Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria

Europenii consumă mai multă carne de porc

Publicat: 13 iulie 2016 - 12:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Consumul de carne de porc este în creştere în Uniunea Europeană, anul trecut fiind înregistrată o medie de 40,9 kilograme pe cap de locuitor.

După o perioadă de regres, între 2011 şi 2013, europenii au început să consume mai multă carne de porc, astfel încât în ultimii doi ani s-a ajuns la o creştere de peste 2 kilograme. Această evoluţie s-a datorat în principal creşterii producţiei, care a fost doar parţial susţinută de o suplimentare a exporturilor. Potrivit datelor publicate de Comitetul de Dezvoltare pentru Agricultură şi Horticultură (The Agriculture and Horticulture Development Board - AHDB), anul trecut statele Uniunii Europene au produs cu 12 la sută mai multă carne de porc decât s-a consumat.

Cu toate acestea, analiştii vorbesc despre o posibilă stagnare a pieţei sau chiar o uşoară scădere a consumului de carne de porc per capita în perioada următoare, în special în statele din nordul şi vestul Europei, inclusiv Germania, Franţa şi Olanda, ţări mari consumatoare de carne de porc. Pe de altă parte se aşteaptă o creştere a consumului în statele din sudul şi estul blocului comunitar.

Tendinţa de creştere din ultimii doi ani contrastează cu cifrele care arată o scădere a vânzărilor de carne de porc cu amănuntul pe multe pieţe importante, ceea ce sugerează că o proporţie mare de carne de porc se consumă prin lanţul de servicii alimentare sau sub formă de produse prelucrate. S-a sugerat, de asemenea, că o parte din această carne de porc ar fi putut fi utilizată chiar şi pentru alte scopuri decât consumul uman.

Purcei_b

Vizualizat: 935 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Tăuraşii îngraşă profitul fermierilor cu iniţiativă

Tăuraşii îngraşă profitul fermierilor cu iniţiativă

Zootehnia a devenit o alternativă pentru unii fermieri, care doresc să-şi asigure un venit constant pe tot parcursul anului, fără a depinde atât de mult de alocarea subvenţiilor. Anul acesta, mai mult ca oricând, s-a simţit nevoia de cash-flow, iar Radu Soldubanu, fermier din Satu Mare, a apelat în premieră la un împrumutul bancar pentru a-şi acoperi costurile de producţie.

Redactor agroinfo.ro: Liviu Gordea
Imagine: Claudiu Borobei

BRÂNZA LUI VODĂ În vizită la văcuţele melomane de la Doaga AGRICOVER: Tendinţe şi inovaţie în agricultură

Bancul zilei

Adevăr crunt...

Adevăr crunt...
Undeva în casă există un loc ascuns, unde cheile, telecomanda şi ciorapii pleacă să-şi dea ultima suflare! Detalii