Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria

27,5 MILIOANE de animale. Cine e CEL MAI MARE PRODUCĂTOR de CARNE DE PORC din UE?

Publicat: 29 septembrie 2016 - 19:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cu un efectiv de porcine de 27.541.000 de animale, Spania rămâne cel mai mare producător de carne de porc din Uniunea Europeană.

Rezultatele statisticilor din mai/iunie arată o creştere a efectivelor cu 558.000 de animale sau 2,1 la sută faţă de anul trecut, relatează Asociaţia Industriei Cărnii la Bonn. În aceeaşi perioadă, efectivele s-au redus în Germania cu aproximativ 950.000 de animale sau 3,4 la sută, ajungând la 27,15 milioane de animale.

Un rol cheie în creşterea efectivelor în Spania l-a jucat numărul crescut al purceilor. În ceea ce priveşte animalele cu o greutate sub 20 kg, a existat o creştere cu 6,4 la sută, atingându-se un nou record de 8,7 milioane de exemplare. O reducere moderată a numărului porcinelor din categoria 20-50 kg cu 1,5 la sută a fost, astfel, compensată. Numărul porcinelor de sacrificat cu o greutate de peste 50 kg a crescut cu 1,9 la sută faţă de anul trecut, înregistrându-se 10,57 milioane de exemplare.

Faţă de numărătoarea din noiembrie 2015, efectivele de porcine din Spania au scăzut cu 826.000 de animale, adică 2,9 la sută. După multă vreme s-au înregistrat mai puţine scroafe (-33.280, numărul acestora fiind de 2,374 milioane de animale).
Numărul scroafelor fecundate a scăzut faţă de anul trecut cu 4,7 la sută, ajungând la 1,58 milioane de exemplare. Deoarece la producătorii de purcei a existat o anumită reţinere, multe scroafe nu au rămas gestante (+6,2 la sută, în total 797.000 de animale). Efectivele nefolosite de scroafe tinere au scăzut cu 1,1 la sută, ajungând la 248.400 animale.
Sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 694 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ

Familia Andrieş, din Mănăştur, judeţul Arad, sunt crescători de oi din tată-n fiu. Au 500 de oi Ţurcane, 4 vaci şi 18 măgari. Pe vremea lui Ceauşescu, din banii primiţi pe lână şi brânză, Ioan Andrieş şi-a luat Dacie. Acum, a ajuns să dea lâna pe nimic. Când totul mergea greu, familia Andrieş a descoperit că are totuşi ceva ce merge foarte bine: laptele de măgăriţă.

INTERVIU cu Ioan şi Ionuţ Andrieş, fermieri din jud. Arad

Naturevo - noi provocări tehnologice Trasabilitatea laptelui la Agrocomplex Lunca Paşcani Ferma în care vacile dau 37 litri de lapte pe zi

Bancul zilei

54

54
Ion: Mă Gheo, aseară aproape că l-am văzut pe tată’tău. Detalii