Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agriplanta - RomAgroTec 2017

Efectivul de porci din Germania continuă să scadă

Publicat: 21 iulie 2016 - 17:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Rezultatele provizorii ale recensământului efectuat în urmă cu două luni relevă faptul că numărul de porci din Germnia a scăzut cu 4 la sută din luna mai 2015, până la 27 milioane de capete.

Acesta este cel mai mic nivel înregistrat în ultimii cinci ani, afectând toate categoriile de animale. Spre exemplu, efectivul de scroafe de reproducţie s-a diminuat cu 6 procente, la fel ca şi numărul de scrofiţe. Pe de altă parte, numărul de porci tineri şi porci destinaţi abatorizării a scăzut cu 5 şi, respectiv, 4 la sută. În acelaşi timp, efectivul de purcei s-a redus cu 3 procente.

Evoluţia din ultimul an va avea un impact negativ asupra producţiei. Potrivit estimărilor oficiale, pe termen scurt acest declin va continua, iar spre finalul anului se va simţi o scădere a livrărilor către piaţa de consum. Această presiune asupra lanţului de aprovizionare a avut deja drept consecinţă creşterea preţului la carnea de porc, care a ajuns la 161,53 euro/100 kg, cu 34 euro peste cel mai mic nivel înregistrat în luna martie.

Totodată, recensământul agricol german indică faptul că scăderea numărului de ferme de porci a continuat şi în anul 2016. Potrivit datelor oficiale, în luna mai erau înregistrate în Germania 24.500 de ferme specializate pe creşterea porcilor, în scădere cu 5% faţă de anul trecut, în timp ce numărul de ferme de reproducţie s-a redus cu 9%, ajungând în prezent la 9.000.

purcelusi_b

Vizualizat: 861 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

BRÂNZA LUI VODĂ

BRÂNZA LUI VODĂ

Cășăria Petruvio este o manufactură înfiinţată în 2015, care produce brânză artizanală gourmet după reţete româneşti cu tradiţie, păstrate din generaţie în generaţie, încă de la 1600. Gustul, cremozitatea şi textura deosebite au făcut ca această brânză autohtonă să înnobileze mesele domnitorilor români de la Vodă Radu Mihnea, până la Vodă Ioan Cuza. De aici i se trage numele de "Brânza lui Vodă", spune producătorul.

reporter: Nicoleta Dragomir
operator imagine si montaj: Claudiu Borobei

Povestea porumbului de Cărpiniş Scapă sau nu rapiţa de îngheţurile din iarnă? LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ

Bancul zilei

Magazin de bijuterii

Magazin de bijuterii
- Ce v-a făcut să jefuiţi magazinul de bijuterii? Detalii