Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria

Sacrificarea vacilor de lapte pune presiune pe piaţa cărnii de vită

Publicat: 11 octombrie 2016 - 10:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În 2016, producţia brută de carne de vită a Uniunii Europene este de aşteptat să crească cu 3,3%, această evoluţie fiind determinată de numărul tot mai mare de sacrificări ale vacilor de lapte, din cauza crizei pe care o traversează sectorul produselor lactate.

Potrivit datelor cuprinse în cel mai recent raport al Comisiei Europene, producţia netă de carne de vită a UE a înregistrat o creştere de 3,2% în prima jumătate a anului 2016 faţă de perioada similară a anului trecut, atât în UE-15 (+2,2%, respectiv 70.000 tone), cât şi în UE-N13 (+12% sau 45.000 de tone). Din grupul statelor care au aderat la Uniunea Europeană după anul 2004 se detaşează Polonia, care a produs deja cu 28.000 de tone mai mult în primele şase luni ale anului 2016 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, surplus provenit în special de la abatorizarea vacilor şi junincilor de lapte.

În ceea ce priveşte grupul UE-15, al doilea trimestru al anului 2016 a fost marcat de o accelerare a sacrificărilor de vaci (+9%) şi juninci (+5%) faţă de primul trimestru, în timp ce sacrificările de taurine au rămas la un nivel stabil. Cu excepţia Italiei şi Suediei, întreg blocul comunitar a înregistrat o creştere a sacrificărilor de vaci pentru lapte în intervalul aprilie-iunie 2016. Şi cel mai probabil aceste sacrificări vor continua într-un ritm accelerat în ultima parte a anului, dacă luăm în calcul stimulentele suplimentare pentru reducerea producţiei de lapte.

Una peste alta, pentru anul 2016 este prognozată o creştere cu 2,6 la sută a producţiei de carne de vită a Uniunii Europene, iar pentru 2017 se aşteaptă o stagnare.

abator-carne-de-vita_b

Vizualizat: 3130 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ

Familia Andrieş, din Mănăştur, judeţul Arad, sunt crescători de oi din tată-n fiu. Au 500 de oi Ţurcane, 4 vaci şi 18 măgari. Pe vremea lui Ceauşescu, din banii primiţi pe lână şi brânză, Ioan Andrieş şi-a luat Dacie. Acum, a ajuns să dea lâna pe nimic. Când totul mergea greu, familia Andrieş a descoperit că are totuşi ceva ce merge foarte bine: laptele de măgăriţă.

INTERVIU cu Ioan şi Ionuţ Andrieş, fermieri din jud. Arad

Naturevo - noi provocări tehnologice Trasabilitatea laptelui la Agrocomplex Lunca Paşcani Ferma în care vacile dau 37 litri de lapte pe zi

Bancul zilei

54

54
Ion: Mă Gheo, aseară aproape că l-am văzut pe tată’tău. Detalii