Adama
Agreena
AGRICOVER

PLÂNGERE la Bruxelles: ANSVSA PERMITE un MASACRU LEGALIZAT în FERME!

Publicat: 06 aprilie 2020 - 17:29
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ACUZAŢII: DEROGAREA ANSVSA PENTRU SACRIFICAREA MIEILOR ÎN FERMĂ ESTE ILEGALĂ! Organizaţiile pentru protecţia animalelor Animals International şi Animals’ Angels avertizează ANSVSA că derogarea prin care permit sacrificarea mieilor de Paşte direct la fermă este ilegală. Cele două organizaţii au depus luni, 6 aprilie, o plângere la Comisia Europeană pentru anularea acestei derogări.

Redăm mai jos acuzaţiile pe care le aduc reprezentanţii celor două organizaţii, precum şi solicitările către Comisia Europeană şi către ANSVSA, într-un comunicat transmis către AGROINFO:

Fermele nu au lucrători echipaţi şi instruiţi pentru ucidere. ANSVSA a legalizat o barbarie demnă de epoca de piatră, încălcându-şi menirea pentru care îşi desfăşoară activitatea, protecţia animalelor, acuză Gabriel Păun, directorul UE al Animals International.

Decizia ANSVSA vine ca soluţie la pandemia Covid-19, dar reprezintă o încălcare a regulamentului CE 1099/2009 privind protecţia animalelor în timpul sacrificării. Mieii vor îndura o suferinţă inutilă din cauza lipsei echipamentelor necesare şi de instruire a lucrătorilor. Nu există echipamente de asomare şi de retenţie a animalelor la ferme. Îi vor lega cu frânghii şi le vor tăia beragata pe viu. Nimeni nu îi va verifica, deoarece nu există suficientă capacitate de control, avertizează Păun.

Ne exprimăm dezacordul faţă de ordinul ANSVSA. Am denunţat ani la rând încălcarea legislaţiei în lipsa acestei derogări. Am documentat abuzuri la manipularea animalelor, lipsa echipamentelor de retenţie, asomare defectuoasă, durata mare de timp între asomare şi tăiere, tranşarea animalului când încă era viu, lipsa de instruire chiar şi la veterinarii aflaţi în control, dar şi a măcelarilor. Acum că au lăsat chiar şi fermierii să ucidă mieii pe loc, ne confruntăm cu un masacru legalizat, a spus Silvia Meriggi, project manager al Animals Angels.

În opinia celor două organizaţii, starea de urgenţă cauzată e Covid-19 nu justifică derogarea ANSVSA de la Reg CE 1099/2009. Legislaţia europeană permite sacrificarea animalelor pentru carne doar în locuri autorizate (abatoare) şi de către persoane instruite, obligaţii care nu pot fi asigurate la ferme. Problema distanţelor mari de la ferme la abatoare invocată de ANSVSA este una veche în România, iar derogarea nu o va rezolva, ci va încuraja doar regulile de igienă şi de bunăstare animală.

Sacrificarea la ferme nu va preveni oamenii să interacţioneze direct. Din contră, îi va expune la Coronavirus. Pentru a reduce riscurile, fermierii ar putea duce mieii la abatoarele autorizate şi apoi să vândă carnea prin mijloace autorizate unde oamenii poartă mască, mănuşi, păstrează distanţa, iar poliţia patruleză, a adăugat Meriggi.

Animals International şi Animals Angels cer:

  • Comisiei Europene - să anuleze derogarea ANSVSA şi să ancheteze respectarea Regulamentului EC 1099/2009 în România pe durata sărbătorilor de Paşte la sacrificarea mielilor;
  • ANSVSA - să comunice public rezultatele controalelor la nivel naţional din perioada 30 martie 2020 - 18 aprilie 2020 care vizează verificarea respectării legislaţiei pentru bunăstarea animalelor şi sănătăţii publice în timpul transportului, sacrificării şi comercializării mielului de Paşte.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară (ANSVSA) a anunţat, la finalul lunii martie, că, în contextul restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus COVID-19, va permite anul acesta crescătorilor de ovine să sacrifice mieii pentru Paşte şi în ferme, dar în anumite condiţii stricte. DETALII aici: ANSVSA: MIEII de Paşte pot fi SACRIFICAŢI în FERME! CONDIŢII OBLIGATORII!

miei-romania_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo 

Vizualizat: 5069 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ANSVSA: MIEII de Paşte pot fi SACRIFICAŢI în FERME! CONDIŢII OBLIGATORII!

ANSVSA: MIEII de Paşte pot fi SACRIFICAŢI în FERME! CONDIŢII OBLIGATORII!

SACRIFICARE ŞI VÂNZARE MIEI. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentară(ANSVSA) anunţă că, în contextul restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, va permite crescătorilor de ovine să sacrifice mieii pentru Paşte şi în ferme, dar în anumite condiţii stricte.

DE CÂȚI BANI AVEȚI NEVOIE VOI, SPECULANȚILOR?!

DE CÂȚI BANI AVEȚI NEVOIE VOI, SPECULANȚILOR?!

CERE URGENT GUVERNULUI PLAFONAREA PREȚURILOR LA ALIMENTE! Europarlamentarul Carmen Avram (S&D) CERE URGENT Guvernului plafonarea prețurilor la alimente pentru că speculanți vor să se îmbogățească din necazul care a lovit România.

RĂSPUNS OBȚINUT DE AGROINFO pentru IMPORTUL-EXPORTUL DE ANIMALE!

RĂSPUNS OBȚINUT DE AGROINFO pentru IMPORTUL-EXPORTUL DE ANIMALE!

ALĂTURI DE FERMIERI. AGROINFO a obținut un răspuns de la autoritățile sanitare veterinare în legătură cu situația în care se află crescătorul de bovine Paul Cristescu, județul Caraș Severin. În acest moment, pentru crescătorii de animale e mai simplu să exporte și mult mai complicat să importe din pricina restricțiilor impuse pe fondul crizei coronavirus.

NE DEȘTEPTĂM ȘI NOI?! CUM SE DUCE BOALA DIN FERMĂ ÎN FERMĂ!

NE DEȘTEPTĂM ȘI NOI?! CUM SE DUCE BOALA DIN FERMĂ ÎN FERMĂ!

EPIZOOTIA CIRCULĂ CU MAȘINI CU NUMĂR COP! Lecția coronavirus ar trebui să schimbe multe dintre obiceiurile românilor. Crescătorul de bovine din rasa Salers, Radu Teodor Husău, din Răstolț, Sălaj, avertizează că boala este dusă de la o fermă de animale la alta cu mașini cu număr COP, controlul oficial al producțiilor/performanțelor.

SAMSARII ÎMPRĂȘTIE PANICA PRINTRE OIERI CA SĂ SCADĂ PREȚUL LA MIEI!

SAMSARII ÎMPRĂȘTIE PANICA PRINTRE OIERI CA SĂ SCADĂ PREȚUL LA MIEI!

OIERI, NU VĂ LĂSAȚI PĂCĂLIȚI! Intermediarii care colectează miei pentru export au și intuit o afacere grasă din panica iscată între crescătorii de ovine din România, ca un efect al crizei coronavirus. Samsarii aruncă zvonuri pe piață că s-ar suspenda exportul de animale vii tocmai ca să scadă prețul la miei. Oierii speriați dau imediat mieii cu prețul de nimic oferit de samsar. Oieri, nu vă lăsați păcăliți! Avertizează oierul Gheorghe Dănulețiu, Ghiță Ciobanul.

SALVAȚI DE AGROINFO! CEI PATRU BIVOLI, MUTAȚI ÎNTR-UN ADĂPOST CURAT!

SALVAȚI DE AGROINFO! CEI PATRU BIVOLI, MUTAȚI ÎNTR-UN ADĂPOST CURAT!

AM ÎNVINS! AGROINFO a reușit să miște lucrurile în bine. Cei patru bivoli care erau chinuiți cu foamea de stăpânul lor au fost mutați astăzi din grajdul morții din Dej într-un adăpost curat. Veștile bune nu se opresc aici. Animalele au fost identificate, au crotalii deja, iar după terminarea acțiunilor sanitare veterinare vor fi preluați de UN CRESCĂTOR ADEVĂRAT.

MIEII din ROMÂNIA SE ÎNGRAȘĂ CU GRANULE din BULGARIA!

MIEII din ROMÂNIA SE ÎNGRAȘĂ CU GRANULE din BULGARIA!

EXCLUSIV! Într-o țară unde predomină agricultura și care se laudă cu producții record la cereale, porumb și alte culturi, hrana animalelor crescute în ferme se importă din Bulgaria, Ucraina sau alte țări. Este un paradox de România! Fermierii mari din România, dar și cei mici, trebuie să realizeze că, fără procesare, vor fi cât de curând eliminați de pe piață. Doi dintre cei mai importanți reprezentanți ai României la Bruxelles au făcut declarații în exclusivitate pentru AGROINFO.

Alte articole in aceasta categorie

400 euro/vacă și doar 16 euro la ovină!

400 euro/vacă și doar 16 euro la ovină!

14 februarie 2024 - 23:36

Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine ”Retezatul-Haţeg”, a sesizat o serie de inechități pe care le suportă oieritul din România față de alte sectoare.

„Neprețuita” lână aruncată pe câmp!

„Neprețuita” lână aruncată pe câmp!

19 decembrie 2023 - 07:50

În județul Brăila, lâna de oaie este... neprețuită! (Adică nu are nicio valoare!). Pentru că nu reușesc să o vândă, crescătorii de ovine au ales o scurtătură: să o arunce pe câmp sau în pădure. 

APIA: ANT ovine/caprine pentru anul 2023! Beneficiari, condiții!

APIA: ANT ovine/caprine pentru anul 2023! Beneficiari, condiții!

14 februarie 2023 - 12:30

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat pe site-ul oficial condițiile pentru acordarea ajutorului național tranzitoriu pentru ovine, caprine, aferent anului de cerere 2023.

Spaniolii se luptă cu variola ovină

Spaniolii se luptă cu variola ovină

12 februarie 2023 - 10:40

Variola ovină se pare că a scăpat de sub control în Spania, unde până acum au fost sacrificate peste 38.000 de animale, după descoperirea a nu mai puţin de 25 de focare.

Oierii din Hațeg au sărbătorit

Oierii din Hațeg au sărbătorit "BREAZA - Regina Ţurcanelor" + GALERIE FOTO

03 octombrie 2021 - 21:42

Conform tradiţiei, în prima zi a lunii octombrie, la Toteşti, în judeţul Hunedoara, de ziua comunei, e mare sărbătoare pastorală: expoziţia şi târgul de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". 

Mesaj secretar de stat MADR pentru tinerii fermieri: Cumpăraţi pământ, acum e ultima şansă!

Mesaj secretar de stat MADR pentru tinerii fermieri: Cumpăraţi pământ, acum e ultima şansă!

06 septembrie 2021 - 07:10

Banii pentru tinerii fermieri sunt prea puţini, i-a reproşat un tânăr crescător de ovine secretarului de stat în MADR George Căţean. Ce răspuns a primit de la acesta.

Agromalim 2021: Evenimente pentru crescătorii de caprine şi ovine

Agromalim 2021: Evenimente pentru crescătorii de caprine şi ovine

23 august 2021 - 22:20

Expoziţie de animale, degustare de produse şi conferinţe pentru crescătorii de caprine şi ovine, organizate de ANCC Caprirom la Agromalim 2021.

DEFICIT COMERCIAL în CREŞTERE. CÂTE MILIARDE am DAT pe PRODUSE AGROALIMENTARE de IMPORT în 2020!

DEFICIT COMERCIAL în CREŞTERE. CÂTE MILIARDE am DAT pe PRODUSE AGROALIMENTARE de IMPORT în 2020!

07 ianuarie 2021 - 23:11

EXPORTURI ŞI IMPORTURI. România a înregistrat un deficit de 1,24 miliarde de euro în comerţul cu produse agroalimentare în primele trei trimestre din 2020, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

AJUTOR MAXIM de 2.500 EURO/FERMĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE ŞI CAPRINE!

AJUTOR MAXIM de 2.500 EURO/FERMĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE ŞI CAPRINE!

06 septembrie 2020 - 23:18

ANUNŢ MADR! Crescătorii de ovine şi caprine vor primi maximum 2.500 euro/fermă prin Măsura 21 din PNDR 2020, prin care se acordă sprijin temporar cu caracter excepţional ca răspuns la pandemia de COVID-19.

TERMEN pentru PLATA SUBVENȚIEI APIA LA OVINE și CAPRINE!

TERMEN pentru PLATA SUBVENȚIEI APIA LA OVINE și CAPRINE!

29 iulie 2020 - 09:08

SUBVENȚII APIA 2020. Ovinele și caprinele pentru care crescătorii de animale solicită sprijinul cuplat, subvenția europeană cu cel mai mare cuantum pe cap de animal, 17,71 euro/cap de animal în 2019, trebuie înscrise în registrele genelogice ale raselor până la data limită de 1 septembrie 2020, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
PITIS
|
04. 06, 2020. Monday 18:01
Avem buni frînari în România nu dăm voie propietarilor de ovine să vîndă mieii.Exportul este blocat.Din ce să trăiască ciobanii,dacă nu pot vinde mieii.Acum vi să trezit cu legislatia in Germania se sacrifică mieii la ferma la comanda și nimeni nu-i întreabă de ce nu respectă rod UE numai în România sînt frînari
1.
PITIS
|
04. 06, 2020. Monday 17:56
Avem buni frînari în România nu dăm voie propietarilor de ovine să vîndă mieii.Exportul este blocat.Din ce să trăiască ciobanii,dacă nu pot vinde mieii.Acum vi să trezit cu legislatia in Germania se sacrifică mieii la ferma la comanda și nimeni nu-i întreabă de ce nu respectă rod UE numai în România sînt frînari
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Recoltăm grâu cu NEXAT în ferma MAXAGRO // wheat harvest

Recoltăm grâu cu NEXAT în ferma MAXAGRO // wheat harvest

Recoltăm grâu cu NEXAT în ferma MAXAGRO // wheat harvest

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Căsnicie

Căsnicie
- Dacă m-ai iubi cu adevărat, mi-ai cumpăra o nurcă. Detalii