Adama
Agreena
AGRICOVER

DATE OFICIALE! CREȘTERE SPECTACULOASĂ ÎN ACTE A NUMĂRULUI DE OVINE și CAPRINE!

Publicat: 17 octombrie 2019 - 18:29
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DOCUMENT MADR. Ministerul Agriculturii ne-a furnizat un document miercuri, 16 octombrie 2019, după conferința de presă, susținută de ministrul interimar al agriculturii, Petre Daea, despre situația din agricultură, în acest moment. În ciuda nemulțumirilor vii ale oierilor, datele oficiale MADR susțin că singura creștere, și nu oricum, una spectaculoasă, este înregistrată la ovine și caprine.

Turme întregi de oi au fost sacrificate, anul trecut și anul acesta, din pricina scrapiei, boală mortală și fără leac care impune, de multe ori, lichidarea fermei de ovine. E de ajuns să fie depistată o oaie bolnavă pentru ca întregul efectiv  să fie trimis către abator. Crescătorii de ovine și cei de caprine ne-au semnalat, de multe ori, că sunt mulți crescători care își vând fermele, renunță la creșterea oilor și caprelor, forțați de penuria forței de muncă, de lipsa unor ajutoare financiare, de datoriile acumulate. În timp ce necazurile par să îngroape fermele de ovine și caprine, în timp ce crescătorii de ovine strigă cât îi țin plămânii că nu mai este rentabil să crești oi, că e un chin, că au tăiat oile și au făcut pastramă, în documentul pus la dispoziția noastră de Ministerul Agriculturii, numărul ovinelor și caprinelor a crescut spectaculos din 2017 până-n 2019. Adică, de la instalarea lui Petre Daea în funcția de ministru al agriculturii. Așadar, datele oficiale din acte îi contrazic pe crescătorii de ovine și caprine.

După cum observați, aveți mai jos extrasul din documentul MADR, în anul 2007, în România erau 9.334.000 de ovine și caprine, în anul 2008, numărul oilor și caprelor a crescut nesemnificativ la 9.780.000. Din 2017 situația explodează însă și numărul ovinelor și caprinelor crește vertiginos la 11.485.000 de capete și continuă să crească în 2018 când ajunge la 11.716.000 capete. Dacă luăm în considerare aceste date, s-ar părea că, în prezent, fermele de ovine și caprine o duc bine, sunt rentabile, altfel nu se explică creșterea numărului de capete de animale.

Din același document MADR, reiese că numărul capetelor de bovine a scăzut îngrijorător. De la 2.819.000 de capete în 2007 la 1.977.000 de capete în 2018. Numărul porcinelor s-a dus în cap. Un puternic motiv este pandemia de pestă porcină africană. În 2007, în România, erau 6.565.000 capete de porcine, iar în 2018, numărul s-a înjumătățit, 3.925.000 de capete de porcine.

A crescut și numărul familiilor de albine. În 2007, în țara noastră, erau 982.000 de familii de albine, iar în 2018 s-a ajuns la 1.849.000 familii de albine. Numărul de păsări a scăzut de la 82,9 milioane în 2007 la 74 de milioane în 2018.

nr-oi-capre_b

Vizualizat: 3993 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

La mulți ani albinelor!

La mulți ani albinelor!

20 mai 2024 - 10:31

Ziua mondială a albinelor este marcată la 20 mai, în fiecare an, pentru a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate şi pentru a atrage atenţia asupra necesităţii protejării acestora dar şi a altor polenizatoare. Data aleasă reprezintă ziua de naştere a lui Anton Jana (20 mai 1734 - 13 septembrie 1773), considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne.

Cu doar 3 vaci luați subvenția APIA de 230 euro/ha! Anunț făcut de un șef APIA!

Cu doar 3 vaci luați subvenția APIA de 230 euro/ha! Anunț făcut de un șef APIA!

20 mai 2024 - 09:43

Crescătorii de vaci beneficiază începând cu acest an de o nouă schemă de ajutor, este vorba de sprijinul pentru porumbul de siloz. Cei care cresc minim 3 vaci și fac o producție de 18 tone porumb la hectar pot încasa de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) noua subvenție de 230 euro/ha, a anunțat directorul executiv APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Șef APIA: Subvenții APIA la plată la început de iunie!

Șef APIA: Subvenții APIA la plată la început de iunie!

20 mai 2024 - 07:12

Fermierii așteaptă aceste plăți aferente anului de cerere 2023! La începutul lunii iunie intră la plată sprijinul cuplat vegetal, a anunțat directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Mesaj șef APIA pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Mesaj șef APIA pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

19 mai 2024 - 06:20

Foarte important pentru toți fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze anul acesta de subvențiile APIA pe hectar și cap animal. Mesajul este transmis de directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Șef APIA: Plata ANT cap animal, banii efectiv în conturile crescătorilor!

Șef APIA: Plata ANT cap animal, banii efectiv în conturile crescătorilor!

19 mai 2024 - 05:45

Crescătorii de vaci, oi/capre care încă așteaptă ajutoarele naționale tranzitorii aferente anului de cerere 2023 sunt anunțați că banii vor intra efectiv în conturi în zilele următoare. Anunțul a fost făcut de directorul executiv Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

În atenția crescătorilor de vaci! Cum recunoașteți semnele bolii care face ravagii în ferme!

În atenția crescătorilor de vaci! Cum recunoașteți semnele bolii care face ravagii în ferme!

17 mai 2024 - 11:56

Antraxul este o boală bacteriană contagioasă, cu potențial letal atât pentru animalele domestice, cât și pentru oamen, și reprezintă o amenințare serioasă în cadrul fermelor de creștere a bovinelor. Recunoașterea rapidă a simptomelor este esențială pentru intervenție și prevenirea răspândirii bolii.

Ajutor de un milion de dolari pentru crescătorii de oi și capre!

Ajutor de un milion de dolari pentru crescătorii de oi și capre!

16 mai 2024 - 20:10

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) din Republica Moldova lansează un proiect destinat fermelor de ovine și caprine. Perioada de aplicare începe pe 20 mai și se va încheia pe 2 august 2024. Valoarea maximă a unui grant poate ajunge la un milion de dolari, cu condiția ca suma să nu depășească 50% din valoarea investiției eligibile.

Veste bună pentru micii fermieri, crescători de animale!

Veste bună pentru micii fermieri, crescători de animale!

16 mai 2024 - 18:41

Micii fermieri, crescători de animale au o soluție bună la îndemână pentru a-și vinde produsele din ferme, automatele. Cu această idee vine un fermier din județul Bihor, Jaroslav Zetocha.

Urgent! Se dau 200 euro/ha, termen limită 20 mai!

Urgent! Se dau 200 euro/ha, termen limită 20 mai!

16 mai 2024 - 16:08

Depuneți urgent cererile! Ajutorul de minimis pentru cartofi, în cuantum de 200 euro/ha, are termen limită 20 mai 2024, anunță Direcția pentru Agricultură Caraș Severin.

APROBATĂ ASTĂZI de Guvern! Sumă mai mare la plata subvenției APIA!

APROBATĂ ASTĂZI de Guvern! Sumă mai mare la plata subvenției APIA!

16 mai 2024 - 14:32

În ședința de Guvern din data de 16 mai 2024 s-a aprobat Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

OROS susține inovația în agricultură!

OROS susține inovația în agricultură!

Headerele Oros pentru orice cultură, densitate şi genetică! Compania Soytek, reprezentant exclusiv în România al companiei americane Stine promovează un concept nou în cultura porumbului: un porumb de talie mică, semănat la o densitate mai mare şi în rânduri mai dese. Pentru a evidenţia beneficiile semănatului la densităţi mari cu genetică Stine, Soytek a înfiinţat mai multe platformele de dezvoltare în 2023 şi a achiziţionat un header Oros pentru porumb cu distanţa de 50cm între rânduri.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Beţie

Beţie
Azi dimineaţă m-a trezit nevastă-mea: Detalii