Adama
Agreena
AGRICOVER

3.000 de crescători de ovine protestează în faţa Parlamentului, pe 15 decembrie

Publicat: 09 decembrie 2015 - 16:33
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

3.000 de crescători de ovine vor protesta pe 15 decembrie 2015 în faţa Parlamentului pentru a cere suspendarea legii vânătorii, anunţă Marcel Andrei, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România (SNCOCR).

Marcel Andrei susţine că organizatorii au cerut aprobare pentru autorizarea protestului pentru data de 15 decembrie 2015, de la ora 11.00. S-ar putea însă ca jandarmii să îi lase să se strângă doar de la ora 12.00, fiindcă în aceeaşi zi, în Bucureşti este anunţat un protest al transportatorilor.

De ce în faţa Parlamentului? Pentru că ei (parlamentarii – n.red.) sunt cei care au iniţiat şi au aprobat legea asta tâmpită, acuză liderul sindicaliştilor din zootehnie. Acesta estimează că vor fi cel puţin 3.000 de crescători de ovine din toată ţara la protest.

Pe 29 noiembrie 2015, într-o şedinţă extraordinară a membrilor SNCOCR, crescătorii de ovine au decis să iasă în stradă, nemulţumiţi de prevederile legii vânătorii, care, spun ei, duce la exterminarea sectorului de creştere a ovinelor, este o lege comunistă, anticonstituţională, care le încalcă dreptul la proprietate.

Vizualizat: 2123 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Crescătorii de ovine amenință cu proteste dacă nu se modifică legea vânătorii

Crescătorii de ovine amenință cu proteste dacă nu se modifică legea vânătorii

Sindicatul Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România, afiliat la Agrostar, cere abrogarea Legii vânătorii - legea 407/2006, modificată în iulie 2015, întrucât consideră că aceasta încalcă grav dreptul la proprietate și le permite asociațiilor de vânătoare să facă ce doresc pe terenurile proprietate privată.

Fermierii protestatari: Cu subvențiile suntem mințiți, vânătorii ne ucid câinii, suntem impozitați dublu!

Fermierii protestatari: Cu subvențiile suntem mințiți, vânătorii ne ucid câinii, suntem impozitați dublu!

Liderii sindicali ai crescătorilor de ovine și caprine care au protestat în Piața Victoriei din București s-au întâlnit cu ministrul Daniel Constantin și cu prim-ministrul Victor Ponta.

Alte articole in aceasta categorie

400 euro/vacă și doar 16 euro la ovină!

400 euro/vacă și doar 16 euro la ovină!

14 februarie 2024 - 23:36

Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine ”Retezatul-Haţeg”, a sesizat o serie de inechități pe care le suportă oieritul din România față de alte sectoare.

„Neprețuita” lână aruncată pe câmp!

„Neprețuita” lână aruncată pe câmp!

19 decembrie 2023 - 07:50

În județul Brăila, lâna de oaie este... neprețuită! (Adică nu are nicio valoare!). Pentru că nu reușesc să o vândă, crescătorii de ovine au ales o scurtătură: să o arunce pe câmp sau în pădure. 

APIA: ANT ovine/caprine pentru anul 2023! Beneficiari, condiții!

APIA: ANT ovine/caprine pentru anul 2023! Beneficiari, condiții!

14 februarie 2023 - 12:30

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat pe site-ul oficial condițiile pentru acordarea ajutorului național tranzitoriu pentru ovine, caprine, aferent anului de cerere 2023.

Spaniolii se luptă cu variola ovină

Spaniolii se luptă cu variola ovină

12 februarie 2023 - 10:40

Variola ovină se pare că a scăpat de sub control în Spania, unde până acum au fost sacrificate peste 38.000 de animale, după descoperirea a nu mai puţin de 25 de focare.

Oierii din Hațeg au sărbătorit

Oierii din Hațeg au sărbătorit "BREAZA - Regina Ţurcanelor" + GALERIE FOTO

03 octombrie 2021 - 21:42

Conform tradiţiei, în prima zi a lunii octombrie, la Toteşti, în judeţul Hunedoara, de ziua comunei, e mare sărbătoare pastorală: expoziţia şi târgul de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". 

Mesaj secretar de stat MADR pentru tinerii fermieri: Cumpăraţi pământ, acum e ultima şansă!

Mesaj secretar de stat MADR pentru tinerii fermieri: Cumpăraţi pământ, acum e ultima şansă!

06 septembrie 2021 - 07:10

Banii pentru tinerii fermieri sunt prea puţini, i-a reproşat un tânăr crescător de ovine secretarului de stat în MADR George Căţean. Ce răspuns a primit de la acesta.

Agromalim 2021: Evenimente pentru crescătorii de caprine şi ovine

Agromalim 2021: Evenimente pentru crescătorii de caprine şi ovine

23 august 2021 - 22:20

Expoziţie de animale, degustare de produse şi conferinţe pentru crescătorii de caprine şi ovine, organizate de ANCC Caprirom la Agromalim 2021.

DEFICIT COMERCIAL în CREŞTERE. CÂTE MILIARDE am DAT pe PRODUSE AGROALIMENTARE de IMPORT în 2020!

DEFICIT COMERCIAL în CREŞTERE. CÂTE MILIARDE am DAT pe PRODUSE AGROALIMENTARE de IMPORT în 2020!

07 ianuarie 2021 - 23:11

EXPORTURI ŞI IMPORTURI. România a înregistrat un deficit de 1,24 miliarde de euro în comerţul cu produse agroalimentare în primele trei trimestre din 2020, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

AJUTOR MAXIM de 2.500 EURO/FERMĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE ŞI CAPRINE!

AJUTOR MAXIM de 2.500 EURO/FERMĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE ŞI CAPRINE!

06 septembrie 2020 - 23:18

ANUNŢ MADR! Crescătorii de ovine şi caprine vor primi maximum 2.500 euro/fermă prin Măsura 21 din PNDR 2020, prin care se acordă sprijin temporar cu caracter excepţional ca răspuns la pandemia de COVID-19.

TERMEN pentru PLATA SUBVENȚIEI APIA LA OVINE și CAPRINE!

TERMEN pentru PLATA SUBVENȚIEI APIA LA OVINE și CAPRINE!

29 iulie 2020 - 09:08

SUBVENȚII APIA 2020. Ovinele și caprinele pentru care crescătorii de animale solicită sprijinul cuplat, subvenția europeană cu cel mai mare cuantum pe cap de animal, 17,71 euro/cap de animal în 2019, trebuie înscrise în registrele genelogice ale raselor până la data limită de 1 septembrie 2020, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
ciobanull
|
12. 10, 2015. Thursday 13:50

Se incalca flagrant dreptul la prorpietate. Cum sa mergi la vanatoare peterenul meu ? E al meu eu l-am cumparat eu platesc taxe, impozite fac ce vreau eu. Tu treci pe rpoprietate si vezi mai mult de 3 caini si impusti cainii ? pai eu pe proprietate privata indiferent unde e ea pot creste cati caini vreau. Sau am 100 de turme a 10 oi fiecare, deci am voie dupa legea voastra abuziva la 300 caini. Definiti atunci dara cate oi intra intr-o turma desteptilor. Si cu impuscatul cainilor ciobanesti stati cuminti .....

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii