Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria

Ce planuri are ministrul agriculturii pentru fermierii români?

Publicat: 29 ianuarie 2016 - 08:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierul român care se asociază are șansa să plătească doar 50% din impozitele pe care le plătește în prezent, a declarat ministrul agriculturii Achim Irimescu, pentru TVR 1. Pe fermierii cooperatori îi așteaptă și programul Primul Tractor.

Premierul Dacian Cioloș mi-a cerut să mă întâlnesc cu ministrul Finanțelor, să stabilim facilitățile fiscale pentru fermierii care se asociază în cooperative. Aștept de la ministrul de Finanțe reduceri de impozite care să mă stimuleze să mă asociez. În cazul acesta, reducerea la jumătate a impozitului pentru fermierul care s-ar asocia, spune Achim Irimescu.

Un alt plan al ministrului agriculturii, legat tot de stimularea formării cooperativelor, este un program structurat după modelul Rabla, dar pentru tractoare, combine, utilaje agricole care sunt costisitoare și la care mulți dintre fermierii români doar visează.

Vrei să iei o combină care e scumpă? Atunci asociază-te! Asta am văzut că se întâmpla în Germania, în anul 1992, spune ministrul agriculturii.

Propunerea de modificare a legii cooperației concepută de fostul ministru al agriculturii, Daniel Constantin, conține o serie de facilități fiscale. Și anume:
-reducerea cu 20% a impozitului pe profit în primii 5 ani de activitate pentru cooperativele nou înființate, iar pentru cooperativele deja înființate pentru următorii 5 ani de la intrarea în vigoare a legii;
- scutirea membrilor de la plata impozitului pe venituri în cazul persoanelor juridice microîntreprinderi și de la plata impozitului pe norma de venit în cazul persoanelor fizice (pf, pfa, ii, if), pentru producția valorificată prin/către cooperativa agricolă;
- în cazul cooperativelor microîntreprinderi, acestea să plătească impozit pe profit și să fie scutite de la plata impozitului pe venituri;
- scutirea de la impozitul pe proprietate a bunurilor imobile ale membrilor cooperatori aferente producției valorificate prin cooperativa agricolă;
- scutirea membrilor cooperativelor de la plata impozitului pe arendă în cazul terenurilor luate în arendă de către cooperative de la aceștia.

Gauss consultată pentru controlul producțiilor prin satelit!

Achim Irimescu susține că nu a renunțat nici la ideea cu care a venit în ziua instalării la Ministerul Agriculturii de a controla producțiile agricole prin satelit.

Nu am abandonat ideea. Eu nu abandonez nimic din ceea ce angajez. Avem o analiză. Deja am discutat cu o firmă românească, firma Gauss. Sigur va fi o licitație, pe Gauss am solicitat-o doar pentru consultare. Mie mi-a deschis ochii, când eram secretar de stat, o firmă din Austria care furniza date pentru agricultura germană și costa, la vremea respectivă, cam 30.000 de euro, spune ministrul agriculturii.

Firma Gauss din Timișoara are contract, în prezent, cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru verificarea suprafețelor agricole, declarate la plată, prin teledetecție.

Vizualizat: 2938 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fendt 1000 Vario – prima demonstraţie practică în România

Fendt 1000 Vario – prima demonstraţie practică în România

Cel mai mare tractor compact şi una dintre vedetele Agritechnica 2015, tractorul Fendt 1000 Vario în această vară într-o serie de demonstraţii practice în România. Primul eveniment din aceast[ serie a avut loc la Orţişoara, în apropierea sediului Mewi, importator Fendt în România. Fermierii prezenţi au avut posibilitatea să conducă tractorul Fendt 1050 Vario în agregat cu un cultivator Horsch Terrano 6MT.
Interviu cu Radu Tălpan - brand manager FENDT – Mewi şi Vitezslav Chrapavy – reprezentant Fendt

BRÂNZA LUI VODĂ În vizită la văcuţele melomane de la Doaga AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

Bancul zilei

Purceluşul isteric...

Purceluşul isteric...
Purceluşul isteric se duce la un bar. Detalii