Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Europenii consumă mai multă carne de porc

Publicat: 13 iulie 2016 - 12:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Consumul de carne de porc este în creştere în Uniunea Europeană, anul trecut fiind înregistrată o medie de 40,9 kilograme pe cap de locuitor.

După o perioadă de regres, între 2011 şi 2013, europenii au început să consume mai multă carne de porc, astfel încât în ultimii doi ani s-a ajuns la o creştere de peste 2 kilograme. Această evoluţie s-a datorat în principal creşterii producţiei, care a fost doar parţial susţinută de o suplimentare a exporturilor. Potrivit datelor publicate de Comitetul de Dezvoltare pentru Agricultură şi Horticultură (The Agriculture and Horticulture Development Board - AHDB), anul trecut statele Uniunii Europene au produs cu 12 la sută mai multă carne de porc decât s-a consumat.

Cu toate acestea, analiştii vorbesc despre o posibilă stagnare a pieţei sau chiar o uşoară scădere a consumului de carne de porc per capita în perioada următoare, în special în statele din nordul şi vestul Europei, inclusiv Germania, Franţa şi Olanda, ţări mari consumatoare de carne de porc. Pe de altă parte se aşteaptă o creştere a consumului în statele din sudul şi estul blocului comunitar.

Tendinţa de creştere din ultimii doi ani contrastează cu cifrele care arată o scădere a vânzărilor de carne de porc cu amănuntul pe multe pieţe importante, ceea ce sugerează că o proporţie mare de carne de porc se consumă prin lanţul de servicii alimentare sau sub formă de produse prelucrate. S-a sugerat, de asemenea, că o parte din această carne de porc ar fi putut fi utilizată chiar şi pentru alte scopuri decât consumul uman.

Purcei_b

Vizualizat: 1356 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Gavrila Tuchilus asteapta investitii în infrastructura de irigatii

Gavrila Tuchilus asteapta investitii în infrastructura de irigatii

Gavrila Tuchilus a luat pulsul celei mai mari expozitii în câmp, Agriplanta - RomAgroTec, si ne-a vorbit despre importanta finalizarii investitiei în sistemul de irigatii din zona unde îsi desfasoara activitatea.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AgroConcept şi-a prezentat gama de combine şi hedere Colectorul de bolovani Sisteme de recoltat propuse de MEWI

Bancul zilei

Întrebare la şcoală

Întrebare la şcoală
Profesorul: Cum se numesc ultimii dinţi care ne apar în gură? Detalii