Adama
Agreena
AGRICOVER

AGRICULTURA ROMÂNIEI în CIFRE! MILIOANE de FERME MICI și o PRODUCȚIE AGRICOLĂ la jumătate față de alte ȚĂRI!

Publicat: 05 octombrie 2016 - 20:21
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PREA MULTE FERME, PREA MICĂ PRODUCȚIE, PREA PUȚINE IRIGAȚII. Agricultura României nu arată deloc bine în studiile făcute de Institutul Național de Statistică. Producție agricolă mică, numărul de animale a scăzut drastic, suprafețele irigate sunt la un sfert sau chiar mai puțin față de 1990. Suntem campioni doar la suprafețele cultivate cu porumb și floarea soarelui.

Iată caracteristicile agriculturii românești, la acest moment, expuse chiar de președintele Institutului Național de Statistică (INS)!

Numărul mare de exploatații agricole, indiferent că vorbim de ferme sau de gospodării. La nivelul României sunt 3,6 milioane de exploatații agricole, care reprezintă 30% din exploatațiile de la nivelul Uniunii Europene. Pare o cifră foarte mare, dar și Franța a trecut prin aceeași experiență. În anii 1950, francezii aveau în jur de 4 milioane de exploatații agricole, iar prin măsurile luate de-a lungul anilor s-a ajuns la 600.000 de exploatații agricole.

Suprafața agricolă pe care o are România în context european. Țara noastră deține o pondere mare în producția de porumb. La suprafețele destinate cultivării porumbului și florii soarelui ocupăm locul 1. Deținem 25% din suprafața agricolă de la nivelul european destinată acestor culturi. Deci, asta arată un potențial foarte mare pentru această zonă.

Evoluția numărului de animale. Avem o scădere pronunțată într-o perioadă destul de scurtă. Singura creștere o avem la ovine și caprine. Suntem în primele zece locuri în Europa în ce privește ovinele, caprinele și porcinele.

Producția agricolă. Avem un randament agricol scăzut în raport cu țările dezvoltate și care au tradiție în domeniul agricol. Randamentul agricol este undeva la jumătate în raport cu țările dezvoltate. Asta arată un potențial pe care trebuie să-l valorificăm într-o perioadă relativ scurtă.

Suprafața agricolă irigată. A scăzut foarte mult în raport cu anul 1990. Practic, este și greu să mai facem o comparație între anii 1990 și 2016, a explicat Tudorel Andrei, președintele INS.

Vizualizat: 4865 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fermele mici exceptate de la controale și sancțiuni APIA!

Fermele mici exceptate de la controale și sancțiuni APIA!

25 aprilie 2024 - 15:20

Parlamentul European aprobă o revizuire a politicii agricole comune a UE. Condiționalitățile” de mediu revizuite pot fi deja utilizate pentru a solicita sprijin din partea UE în 2024. Mai multe derogări de la unele standarde PAC sunt posibile în cazul unor condiții meteorologice extreme. Fermele mai mici vor fi exceptate de la controale și sancțiuni pentru nerespectarea unor norme.

GAEC 8 eliminată dintre regulile pentru subvențiile APIA!

GAEC 8 eliminată dintre regulile pentru subvențiile APIA!

25 aprilie 2024 - 15:03

GAEC 8, norma de eco-condiționalitate, procentul de teren lăsat pârloagă, care a dat bătăi de cap fermierilor nu va mai fi o condiție pentru încasarea subvențiilor APIA, anunță eurodeputatul român Daniel Buda.

Efectuarea plăţilor APIA pe cap animal!

Efectuarea plăţilor APIA pe cap animal!

25 aprilie 2024 - 11:24

Ghidul APIA elaborat pentru acest an precizează modalitatea de efectuare a plăților APIA pentru crescătorii de animale, termenul limită pentru plata subvențiilor din zootehnie.

Control și supracontrol APIA în fermele de animale pentru plata ANT și SCZ!

Control și supracontrol APIA în fermele de animale pentru plata ANT și SCZ!

25 aprilie 2024 - 05:33

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultura (APIA) va verifica și anul acesta fermele de animale care solicită plata subvențiilor disponibile pentru zootehnie, ajutor național tranzitoriu, ANT, și sprijin cuplat pentru venit, SCZ.

Fermierii români au luat țeapă cu tractoare din Germania!

Fermierii români au luat țeapă cu tractoare din Germania!

24 aprilie 2024 - 19:36

Mai mulți fermieri români au rămas fără zeci de mii de euro după ce au făcut comenzi în Germania pentru utilaje agricole. 

Cât plătesc arabii pe kilogramul de miel în viu! Cumpără cu miile!

Cât plătesc arabii pe kilogramul de miel în viu! Cumpără cu miile!

24 aprilie 2024 - 15:43

Crescătorii români de ovine vând în această perioadă sute de miei pentru export în țările arabe. Zeci de mii de miei din județele Galați și Vrancea ajung anul acesta în ţările arabe. Fermierii spun că s-a dus vestea că românii au marfă bună, astfel că tirurile vin şi încarcă mieii în viu, direct de la stână.

Termen 15 zile la plata subvențiilor APIA pe cap animal!

Termen 15 zile la plata subvențiilor APIA pe cap animal!

24 aprilie 2024 - 07:33

Foarte important termenul APIA de 15 zile lucrătoare pentru crescătorii de animale care solicită subvențiile APIA pe cap animal sau tonă lapte, aferente acestui an. Respectarea termenului înseamnă încasarea fără probleme a subvențiilor APIA din zootehnie chiar dacă crescătorii nu au respectat regulile.

Atenție! Dosare penale pentru deținere substanțe protecția plantelor considerate periculoase!

Atenție! Dosare penale pentru deținere substanțe protecția plantelor considerate periculoase!

24 aprilie 2024 - 07:03

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase desfăşoară acţiuni pentru verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale privind produsele de protecţie a plantelor şi protecţia mediului, în cadrul acţiunii naţionale FITOS 2024.

Cum faceți transferul animalelor ca să nu pierdeți subvențiile APIA pentru acest an!

Cum faceți transferul animalelor ca să nu pierdeți subvențiile APIA pentru acest an!

24 aprilie 2024 - 06:27

Mulți crescători de animale nu știu cum să facă transferul unei exploatații zootehnice și din acest motiv își pierd subvențiile APIA. Ghidul APIA pentru anul 2024 lămurește cum se face acest transfer.

Ce se modifică anul acesta la plata subvenției APIA soia!

Ce se modifică anul acesta la plata subvenției APIA soia!

23 aprilie 2024 - 13:30

Ministerul Agriculturii a publicat în dezbatere un proiect de Ordin MADR care modifică unele dintre condițiile subvențiilor APIA pentru acest an, prevăzute în Ordinul MADR 106/2024. O schimbare este făcută la sprijinul cuplat pentru venit-soia, referitoare la documentele doveditoare pe care fermierii trebuie să le prezinte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
patru
|
10. 06, 2016. Thursday 20:45

hm,evolutia celor din vest cred ca s-a datorat indistriei care a absorbit treptat forta de munca de la tara astfel ca micile gospodarii incet au fost arendate si au dus la exploatatii mai mari .fermieri din vest au in ferma terenuri personale si in arenda .principiile de arendare sunt sanatoase si oneste pentru ambele parti,nu ronanesti.proprietatea este respectata cu sfintenie nu terfelita ca-n romania . disparitia industriei asa cum a fost ,ia trimis la tara pe foarte multi care incep sa supravietuiasca si sunt acuzati ca-s prea multi .a te compara cu ceilalti fara sa iei lucrurile bune ale lor si sa duci proastele tale naravuri la rang de legi idioate,este rea vointa facuta pentru jaful a tot ce poate fii de valoare.irigatii vreti dupa ce-ati furat si dus la fier vechi instalatiile,dalele din canale,traseele de energie electrica ,chiar sunteti penibili patriotilor.veti cumpara de afara tot , pe bani imprumutati de afara ,smintitilor.le-am golit de tractoare vechi si utilaje casate toate curtile ,pe bani munciti in umilinta .patrioti de mana doua ,aruncati gunoaiele aiurea,daca nu furati ceva nu va simtiti bine dar lucruri bune nu sunteti in stare sa faceti asa ca nu mai priviti peste gardurile altora .

1.
taranu
|
10. 05, 2016. Wednesday 22:37

Randament, sa producem mult cu multe chimicale si sa otravim populatia, daca asta e modelul dumneavoasta ,poporul roman nu are nici un interes sa distruga micile exploatatii taranesti in favoarea marilor corporatii . TALPA TARII SE VA RIDICA LA LUPTA SI LE VA ALUNGA DE PE PAMANTUL STRAMOSESC

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

În exploatația Agro Roban Roxet Farm SRL din localitatea Fălcoiu, județul Olt, recolta se măsoară nu doar în kilograme, ci și în kilowați. Aici, activitatea agricolă, reprezentată de 800 de hectare cultivate preponderent cu cereale, și un parc de utilaje performante achiziționate de la Sigma România, se îmbină cu producția de combustibili alternativi (brichete și peleți), realizată în două unități de prelucrare a paielor. O afacere agricolă integrată, născută din ambiția a doi tineri, naș și fin, în cadrul căreia își desfășoară activitatea nu mai puțin de 16 angajați.

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii