Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria

Sacrificarea vacilor de lapte pune presiune pe piaţa cărnii de vită

Publicat: 11 octombrie 2016 - 10:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În 2016, producţia brută de carne de vită a Uniunii Europene este de aşteptat să crească cu 3,3%, această evoluţie fiind determinată de numărul tot mai mare de sacrificări ale vacilor de lapte, din cauza crizei pe care o traversează sectorul produselor lactate.

Potrivit datelor cuprinse în cel mai recent raport al Comisiei Europene, producţia netă de carne de vită a UE a înregistrat o creştere de 3,2% în prima jumătate a anului 2016 faţă de perioada similară a anului trecut, atât în UE-15 (+2,2%, respectiv 70.000 tone), cât şi în UE-N13 (+12% sau 45.000 de tone). Din grupul statelor care au aderat la Uniunea Europeană după anul 2004 se detaşează Polonia, care a produs deja cu 28.000 de tone mai mult în primele şase luni ale anului 2016 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, surplus provenit în special de la abatorizarea vacilor şi junincilor de lapte.

În ceea ce priveşte grupul UE-15, al doilea trimestru al anului 2016 a fost marcat de o accelerare a sacrificărilor de vaci (+9%) şi juninci (+5%) faţă de primul trimestru, în timp ce sacrificările de taurine au rămas la un nivel stabil. Cu excepţia Italiei şi Suediei, întreg blocul comunitar a înregistrat o creştere a sacrificărilor de vaci pentru lapte în intervalul aprilie-iunie 2016. Şi cel mai probabil aceste sacrificări vor continua într-un ritm accelerat în ultima parte a anului, dacă luăm în calcul stimulentele suplimentare pentru reducerea producţiei de lapte.

Una peste alta, pentru anul 2016 este prognozată o creştere cu 2,6 la sută a producţiei de carne de vită a Uniunii Europene, iar pentru 2017 se aşteaptă o stagnare.

abator-carne-de-vita_b

Vizualizat: 3094 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Masuratul Oilor

Masuratul Oilor

Măsuratul oilor, o traditie păstrată de sute de ani de locuitorii satului Tâtnova. Măsuratul oilor reprezintă măsurarea cantității de lapte de la fiecare oaie in parte, aceasta se măsoară cu un instrument special numit Oca , iar crescătorul care mulge cele mai multe oca de lapte este castigător pe acel an si primeşte bunda din blană de oaie ca drept de mare cinste.

BRÂNZA LUI VODĂ În vizită la văcuţele melomane de la Doaga AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

Bancul zilei

Foarte logic...

Foarte logic...
Bulă îi spune mamei: Detalii