Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ÎN PERICOL SĂ PIARDĂ SUBVENȚIA DE MII DE EURO, UN FERMIER I-A TELEFONAT lui DAEA! CE A DECIS MINISTRUL AGRICULTURII?

Publicat: 14 iunie 2017 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII, LINIE DIRECTĂ CU MINISTRUL AGRICULTURII! Un fermier din Satu Mare a fost la un pas de a pierde subvenția de 3.000 de euro, sprijinul pentru tomate. Funcționarii Direcției Agricole Județene s-au lovit de un caz special și nu știau cum să procedeze. Să-i dea fermierului banii sau nu? La un pas să rămână fără subvenția pentru care a muncit, fermierul nu a mai stat pe gânduri. I-a telefonat ministrului agriculturii!

Iată că au ajuns fermierii să aibă numărul meu de telefon și să mă sune mai tot timpul. Îmi face plăcere, evident că mi se încarcă agenda, dar se descarcă grija, pentru că atunci când discuți cu un fermier te conectezi la problemele lui și reușești să rezolvi, practic, și problemele tale și atunci ești mai liniștit, chiar dacă-ți consumă din timpul zilei, dar acest consum este în folosul tuturor.

Spunea legumicultorul respectiv din Satu Mare că a avut producția lui și magazinul lui. A vândut roșiile prin magazinul lui, înregistrându-se, făcând documente primare, s-a înregistrat în contabilitate și cei de la direcția agricolă nu știau cum să interpreteze această situație, declară ministrul agriculturii, Petre Daea, exclusiv pentru AGROINFO.

Un caz aparte din Programul tomate românești! Fermierul este și comerciant, deține un magazin, iar roșiile produse în solarul lui, le-a vândut chiar în magazinul lui. Concret, el producător, el comerciant. Situație pe care funcționarii Direcției Agricole Satu Mare nu știau cum să o rezolve. Nu știau dacă să-i dea fermierului ajutorul de minimis de 3.000 de euro, deși omul îndeplinește toate criteriile de eligibilitate.

Am discutat cu specialiștii din minister, au luat legătura cu producătorul respectiv de tomate și cu direcția agricolă să se pună de acord, în așa fel încât fermierul să beneficieze de suma respectivă, având în vedere faptul că sunt elemente care atestă existența culturii. Pentru că s-au făcut documente preliminare, când s-au plantat tomatele, s-au făcut documente la rodire, sunt elemente care consacră legumicultorul respectiv că se află în programul de tomate și având și posibilitatea de a justifica cu documente care atestă existența în circuitul comercial al tomatelor respective. Chiar dacă ele au fost valorificate prin magazinul propriu, spune Daea.

Probabil, fermierul ar fi rămas cu buzunarele goale, după tot efortul de a scoate producția minimă de 2.000 kg de roșii și după toată graba de a ieși printre primii cu roșiile la vânzare, dacă nu ar fi avut inspirația să-i telefoneze chiar ministrului agriculturii. daea-piata-braila_b

Petre Daea a făcut și astăzi piața la Brăila. A cumpărat roșii la preț redus pentru că erau recoltate de ceva timp, dar și roșii la preț întreg, proaspăt recoltate.

Șeful de la Agricultură a întâlnit un singur producător de tomate din cei 11 fermieri brăileni înscriși în program.

Am discutat cu producătorul  din Brăila care nu a putut să scoată în această perioadă, în acest ciclu, decât 500 kg, dar era mulțumit și de această cantitate și urmează să facă din ciclul doi încă 1.500 kg pentru a beneficia de sprijinul de 3.000 de euro/1.000 mp, declară ministrul agriculturii, exclusiv pentru AGROINFO.

Vizualizat: 5534 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

AgroConcept şi-a prezentat gama de combine şi hedere

AgroConcept şi-a prezentat gama de combine şi hedere

Importator şi distribuitor exclusiv al mărcii New Holland în România, AgroConcept a adus anul acesta la AgriPlanta-RomAgroTec cea mai mare combină de recoltat cereale din lume, deţinătoarea recordului mondial la recoltatul grâului în decurs de 8 ore.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Colectorul de bolovani Sisteme de recoltat propuse de MEWI Soluţiile NHR Agropartners înaintea secerişului

Bancul zilei

Cifra 7

Cifra 7
Bulă visează cifra 7 Detalii