Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Bednar

AVANPREMIERĂ.TĂURAŞII îngraşă profitul FERMIERILOR cu INIŢIATIVĂ

Publicat: 29 octombrie 2016 - 11:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CINE NU RISCĂ, NU CÂŞTIGĂ! Zootehnia a devenit o alternativă pentru unii fermieri, mai ales pentru cei care doresc să-şi asigure un venit constant pe tot parcursul anului, fără a depinde atât de mult de alocarea subvenţiilor.

Anul acesta, mai mult ca oricând, s-a simţit nevoia de cash-flow în ferme. Radu Soldubanu, fermier din Satu Mare, a apelat în premieră la un împrumut bancar pentru a-şi acoperi costurile de producţie.

radu-soldubanu_b

Absolvent al Institutului Agronomic Timişoara, acesta s-a apucat de cultivat pământul în 2005, avându-i alături pe cei doi fii ai săi, Răzvan şi Tudor, primul, în vârstă de 29 de ani, inginer agronom şi el, iar cel mic (28 ani), medic veterinar. În prezent, cei trei administrează o suprafaţă de 850 hectare şi, mai nou, se ocupă şi de creşterea bovinelor pentru carne.
În toamna anului trecut, Radu Soldubanu a construit un adăpost având o capacitate de 140 de bovine. Investiţia iniţială a fost de 650 mii de lei. În momentul de faţă adăpostul găzduieşte o sută de viţei, majoritatea metişi.

Citeşte povestea de succes a fermierului Radu Solduban în revista Ferma, ediţia 1-14 noiembrie 2016!

(Articol redactat de Liviu Gordea)

Vizualizat: 1501 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Gustul Banatului Montan descoperit la Indagra

Gustul Banatului Montan descoperit la Indagra

Standurile cu produse tradiţionale au fost şi anul acesta un punct de atracţie pentru miile de vizitatori care au ajuns la Indagra. Burduşite cu bunătăţi, care mai de care mai ofertante, acestea au adunat la un loc tot ce are mai bun satul românesc: brânzeturi alese, fructe şi legume proaspete, preparate din carne după reţete transmise din generaţie în generaţie şi miere ecologică având proprietăţi terapeutice. Printre expozanţi s-au aflat şi producători veniţi tocmai din Caraş-Severin, cu alimente specifice Banatului Montan.

Gheorghe Chereji mizează pe siguranţa producţiei Nucul, alunul si afinul, preferate pentru proiecte europene A iesit soarele pe strada pomiculturii romanesti

Bancul zilei

Ploaie torenţială

Ploaie torenţială
Un beţiv se împiedică şi cade într-o băltoacă. Cineva vrea să-l ridice, dar el protestează: Detalii