Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria

ANCHETĂ în AGRICULTURĂ!

Publicat: 10 ianuarie 2017 - 14:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ÎNCEPE DE AZI! Anchetă în Agricultură! Sunt vizate: numărul exploatațiilor agricole din România, suprafața agricolă lucrată, efectivele de animale, practici de gestiune a solului, irigațiile, agricultura ecologică, persoanele care au desfășurat activități agricole. Ancheta va fi efectuată de Institutul Național de Statistică (INS), iar informațiile obținute vor creiona structura exploatațiilor agricole. Culegerea informațiilor începe chiar de azi, 10 ianuarie 2017!

Potrivit unui comunicat INS, vor fi supuse acestei anchete toate exploatațiile agricole reprezentative la nivel național, macroregiune, regiune de dezvoltare și județ. Eșantionul este format din 28.000 de exploatații agricole cu personalitate juridică și 303.000 exploatații care aparțin unor persoane fizice.

Eșantionul este extras din Registrul Statistic al Exploatațiilor Agricole, realizat pe baza datelor de la Recensământul General Agricol 2010 şi actualizat cu datele de la ASA 2013 (Anchetă Structurală în Agricultură).

Rezultatele acestei analize vor fi făcute publice în decembrie 2017.

Culegerea datelor în teren începe de marți, 10 ianuarie 2017 și se va încheia pe 10 februarie 2017.

Obiectivul  acestei anchete este obținerea de informații privind structura exploatațiilor agricole: numărul exploatațiilor agricole, suprafața agricolă utilizată, efectivele de animale, practici de gestiune a solului, irigațiile, agricultura ecologică, persoanele care au desfășurat activități agricole, dezvoltarea rurală etc.

SCOPUL ANCHETEI

- asigurarea de date, comparabile la nivel internațional, pentru fundamentarea politicilor naționale în domeniul agricol, în concordanță cu acquis-ul statistic comunitar, necesare procesului de participare a României la Politica Agricolă Comună (PAC);
- obținerea de statistici pentru îmbunătățirea calității indicatorilor de agromediu și pentru elaborarea politicilor agricole naționale și a programelor de dezvoltare rurală;
- stabilirea tipologiei și dimensiunii economice a exploatațiilor agricole;
- actualizarea Registrului Statistic al Exploatațiilor Agricole (REXA), care reprezintă baza de eșantionare pentru toate cercetările statistice din domeniul agricol.

Unitatea de observare sau unitatea de bază pentru care se culeg date la Ancheta Structurală în Agricultură (ASA) 2016 este exploataţia agricolă, definită şi localizată conform metodologiei Eurostat. Exploataţia agricolă este o unitate tehnico-economică de sine stătătoare, cu o gestiune unică şi care desfăşoară activităţi agricole prin utilizarea suprafeţelor agricole şi/sau creşterea animalelor sau activităţi de menţinere a terenurilor agricole în bune condiţii agricole şi de mediu, fie ca activitate principală, fie ca activitate secundară, scrie în comunicatul INS.

MODUL DE CULEGERE A DATELOR

- interviu direct (față în față), realizat de către un operator statistic, pentru exploatațiile agricole fără personalitate juridică;
- autoînregistrare, pentru exploatațiile agricole cu personalitate juridică, sub îndrumarea unui coordonator.

MOMENTUL ȘI PERIOADA DE REFERINȚĂ

Ziua de 31 decembrie 2016, pentru: efective de animale, agricultura ecologică – sector animalier

Anul agricol 2015 – 2016 (01 octombrie 2015 – 30 septembrie 2016), pentru: modul de utilizare a terenului, informaţii privind irigaţiile, practici de gestionare a solului, agricultura ecologică – sector vegetal, persoane care au lucrat în agricultură, alte activităţi aducătoare de venituri.

Ultimii 3 ani (2014 – 2016), pentru sprijinul privind dezvoltarea rurală.

Vizualizat: 6982 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Gustul Banatului Montan descoperit la Indagra

Gustul Banatului Montan descoperit la Indagra

Standurile cu produse tradiţionale au fost şi anul acesta un punct de atracţie pentru miile de vizitatori care au ajuns la Indagra. Burduşite cu bunătăţi, care mai de care mai ofertante, acestea au adunat la un loc tot ce are mai bun satul românesc: brânzeturi alese, fructe şi legume proaspete, preparate din carne după reţete transmise din generaţie în generaţie şi miere ecologică având proprietăţi terapeutice. Printre expozanţi s-au aflat şi producători veniţi tocmai din Caraş-Severin, cu alimente specifice Banatului Montan.

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ Naturevo - noi provocări tehnologice Trasabilitatea laptelui la Agrocomplex Lunca Paşcani

Bancul zilei

Ion şi Marin

Ion şi Marin
Ion şi Marin discută. Detalii