie europarlamentarul.

Reglementările impuse de România în acest domeniu sunt unele foarte stricte, producătorii având obligația de a marca pe fiecare ou ziua, data și ora la care el a fost obținut. Totodată, ouăle provenite din spațiul comunitar erau nemarcate la producător, intrau în România și erau marcate ulterior în diferite zone sau în depozite intermediare, iar după aceea erau puse în consum. Toate acestea reprezintă un atentat la sănătatea publică, a atras atenția Comisiei Europene europarlamentarul român care a solicitat și instrumente pentru rezolvarea situației.

Ouăle din România sunt verificate. Industria noastră de profil, cea de pasăre, este una extrem de matură și responsabilă. Vom înăspri controalele în privința a ceea ce înseamnă transporturile de ouă și carne de pasăre în România. Faptul că înăsprești controalele înseamnă că dai un semnal prin care lumea înțelege că nu-și poate permite să invadeze spațiul altei țări, chiar dacă este europeană, și își ia măsuri precautive în care ori nu mai transportă, ori o face la modul cel mai transparent și legal, declară Radu Roatiș Chețan, președintele ANSVSA.

Ouăle care au invadat România sunt un atentat la sănătatea noastră, a românilor!

Cred că este important pe de-o parte să ne asigurăm că niciun produs nu pune în pericol sănătatea noastră, a consumatorilor dar, în același timp , "cei de-afară" trebuie să știe că nu pot exporta totul și oricum în România pentru simplul motiv că la noi se consumă orice, spune europarlamentarul.

Vizualizat: 5500 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Europarlamentar ROMÂN: IMPORTĂM OTRAVA cu care NE HRĂNIM! Roșii tratate CHIMIC și brânză cu substanțe CANCERIGENE!

Europarlamentar ROMÂN: IMPORTĂM OTRAVA cu care NE HRĂNIM! Roșii tratate CHIMIC și brânză cu substanțe CANCERIGENE!

IMPORTURILE CARE NE ÎMBOLNĂVESC. Europarlamentarul român Daniel Buda a avertizat într-o singură săptămână  Comisia Europeană despre două pericole care pândesc consumatorii români de pe rafturile supermarketurilor. Roșii importate te miri de pe unde și tratate chimic ca să reziste timp îndelungat și brânză în care sunt vârâți tot soiul de aditivi unul mai cancerigen ca altul.

Alte articole in aceasta categorie

Subvenții APIA 2024: Mijloace oficiale de identificare a animalelor!

Subvenții APIA 2024: Mijloace oficiale de identificare a animalelor!

18 aprilie 2024 - 06:39

Pentru a beneficia de subvențiile APIA pe cap animal, aferente acestui an, animalele trebuie să fie identificate. Ghidul APIA pentru acest an lămurește care sunt mijloacele oficiale de identificare.

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

17 aprilie 2024 - 19:40

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a virat astăzi în conturile fermierilor aproximativ 900.000 euro, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo.

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

17 aprilie 2024 - 19:26

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a făcut luni, 15 aprilie 2024, plăți de peste 18 milioane euro.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

17 aprilie 2024 - 14:12

APIA primește Cereri de plată aferente anului 2024 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”. 

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

17 aprilie 2024 - 12:19

Fermierii beneficiază și anul acesta de ajutorul național tranzitoriu, ANT, pe hectar. Care sunt condițiile anunțate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru obținerea acestui ajutor aferent anului 2024?

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

17 aprilie 2024 - 09:09

Termen APIA foarte important anul acesta pentru a nu pierde subvențiile APIA în cazul transferului de exploatație. Cum se procedează, ce trebuie să faceți? Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informațiile de care aveți nevoie.

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

17 aprilie 2024 - 07:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat marți, pe pagina Facebook, că sunt la plată toate ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, atât pentru zootehnie, cât și pentru vegetal.

Cum se descurcă oierii care nu și-au găsit ciobani la turmă!

Cum se descurcă oierii care nu și-au găsit ciobani la turmă!

16 aprilie 2024 - 14:44

Crescătorul de ovine Ioan Suciu din Făgăraș și-a întrebat astăzi colegii, pe un grup Facebook de profil, cum se descurcă fără ciobani la stână care să aibă grijă de turma de oi, ce soluții au găsit. Ciobani care să știe meserie nu se mai găsesc de mult. Problema forței de muncă pentru ferme e cronică.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Decizia pe care a luat-o un crescător care timp de 40 de ani a crescut vaci de lapte!

Decizia pe care a luat-o un crescător care timp de 40 de ani a crescut vaci de lapte!

16 aprilie 2024 - 08:03

Un crescător de bovine care timp de 40 de ani a crescut vaci de lapte nu a vrut să renunțe la fermă când fiul său a urmat o altă carieră decât cea de fermier. La cei 65 de ani ai săi, crescătorul a  decis că nu renunță la fermă și a trecut la creșterea vacilor de carne.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Bacauanu
|
08. 30, 2016. Tuesday 08:25

In ce priveste ouale in Romania , este o industrie care se tine sub control , sunt marcate si nu circula orice pe piata , asa ca , ce spune Daniel Buda nu cred ...... A scrie ceva pe fb. este o metoda de a nu te uita lumea .......

1.
patru
|
08. 30, 2016. Tuesday 08:02

ei uite ca se intampla,se pare ca cineva doarme in izmene ori are ceva din schema asta ca le da conationalilor marfa de calitate

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

O comunitate primitoare şi o întreprindere socială de inserţie a femeilor! Aceasta este, pe scurt, „Curtea Culorilor”, un proiect de suflet pe care Adriana Formenti l-a implementat în localitatea Sârbova din judeţul Timiş, unde tinere provenite din medii defavorizate au şansa la integrare socială, precum şi posibilitatea de a-şi câştiga existenţa cu ajutorul unui mic business din domeniul producţiei de lactate.

În prezent, alături de ea se află patru fete şi un băiețel. Împreună, acestea lucrează pământul, cresc păsări de curte şi se ocupă de procesarea laptelui în microferma de lângă Timișoara în care au investit toate resursele de care dispun. Fără experienţă în agricultură, Adriana a învăţat totul pe parcurs. Informaţiile şi le-a luat direct de la sursă, în sensul că s-a inspirat de la producători din Italia, care sunt renumiţi pentru calitatea şi diversitatea brânzeturilor.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Blonda la volan

Blonda la volan
Un polițist oprește o blondă pentru viteză: Detalii