Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SCUMPIRI cu până la 30%! Exporturile dictează PREṬUL CĂRNII de PORC!

Publicat: 03 aprilie 2017 - 11:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu luna aprilie preţul cărnii de porc va creşte în medie cu 15%-30%, informează Asociaţia Română a Cărnii.

Preţul cărnii creşte de la an la an simţitor. “Comparativ cu ultimii doi ani, în trimestrul I 2017, preţul mediu de achiziţie pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare faţă de 2016 şi cu 12% mai mare faţă de 2015”, anunţă Asociaţia.

Conform datelor prezentate de Comisia Europeană în luna martie ac., în cadrul Consiliului Economic al Observatorului pentru Piaţa Cărnii se estimează că această creştere a preţului cărnii de porc va urma o curbă ascendentă până în a doua parte a anului 2017, când va avea loc o stagnare.

Potrivit ARC, scumpirea cărnii de porc este determinată de:
• Creşterea semnificativă în cursul anului 2016 a exportului de carne de porc în ţările asiatice, în special în China, Japonia şi Hong Kong. Pe relaţia China exporturile de carne de porc au reprezentat 44.9% din totalul exporturilor în ţări terţe a acestui produs;
• Scăderea efectivelor de porcine, la toate categoriile de vârstă, cu o scădere de până la -2,3% la tineret între 20-50kg şi de -1,1% la porcii la îngrăşat între 50-80 kg.
• În luna ianuarie 2017 a fost semnalată o creştere a exporturilor cu 20% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, supremaţia deţinând-o în continuare China, urmată de Hong Kong şi Coreea de Sud.

Vizualizat: 908 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

AgroConcept şi-a prezentat gama de combine şi hedere

AgroConcept şi-a prezentat gama de combine şi hedere

Importator şi distribuitor exclusiv al mărcii New Holland în România, AgroConcept a adus anul acesta la AgriPlanta-RomAgroTec cea mai mare combină de recoltat cereale din lume, deţinătoarea recordului mondial la recoltatul grâului în decurs de 8 ore.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Colectorul de bolovani Sisteme de recoltat propuse de MEWI Soluţiile NHR Agropartners înaintea secerişului

Bancul zilei

Cifra 7

Cifra 7
Bulă visează cifra 7 Detalii